Ο χρόνος είναι χρήμα


Σκέψου κάτι το οποίο κάποιες φορές δεν μπορείς να διαχειριστείς όπως θα ήθελες και θα μπορούσες. Αυτό είναι ο χρόνος. Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος σου φαίνεται άπλετος και άλλες που απλά αισθάνεσαι περιορισμένος. Σίγουρα υπάρχουν μέρες που περνούν γρήγορα και άλλες που κυλούν αργά. Καλώς ή κακός όλα συνδέονται με το χρόνο και ο χρόνος είναι ο μόνος που σε περιορίζει στο να κάνεις πράγματα. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ως φοιτητής να κατανοήσεις το πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος και να βρεις τον τρόπο να τον εκμεταλλευτείς όπως πρέπει.

Πιστεύω πως η μόνη περίοδος που συνειδητοποιείς την σημαντικότητά του και ίσως καταφέρνεις να τον διαχειριστείς σωστά είναι η εξεταστική. Είναι η μοναδική περίοδος που μπαίνεις στη διαδικασία να οργανωθείς και να “ενσωματωθείς” πραγματικά στο χρόνο. Την “ενσωμάτωση” την καταφέρνεις με το να κατανοείς απόλυτα τις υποχρεώσεις που έχεις και ταυτόχρονα με το να κατανοείς το ότι έχεις περιορισμένο διάστημα για να ανταπεξέλθεις σε αυτές τις υποχρεώσεις ( δηλαδή το διάβασμα).

Καλό θα ήταν όμως να αρχίσεις να οργανώνεις γενικότερα τη ζωή σου βάσει του χρόνου. Δηλαδή, άρχισε να κάνεις πράγματα τα οποία γεμίζουν τόσο τη μέρα σου όσο και σένα τον ίδιο. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να αναβάλεις αυτά που έχεις να κάνεις “για αύριο”. Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Γιατί το” αύριο” γίνεται “μεθαύριο” και μπορεί να περάσει ένας μήνας και εσύ να έχεις μείνει άπραγος.

Κάνε λοιπόν την αρχή από σήμερα κιόλας. Μην αφήνεις τις μέρες να περνούν χωρίς να κάνεις δραστηριότητες που μπορούν να σε βοηθήσουν να περνάς ευχάριστα και δημιουργικά την κάθε στιγμή της ημέρας. Μόνο εσύ μπορείς να διαχειριστείς και να “ελέγξεις” τον δικό σου χρόνο.      

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ο χρόνος είναι χρήμα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format