Διεθνής Ημερίδα για τον Εθελοντισμό από το Volunteer4Greece


Στις 9 Μαρτίου 2016, η Μη Κερδοσκοπική/Μη Κυβερνητική οργάνωση Volunteer4Greece προσκαλεί τους ανθρώπους της Κοινωνίας των Πολιτών, στη διεθνή ημερίδα που διοργανώνει με θέμα τις καλές πρακτικές αξιοποίησης και ενεργούς συμμετοχής εθελοντών στο έργο των ΜΚΟ. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Titania στο κέντρο της Αθήνας, Πανεπιστημίου 52.

Η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σήμερα για τη σχέση εθελοντισμού και κοινωνίας είναι μια ανάγκη που καταγράφεται από τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, με επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές εθελοντικών ενεργειών από εκπροσώπους του  Αμερικάνικου Δικτύου HandsOnNetwork-“Points of Light”, καθώς και από διεθνείς ομολόγους τους. Με στόχο την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού, το HandsOnNetwork έχει αναπτύξει ένα δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ για την Ελλάδα εκπρόσωπος του δικτύου είναι το Volunteer4Greece. Κοινός στόχος όλων των φορέων/εκπροσώπων των διαφόρων χωρών, όπως και του Volunteer4Greece, είναι η ενίσχυση του εθελοντισμού και η ανάδειξή του σε πρόταση-λύση για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, στα ποικίλα πεδία της κοινωνικής ζωής.

Στο πλαίσιο της ημερίδας, ομιλητές από τον εταιρικό κόσμο της χώρας θα προβάλλουν τα προγράμματα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιούν, ορίζοντας τις εταιρείες σε κεντρικό φορέα διαμόρφωσης της κουλτούρας του εθελοντισμού. Επίσης, εκπρόσωποι των Κοινωφελών Ιδρυμάτων στην Ελλάδα θα μιλήσουν για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν για την υποστήριξη των ΜΚΟ και των προγραμμάτων εθελοντισμού, αλλά και της μεγιστοποίησης της ενεργούς συμμετοχής των εθελοντών.  

Η διεθνής ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Περισσότερες πληροφορίες:

Λένα Παναγιωταρέα, 6937302907, lena@volunteer4greece.gr  

Βάλια Σαββίδου, 6970417260, valia@volunteer4greece.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Διεθνής Ημερίδα για τον Εθελοντισμό από το Volunteer4Greece

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format