Τα είδη των πρωτοετών που θα συναντήσεις στη σχολή σου!


Κατά την διάρκεια των σπουδών σου θα γνωρίσεις πολλά άτομα από κάθε έτος, όμως αυτοί που θα σου κάνουν κάθε χρόνο περισσότερη εντύπωση είναι οι πρωτοετείς. Το πρώτο έτος για αυτούς είναι πολύ περίεργο, για αυτό τον λόγο είναι και λίγο… ψαρωμένοι. Δεν γνωρίζουν αρκετά πράγματα και τους περιτριγυρίζει μια αβεβαιότητα. Συνήθως τους καταλαβαίνεις εύκολα κυρίως από την συμπεριφορά τους.

Παρακάτω θα επισημάνω κάποια είδη πρωτοετών φοιτητών που σίγουρα θα γνωρίσεις!

1. Αυτός που είναι κολλημένος ακόμα με το λύκειο

Είναι οι πιο συχνοί τύποι πρωτοετών που θα συναντήσεις. Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη ότι “μεγάλωσαν”, ότι τα χρόνια του λυκείου τελείωσαν και ότι πλέον μπήκαν σε μια καινούρια φάση της ζωής τους, πιο απαιτητική. Συμπεριφέρονται όπως στο λύκειο, δεν θέλουν να παίρνουν πρωτοβουλίες, δεν θέλουν να έχουν υποχρεώσεις και τα επιθυμούν όλα έτοιμα! Βέβαια, το γεγονός ότι είναι ακόμα κολλημένοι με τα χρόνια του λυκείου δείχνει ότι είναι πιστά άτομα και δέκα χρόνια από τώρα, αυτός ο φίλος θα είναι στο πλευρό σου και θα σου θυμίζει όλες εκείνες τις απίστευτες στιγμές που εχετε μαζί στο κολέγιο!

2. Αυτός/αυτή που κρατά την λυκειακή του αγάπη από απόσταση…

Σίγουρα θα συναντήσεις κάποια κοπέλα ή κάποιο αγόρι που είναι σε σχέση από το λύκειο και παρόλο που έχει περάσει σε διαφορετική σχολή και πόλη από την κοπέλα του συνεχίζει να κρατάει αυτή την σχέση από απόσταση. Είναι όλη την ημέρα με ένα κινητό στο χέρι, στέλνωντας μηνύματα ο ένας στον άλλον.. Πρόκειται για σοβαρά αφοσιωμένα άτομα, με τεράστια καρδιά που η σχέση τους σημαίνει πολλά για αυτούς. Αν τον έχεις προτεραιότητα αυτό το άτομο στο κοινωνικό σου κύκλο τότε θα ανταμειφθείς με ένα εμπιστευτικό και υποστηρικτικό φίλο.

3. Αυτός που κάνει όλους add στο FB πριν ακόμη ξεκινήσει η σχολή

Μπαίνει στο φουμπού, παρατηρεί άτομα που είναι μαζί του στη σχολή και αρχίζει να κάνει add, πριν ακόμη τους γνωρίσει από κοντά. Η επιθυμία του να γνωρίσει όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, να κάνει καινούριες παρέες, να δικτυωθεί, να μπει στο κλίμα του πανεπιστημίου τον οδηγεί σε αυτήν του την πράξη. Ίσως λίγο πρόωρο βέβαια, αλλά χωρίς κάποια “κακή” πρόθεση…

4. Αυτός που τον γνώρίζουν ολοι

Ναι θα γνωρίσεις και αυτά τα άτομα.. Ακόμη δεν ήρθαν και τους έχει μάθει όλη η σχολή. Αυτοί οι υπερκοινωνικοί άνθρωποι είναι σαν τους celebrities: όλοι ξέρουν τα ονόματά τους. Το πως τα κατάφεραν, αυτοί ξέρουν το μυστικό… Πάντως μπράβο τους!

5. Οι κολλητοί φίλοι

Αυτοί περνούν κάθε στιγμή από την καινούρια τους ζωή μαζί. Πιθανό να γνωρίστηκαν στην σχολή τους ή ακόμη να είναι από το λύκειο μαζί. Όπως κι αν έχουν γνωριστεί, είναι σαν αδερφές ψυχές. Στο πανεπιστήμιο μαζί, στο σπίτι μαζί, στις βόλτες μαζί, όπου και αν γυρίσεις θα τους δεις μαζί και δεν υπάρχει τίποτα που να τους χωρίζει. Είναι το πρότυπο της φιλίας και όταν τους βλέπεις νιώθεις πόσο τυχεροί είναι που έχουν δημιούργησει αυτό τον δεσμό από το πρώτο κιόλας έτος. Ίσως είναι και φιλία ζωής, αφού συνήθως τους αληθινούς φίλους τους βρίσκεις στο πανεπιστήμιο, αλλά αυτο θα το δείξουν καλύτερα τα χρόνια. Όταν παρουσιάζουν τους εαυτούς τους δεν ξέρεις ποιός είναι ποιός, τόσο πολύ μοιάζουν!

