Γίνε ”έξυπνος” άνθρωπος


«Ποιόν θεωρείς έξυπνο άνθρωπο;». Σίγουρα εάν έθεταν αυτή την ερώτηση σε μία ομάδα ατόμων ο καθένας θα έδινε μια διαφορετική απάντηση. Αυτό θα συνέβαινε επειδή ο καθένας εστιάζει σε διαφορετικά χαρακτηριστικά και αντιλαμβάνεται διαφορετικά την έννοια ‘’έξυπνος’’. Αλλά το λάθος που κάνουμε όλοι είναι ότι μπερδεύουμε την μεθοδικότητα και την ικανότητα ενός ανθρώπου να είναι πολύ καλός σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα με την εξυπνάδα. Για παράδειγμα, το ότι ένα άτομο ήταν μεθοδικό στο διάβασμα του και πέρασε στη σχολή που ήθελε δεν τον καθιστά ανώτερο και εξυπνότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

 Ένας έξυπνος άνθρωπος κατέχει γνώσεις οι οποίες δεν περιορίζονται σε ένα και μοναδικό τομέα αλλά αφορούν ένα ευρύτερο φάσμα. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολύ έξυπνοι, νέοι άνθρωποι. Για παράδειγμα, υπάρχουν νέα άτομα τα οποία ψάχνουν από μόνα τους να βρουν απαντήσεις στις ανησυχίες τους και στα φλέγοντα σημερινά ζητήματα και δεν δέχονται να υιοθετούν χωρίς δεύτερη σκέψη την γνώμη των υπολοίπων. Και αυτό αποτελεί μια μορφή εξυπνάδας. Ακόμη υπάρχουν νέοι που παράλληλα με τη σχολή ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες και αυτό τους καθιστά έξυπνους.

Από αυτά που είπαμε παραπάνω πρέπει να καταλάβουμε πως έξυπνος άνθρωπος δεν είναι αυτός που περιορίζει τον εαυτό του και εγκλωβίζεται μόνο σε μια ασχολία όπως είναι η σχολή. Αντιθέτως, είναι αυτοί που προσπαθούν να εξασκούν το μυαλό τους και να εξελίσσονται καθημερινά. Είναι εκείνα τα άτομα που αναπτύσσουν όλα τους τα ‘’ταλέντα’’ και δεν δέχονται να παραμένουν στάσιμοι.

Είναι λοιπόν στο χέρι σου! Είναι καθαρά επιλογή σου το σε ποια κατηγορία ανθρώπων ανήκεις. Γι’ αυτό άρχισε να σκέφτεσαι σαν έξυπνος άνθρωπος και μην επαναπαύεσαι σε καταστάσεις που σου περιορίζουν τη σκέψη και δεν σε βοηθούν να εξελιχθείς.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Γίνε ”έξυπνος” άνθρωπος

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format