Επαναφορά των αιώνιων φοιτητών!


Με τροπολογία στο νομοσχέδιο για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τα ιδιωτικά σχολεία, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης κατήργησε διάταξη του προηγούμενου νόμου για αυτοδίκαιη διαγραφή φοιτητών λόγω μη εγγραφής τους σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα και τροποποίησε διατύπωση που όριζε πότε χάνεται η φοιτητική ιδιότητα, η οποία πλέον θα δίνεται με την εγγραφή στο ίδρυμα.

Ο υπουργός υποστήριξε στη Βουλή ότι η ρύθμιση αφορά ενεργούς και όχι αιώνιους φοιτητές, οι οποίοι για δύο συνεχή εξάμηνα και για οποιoνδήποτε λόγο δεν πήγαν να εγγραφούν, παρόλο που στην παράγραφο της τροπολογίας του καταργείται η διάταξη του προηγούμενου νόμου που ανέφερε μέχρι πότε διατηρείται η φοιτητική ιδιότητα (παρ. 1, άρ. 49 του Ν. 4009). 

Ως αποτέλεσμα, στην πράξη δεν υπάρχει πλέον διαδικασία διαγραφής λιμναζόντων φοιτητών. Η παράγραφος αυτή αντικαθίσταται με την εξής λιτή διατύπωση: «Η ιδιότητα του φοιτητή αποκτάται με την εγγραφή του σε ΑΕΙ».

Η προηγούμενη διατύπωση προέβλεπε ότι «η ιδιότητα του φοιτητή αποκτάται με την εγγραφή του σε ΑΕΙ και (…) διατηρείται μέχρι την απονομή του τίτλου του αντίστοιχου κύκλου σπουδών ή τη μη εγγραφή του για δύο συνεχόμενα εξάμηνα ή τη μη πλήρωση των όρων και των προϋποθέσεων που προβλέπει ο Οργανισμός για τη συνέχιση της φοίτησής του μετά το πέρας του κανονικού χρόνου φοίτησης».

Σε άλλες παραγράφους περί φοιτητικής ιδιότητας, εναπόκειται στα ίδια τα ιδρύματα -με τους Οργανισμούς τους- να αποφασίζουν περί διαγραφών. Επίσης, η τροπολογία Φίλη προβλέπει και επανεγγραφή όσων έχουν διαγραφεί λόγω μη εγγραφής σε δύο εξάμηνα, με απλή αίτηση στη σχολή τους.

Πηγή: news.in.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Επαναφορά των αιώνιων φοιτητών!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format