Δικαιολογίες που λέμε για να μην βγούμε! Εσύ τις λες;


-“Τι θα κάνουμε σήμερα;”
-”Εμμ Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α, παράτα με!!! Βαριέμαι την ζωή μου και θέλω να κάτσω να βαρεθώ και άλλο σπίτι μου! Έχω ένα τέλειο ταβάνι που με περιμένει να το κοιτάξω! Αφήστε με ήσυχοοοοοο!”.
(μπιπ μπιπ μπιπ).

tumblr_inline_ndgd7vUgbt1ri1j7s

Ωραία συζήτηση και πολύ ειλικρινής! Αλλά αν όντως μιλούσες σε κάποιον έτσι για μία τόσο απλή ερώτηση το πιο πιθανό θα ήταν να έμπαινες σε black list και να μην σου ξαναμιλούσε ποτέ κανείς! Αντικοινωνικός μπορεί να μην είσαι αλλά υπάρχουν στιγμές στην ζωή μας που δεν θέλουμε να κάνουμε τίποτα απολύτως ή απλά δεν έχουμε όρεξη να βγούμε με μία συγκεκριμένη παρέα οπότε η μόνη λύση είναι…ΤΟ ΨΕΜΑ! Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες για να την γλιτώσεις αλλά καλύτερα να είναι πειστικές και ρεαλιστικές και όχι δικαιολογία τύπου “η αδερφή του φίλου του αδερφού του ξάδερφου του πατέρα μου έχει ένα ψάρι που πέθανε. Σνιφ σνιφ” γιατί δεν θα σε πιστέψει κανείς!

Δείτε επίσης: Μπορείς να πεθάνεις από την βαρεμάρα;

Η πιο κλασσική δικαιολογία; “Είμαι άρρωστος ρε, γκούχου γκούχου και αψού”! Κάπου κρύωσες; Είχε ρεύμα και εσύ καθόσουν μες στη μέση; Έχεις τακαμούρι; Ότι και να του πεις, δεν θα σου φέρει αντίρρηση! Η ΤΕΛΕΙΑ δικαιολογία! Σε συμπονάει κιόλας για αυτό που σε βρήκε!

 

Η αρρώστια βέβαια μπορεί να μην χτύπησε εσένα! Αλλά τον αδερφό ή ένα πολύ καλό σου φίλο! Θα τον αφήσεις μόνο του; Ε όχι!
Η δικαιολογία 2 σε 1! Γιατί και καταφέρνεις να μην βγεις αλλά παράλληλα να δείξεις και πόσο μεγάλη καρδιά έχεις! Τι συγκινητικό!

“Ήρθαν οι συγγενείς από το χωριό. Δεν τους ξέρεις!”. Είναι η στιγμή που επινοείς τον πολύ αστείο θείο Μπάμπη που λέει πάντα “Εγώ θα κάτσω με την νεολαία” και την εκνευριστική θεία Κούλα που σε ρωτάει συνέχεια πόσα μαθήματα χρωστάς. Ιστορίες απλές καθημερινές, βασισμένες στην πραγματικότητα αλλά ψεύτικες! Προσοχή να θυμάσαι τα ονόματα που είπες! Βασικά καλύτερα να τους αφήνεις ανώνυμους! Δεν θα δώσει κανείς σημασία, θα θέλουν απλά να σταματήσεις να τους θυμίζεις ότι έχουν και εκείνοι τέτοιους συγγενείς!

 

Οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι πολλές! Τα βάρη της οικογένειας ακόμα περισσότερα! Και έτσι οι δικαιολογίες αμέτρητες!

Για τους υπναράδες της παρέας, η δικαιολογία “Με πήρε ο ύπνος ρε” είναι ότι πρέπει! Έτσι είσαι εσύ τέλος πάντων! Έχεις κάνει συμβόλαιο με τον ύπνο! Θα σου φέρει κανείς αντίρρηση;
Για να κάνεις την ιστορία σου πιο πειστική όταν σηκώνεις και καλά ξαφνιασμένος το τηλέφωνο μετά από καμιά ώρα, χασμουριέσαι κιόλας και μιλάς βαριά για να γίνεις πιο πειστικός! Σωστός ηθοποιός!

 

Απλή, λιττή και απέριττη δικαιολογία “Έχω κανονίσει”. Του ρίχνεις που του ρίχνεις το άκυρο στην μούρη, τον κάνεις κιόλας να νομίζει ότι του το έριξες για να πας με άλλη παρέα. Όλοι εσένα θέλουν! Τι να κάνουμε δηλαδή; Του πετάς και ένα “Θα τα πούμε άλλη μέρα’ σα να του λες “θα σε βολέψω και εσένα στο πρόγραμμα μου” και τον αποτελειώνεις!

Επέστρεψε τώρα στην παρακολούθηση του ταβανιού σου και σταμάτα να είσαι τόσο cool!

Οι δικαιολογίες δεν τελειώνουν ποτέ! Μπορείς ακόμα και να κάνεις συνδιασμό όλων των από πάνω και να πεις κάτι τύπου “έχω κανονίσει με την ενοχλητική άρρωστη θεία μου από το χωριό να κοιμηθούμε”. Πες μου τώρα ποιός δεν θα σε πιστέψει ψευταρά!

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη

 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
1 share

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Δικαιολογίες που λέμε για να μην βγούμε! Εσύ τις λες;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format