Φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη


Από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς όταν χρειάζεται να μιλήσει για την πανέμορφη συμπρωτεύουσα;Θα προσπαθήσω αγαπητοί μου αναγνώστες να σας παρουσιάσω όσο γίνεται πιο καλά τη φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη.

1)Σαλωνικιώτικες νύχτες.

Όσοι σπουδάζουν εκεί ξέρουν ακριβώς για τι μιλάω, ωστόσο για τους υπόλοιπους σας δίνω μια γεύση για να καταλάβεται.

 a) ΒΑΛΑΩΡΙΤΟΥ

 

Φυσικά μιλάμε για την περιοχή εκείνη, γύρο από την οδό Βαλαωρίτου, στην οποία νιώθεις τον παλμο της πόλης στο μέγιστο βαθμό.Μια από τις πιο γνωστές περιοχές, καθώς εκεί συγκεντρώνεται όλος ο φοιτητόκοσμος λόγω του μεγάλου αριθμού καταστημάτων τύπου μπαρ, μπυραρίες και club.Η περιοχή, ικανοποιεί ακόμα και τους πιο «ψαγμένους» μουσικά καθώς η περιοχή πλημμυρίζει από ακούσματα ροκ, ποπ, τζαζ αλλά και alternative, ηλεκτρονικούς και chill out ήχους.

b) ΛΑΔΑΔΙΚΑ

 

Είναι δυνατόν να μιλήσουμε για Θεσσαλονίκη και να μην αναφέρουμε τα Λαδάδικα;ΑΔΥΝΑΤΟΝ! Η ονομασία «Λαδάδικα» προήλθε από τα μαγαζιά που υπήρχαν παλαιότερα στη περιοχή και πουλούσαν προιόντα λαδιού.Η περιοχή είναι αξιοθαύμαστη καθώς συνδιάζει δυο εποχές, η μια φαίνεται από την αρχιτεκτονική,τα κτήρια και τους δρόμους, οι οποίοι είναι ειδικοί για περπάτημα,  της περιοχής και η σύγχρονη  από τα γεμάτα με φοιτητές (κατά κόρον) μαγαζιά.

2) Καφέ και φαγητό στη Σαλονική!

a) Η ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ (Καμάρα)

 

Ένα από τα πιο γνωστά, μετά τον λευκό πύργο, μνημεία της Θεσσαλονίκης είναι, φυσικά η εντυπωσιακή αψίδα του Γαλερίου ή αλλιώς Καμάρα, όπως συνηθίζουν οι περισσότεροι να την αποκαλούν.Αμέτρητοι είναι οι φοιτητές που επιλέγουν τη Καμάρα για την έξοδό τους, αρχικά διότι είναι άλλο ένα από τα εντυπωσιακά της συμπρωτεύσουσας και έπειτα διότι οι τιμές είναι αρκετά καλές.

b)ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣΦυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το Λευκό πύργο ,για τον οποίο έχυν γραφτεί και έχουν τραγουδιστεί πολλά, και τα μαγαζιά που κάθε βράδυ είναι γεμάτα από φοιτητές,και όχι μόνο.Ένα ιδανικό μέρος για να πιείς το καφέ σου ή να φας κάτι αγναντεύοντας την ομορφιά του πύργου και της ρομαντικής θάλασσας

 

3) ΠΡΩΙΝΕΣ ΒΟΛΤΕΣ

 

Δεν μπορώ να φανταστω πιο όμορφη βόλτα στη συμπρωτεύουσα από αυτή στη νέα παραλία και στις ομπρέλες.Μια τόσο όμορφη εικόνα που σου κόβει την ανάσα.Όλα μοιάζουν τόσο μικρά στη θέα αυτής της ομορφιάς που το μόνο που σκέφτεσαι είναι το πόσο τυχερός/η είσαι που το έχεις μπροστά σου.

Αυτά λοιπόν, αγαπητοί μου αναγνώστες είχα να αναφέρω για την εξέσια, φοιτητική ζωή στη συμπρωτεύουσα.Φυσικά δεν θα μπορούσα να τα αναφέρω όλα, γιαυτό περιμένω τα δικά σας σχόλια. Να είστε πάντα καλά και να αγαπάτε τη Σαλονικάρα μας.

That’s all folks!

Γράφει: Ερβίσα Μπέιντο

– See more at: http://mystudentpass.gr/foititiki-zoi-sti-thessaloniki#sthash.oNnhXQIS.SzIRyrzp.dpuf


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
2 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
1
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
2
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
2
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Φοιτητική ζωή στη Θεσσαλονίκη

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format