Για τους αναποφάσιστους της ζωής


Να πάρω το κόκκινο; το πράσινο; το κίτρινο η μήπως το μπλε; Της αρέσω η όχι; Να πάμε στο ένα μαγαζί η στο άλλο; Αθλητικά η σταράκια; Αυτό μου πάει περισσότερο; Με παχαίνει; μήπως με ψηλώνει πολύ; θα με χτυπήσει στα πόδια; αχ γιατί τελικά το πήρα. Και η λίστα συνεχίζεται με τους ίδιους ρυθμούς επ’άπειρον, με κάθε λογής πράγμα που δύναται να συλλάβει το κάθε μυαλό. Μεγάλα διλήμματα που αναζητούν την απάντηση τους, και παραδόξως ποτέ δεν λαμβάνουν μια ικανοποιητική. Πάντα μένει μια αβεβαιότητα, μια γλυκόπικρη γεύση όταν δίνεται η λύση τους. Κάπως έτσι όταν κάνουν την εμφάνιση τους τα αλλά, τα πιο σοβαρά –επιτρέψτε μου να πω – μεταμορφώνονται στον μπαμπούλα τον παιδικών μας χρονών. Ναι, σε αυτό το μεγάλο, τριχωτό τέρας με τα τρία μάτια που κρύβεται στο σκοτάδι. Τουλάχιστον η δική μου φαντασία έτσι το έχει πλάσει. Θα κλείσω τα μάτια και θα φύγει, αν είναι ακόμα εκεί ίσως και να κρυφτώ κάτω από το κρεβάτι

Όταν όμως ο μπαμπούλας επιλέγει να μείνει εδώ και να με συντροφεύει τι να κάνω; δεν έχω το θάρρος να του πω να φύγει, να με αφήσει στην ησυχία μου. Έχω λοιπόν τον μπαμπούλα να μου κάνει παρέα. Το πρόβλημα ρίζωσε. Σκέφτομαι, σκέφτομαι, σκέφτομαι… τελικά μήπως έχω απλώς την εντύπωση πως το εξετάζω; Πως έχω το νυστέρι στο χέρι και πράττω την πρώτη τομή στο σώμα; Έχει αρχίσει να με κερδίζει η εντύπωση πως το πρόβλημα μου είναι σαν τον μπαμπούλα όντως, ένα δικό μου δημιούργημα. Από την μέση και πάνω έχω αρχίσει να περπατώ, το στέρνο μου έχει γεμίσει με αέρα. Ας κάνω εδώ την πρώτη τομή. Η κατάσταση απλώνεται μέσα στο μυαλό μου, έχω σκεφτεί όλα τα πιθανά σενάρια, όλους τους πιθανούς τρόπους δράσεις. Αν Α τότε Β αυτό, αν Γ τότε Β εκείνο. Ο τρόμος όμως της επιλογής μας στοιχειώνει, μας κόβει τα πόδια πάνω στην πιο κρίσιμη στιγμή , την ώρα που θα μάθουμε να ζούμε με τις αποφάσεις μας. Το έχω πει ήδη αυτό στον εαυτό μου, πως όμως είμαι σίγουρος ότι η απόφαση μου είναι η σωστή; Ο μπαμπούλας θα σταματήσει να με στοιχειώνει  και θα βρω στην θάλασσα μου το καράβι να αρμενίζει δίχως φόβο;

Βαδίζω με αυτές τις σκέψεις κατά νου. Πως μπορώ να λάβω την ιδανική απόφαση που θα ικανοποιήσει και τις δυο πλευρές. Βλέπετε θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όπως λέει και ο σοφός λαός. Σε αυτήν την ζωή, τα λιγότερα μας αηδιάζουν, είναι ξεπερασμένα. Τα αρκετά είναι η μόνη σωτήρια λύση, η μάλλον τα υπερβολικά, τα ακόρεστα. Έχω όμως και ένα άλλο πρόβλημα, βλέπετε μου/μας αρέσει να αφήνουμε τον καιρό να περνάει, να βρούμε την ιδανική στιγμή. Τότε που η λύση επείγει και δεν υπάρχει το περιθώριο αναθεώρησης, η στιγμή που πρέπει να φανείς απόλυτα σίγουρος. 

Παντού σκοτάδι , περίμενε όμως , σαν να βλέπω την άκρη, το φως στο βάθος να μου απλώνει απαλά το χέρι του  να το τραβήξω. Θέλει να μου πει κάτι, το φως του είναι εκθαμβωτικό και με τυφλώνει. Έχω μπροστά μου την λύση αλλά δεν μπορώ να την δω. Μήπως πρέπει να ρισκάρω; Να σταματήσω να αμφιβάλλω για το κάθε τι και να πάρω την απόφαση μου. Είναι δύσκολο το ξέρω. Μου αρέσουν εξίσου και οι δυο όψεις. Κάθε μια έχει το θέλγητρο της και την απογοήτευση της. Μια απόφαση θα τα αλλάξει όλα. Με τρομάζει, είναι όμως ο δρόμος προς την ωρίμανση. Θα πρέπει να ζήσω με ότι διαλέξω, ότι νιώσω ότι μου ταιριάζει καλυτέρα, μακριά από αλλότριες γνώμες. Μονός μου, ολομόναχος οφείλω να διαλέξω, το χρωστάω σε μένα, σε όλα αυτά που περίμεναν την στιγμή να γίνω θηρίο και να ξεχυθώ στους δρόμους. Μπορεί να πονέσω, αλλά και αυτό είναι μέσα στους κανόνες του παιχνιδιού, τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει. Να σταματήσω επιτέλους να είμαι αναποφάσιστος. Ίσως καταφέρω να πνίξω και τον μπαμπούλα, να τον βάλουμε στην θέση του επιτέλους.

Επιλογικά, κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, δυσαρεστείς κάποιον ή τον κάνεις να σε επευφημεί για τις αποφάσεις σου. Ποτέ κάνεις δεν μπόρεσε να εξοντώσει αυτήν την Λερναία Ύδρα των επίλογων. Δεν υπάρχει το σωστό ή το λάθος, όλα είναι υποκειμενικά, υπάρχει ωστόσο το δεν θέλω γιατί φοβάμαι, και ο φόβος είναι το χειρότερο αγαθό που βρίσκεται ανάμεσα μας . 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Για τους αναποφάσιστους της ζωής

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format