3+1 Λάθη που κάνουμε στην εξεταστική


Οι μέρες της εξεταστικής πλησιάζουν και μαζί αυξάνεται ο όγκος του διαβάσματος, το άγχος και –μάλλον- η όρεξή μας για ζωή. Και σε αυτό δεν φταίει τόσο το ίδιο το διάβασμα (κι ας είναι πολύ το άτιμο), όσο οι συνθήκες που επικρατούν γύρω μας αυτή την περίοδο. Καλοκαίρι, ζέστη, υπέροχες μέρες για βόλτα και μπάνιο στη θάλασσα και από την άλλη μια στοίβα με βιβλία που δεν λέει να μειωθεί. Έτσι αναπόφευκτα μπαίνουμε σε σκέψεις, άλλοτε απαισιόδοξες και άλλοτε πονηρές που όμως σίγουρα μας αποσπούν από το διάβασμα. Ποιες είναι, όμως, αυτές και πως μπορούμε να τις διώξουμε;

  1. Δεν θα περάσω ποτέ: ναι, όχι! Αυτό το βόλεμα που σου δίνει η σκέψη ότι έτσι κι αλλιώς είσαι καταδικασμένος είναι πολύ ευχάριστο αλλά δεν ισχύει. Γιατί και θα περάσεις και πτυχίο θα πάρεις, οπότε είναι απλά ένας τρόπος για να μη νιώθεις ενοχές από μια αποτυχία που μόνος σου έχεις προκαλέσει. Στρώσου στο διάβασμα και αν δεν περάσεις ας είναι τουλάχιστον για τους σωστούς λόγους (τα θέματα ήταν δύσκολα, δεν με συμπαθεί ο καθηγητής κλπ.)
  2.  Πάμε για Σεπτέμβρη: άλλη εξυπνάδα που σε βοηθάει να ηρεμήσεις για τρεις μέρες και μετά σου προσθέτει σαν βάρος άλλο ένα μάθημα το οποίο πάλι θα αγνοήσεις το Σεπτέμβρη λέγοντας ότι θες να το παρακολουθήσεις, να πάρεις εργασία και πάει λέγοντας. Ως λύση ισχύει το ίδιο με το παραπάνω. Προσπάθησε να διαβάσεις και μη τα φορτώσεις όλα στον καημένο το Σεπτέμβρη που αν κάνει πάλι καλό καιρό θα θες να πας για μπάνιο και μη σου πω να πιστολιάσεις και ολόκληρη την εξεταστική (πράγμα που φυσικά έχω κάνει κι εγώ).
  3. Θέλω να πάω για μπάνιο: ε, κι εμείς! Γενικά η εξεταστική το καλοκαίρι είναι ένα πράγμα δύσκολο. Αλλά σε αυτό υπάρχει λύση! Στα εναλλακτικά μέρη για διάβασμα (διάβασε το άρθρο εδώ) μπορείς να προσθέσεις την ξαπλώστρα σου αν φυσικά έχεις τη δύναμη να διαβάσεις Οικονομετρία, Χημεία 2 ή Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μπροστά στη θάλασσα.
  4. Ώρα για ποτό: γι’ αυτό η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε κάτι. Όλοι το θέλουμε, είναι κάτι αναπόφευκτο και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να διατηρήσεις ένα μέτρο στις εξόδους σου για τον επόμενο μήνα (ντάξει ίσως δεκαπενθήμερο ή βασικά όσο αντέχεις).

Εξάλλου αν ανάμεσα στο διάβασμα κάνεις σχέδια για διακοπές οι ώρες θα περάσουν πιο εύκολα και σίγουρα πιο ευχάριστα!

Και καλή μας επιτυχία!!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

3+1 Λάθη που κάνουμε στην εξεταστική

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format