6. Ο πρωτοετής αθλητής

Ο φοιτητής-αθλητής ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος των πρωτοετών. Τον βλέπεις συνέχεια με αθλητικό στυλ, συμμετέχει σε αγώνες που γίνονται, τρώει υγιεινά και γενικά είναι παντού σε καθετί αθλητικό. Εντοπίζεται εύκολα! Ένας τέτοιος φίλος θα σου υπενθυμίζει κάθε φορά τον υγιή τρόπο ζωής.

7. Αυτός που δεν χορταίνει με την ελευθερία που του παρέχει το να είσαι φοιτητής

Για να είμαστε ειλικρινής, οι πρωτοετείς κάπως χάνουν την μπάλα με το θέμα της ελευθερίας που έχουν. Δεν χορταίνουν με τον ελεύθερο χρόνο. Αυτά τα άτομα τα συναντάς σε όλα τα πάρτυ και δεν χάνουν καμια εκδήλωση που αφορά την καλοπέραση! Το να πιστεύεις πως η φοιτητική ζωή είναι μόνο πάρτι και μεθύσια είναι από τα κυριότερα λάθη που κάνουν οι πρωτοετείς.. Ξεχνούν το πόσες ευκαιρίες σου δίνει η φοιτητική ζωή για πολλά και διαφορετικά πράγματα πέρα απο τα παρτι και τα ξενύχτια.

8. O ”cool” πρωτοετής

Αυτός είναι ο βέβαιος και χαλαρός τύπος που πιστεύει ότι όλα είναι τόσα εύκολα… Δεν δείχνει να ανησυχεί και να αγχώνεται για τίποτα, όμως καταβάθος αισθάνεται λίγο ανήσυχος για να κάνει καινούριους φίλους, να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερα μαθήματα και να προσαρμοστεί όσο πιο εύκολα!

9. Αυτός που θέλει να τα παρατήσει

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλοί πρωτοετείς. Και εγώ τέτοια πρωτοετής ήμουν, ειδικά το πρώτο εξάμηνο. Το να μην μπορείς να προσαρμοστείς εύκολα και να παλεύεις κάθε μέρα με τον εαυτό σου και τα συναισθήματα σου καταλήγει ανυπόφορο. Οι λόγοι που σε οδηγούν σε αυτό μπορεί να είναι πολλοί. Ξεκινώντας από κάτι πολύ απλό, όπως μπορεί να είναι μια λυκειακή σχέση από απόσταση που σημαίνει πολλά για σένα και η απόσταση σε κάνει να νιώθεις άσχημα ή ακόμη το γεγονός που δεν μπορείς να βρείς φίλους που να σου ταιριάζουν. Επίσης και η δυσκολία των μαθημάτων σε κάνει να μετανιώσεις για την σχολή που επέλεξες πιστεύοντας ότι αν είχες περάσει κάπου αλλού όλα θα ήταν καλύτερα.

Η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά που τόνισα παραπάνω δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο σε αυτό που έχεις ξεκινήσει. Όλα είναι τόσο ασήμαντα μπροστά στα όνειρα που έχεις κάνει για το μέλλον σου, για αυτό δεν πρέπει να παρατάς τίποτα στην μέση. Όταν ξεκινάμε το πρώτο έτος ξεχνάμε τις σκέψεις και την κούραση που κάναμε στο λύκειο ακριβώς για να περάσουμε εκεί που θέλουμε και τώρα σκεφτόμαστε να τα παρατήσουμε. Μεγάλο λάθος!

10. Αυτός που του αρέσουν τα πολιτικά του πανεπιστημίου

Και η τελευταία κατηγορία αναφέρεται στα άτομα που μόλις έρθουν στην σχολή μπαίνουν σε κομματικές παρατάξεις ή ασχολούνται με πολιτικά θέματα χωρίς να έχουν κάποια σαφή άποψη για αυτά. Η επιθυμία τους να είναι ή να γίνουν αρχηγοί είναι μεγάλη. Θέλουν να γίνουν ηγέτες και θα κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Στο λύκειο θα ήταν σίγουρα σε δεκαπενταμελές του σχολείου τους ή στο πενταμελές της τάξης τους και θέλουν να συνεχίσουν αυτή την “παράδοση” και στο πανεπιστήμιο!

Γράφει η Erjalda Bedini

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα είδη των πρωτοετών που θα συναντήσεις στη σχολή σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format