Όλα όσα έγιναν στο Διεθνές Θερινό Νομικό Σχολείο της ELSA Thessaloniki


Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, 13 Ιουλίου οι εργασίες του Διεθνούς Θερινού Νομικού Σχολείου με θέμα το Ιατρικό Δίκαιο και τη Βιοηθική και πιο συγκεκριμένα την Αρχή της Ζωής που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών Θεσσαλονίκης (ELSA Thessaloniki) και το Εργαστήριο μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής υπό την αιγίδα του ΑΠΘ και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση έλαβε χώρα από τις 6 έως τις 13 Ιουλίου και προσέλκυσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης 54 φοιτητές διαφορετικών ακαδημαϊκών πεδίων από 21 διαφορετικές χώρες.

Οι εργασίες ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης την Τετάρτη 6 Ιουλίου στο ξενοδοχείο Holiday Inn που φιλοξένησε τη διοργάνωση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του ΑΠΘ κ. Μήτκας, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δέλλιος, ο εκπρόσωπος του Εργαστηρίου μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής και Λέκτορας της Νομικής Σχολής ΑΠΘ κ. Χατζηκώστας.

Κατά τις 7, 8, 9, 11 και 12 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις από εξέχοντες ακαδημαϊκούς και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θέματα ιατρικού δικαίου και βιοηθικής με έμφαση στην ειδικότερη θεματική της αρχή της ζωής προσεγγίστηκαν από επιστήμονες των κλάδων της Νομικής, της Θεολογίας και της Ιατρικής εξασφαλίζοντας μία διεπιστημονική προσέγγιση υπό την επιμέλεια του Εργαστηρίου μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής.

Παράλληλα με το ακαδημαϊκό πρόγραμμα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το παρελθόν της πόλης της Θεσσαλονίκης με επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα πλαίσια του κοινωνικού προγράμματος της διοργάνωσης.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες θα πρέπει να αποσταλούν προς τους υποστηρικτές και χορηγούς της διοργάνωσης: το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης, τo Δικηγορικό γραφείο Θεόδωρος Σ. Ζέρβας & Συνεργάτες, τα Δικηγορικά γραφεία Χριστόφορος Γκλαβένος & Συνεργάτες, τον ΟΑΣΘ και τη «Νομική Βιβλιοθήκη».

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Όλα όσα έγιναν στο Διεθνές Θερινό Νομικό Σχολείο της ELSA Thessaloniki

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format