Την έπαρση πολλοί εμίσησαν…


Ποτέ δεν υπήρξα μεγάλη φαν της τηλεόρασης. Ως μέσο πάντα με γοήτευε, σπάνια όμως κατάφερε να με καθηλώσει. Και αυτό όχι εξαιτίας κάποιας προσωπικής πνευματικής ανωτερότητας έναντι στο, κατά γενική πια ομολογία, ευτελές περιεχόμενό της. Στη διάρκεια  όμως της σμίκρυνσης της οθόνης, από τα γιγαντιαία άσπρα πανιά των κινηματογραφικών αιθουσών μέχρι και τις ανθεκτικές επιφάνειες των έξυπνων κινητών πολυεργαλείων, η τηλεόραση απώλεσε τον ελκυστικό πειρασμό που είθισται να περιβάλει καθετί το νέο και απαγορευμένο. Παραμένει βέβαια τοποθετημένη στις σαλοκουζίνες και τα υπνοδωμάτια των νοικοκυριών και ενίοτε προσφέρει στιγμές απύθμενου κάλλους.

Γι΄αυτόν ακριβώς το λόγο, σταμάτησα να σαρώνω τις συχνότητες της παμπάλαιας συσκευής μου όταν το βλέμμα μου έπεσε στην, άλλοτε αυτοαποκαλούμενη «γκαζοφονιά», Ραχήλ Μακρή με ψηλοτάκουνα και ένα βουλευτικά νυχτερινό κόκκινο φόρεμα να διασχίζει με συγκρατημένα γελάκια το πλατό. Στην άλλη άκρη την περίμενε ο παρουσιαστής της εκπομπής μ΄ένα εκνευριστικό μειδίαμα εμπλαστρωμένο στο πουδραρισμένο πρόσωπό του. Και οι δύο εξέπεμπαν βλακώδη σιγουριά και ξερολίτιδα. Φονικός συνδυασμός για κάθε στοιχειωδώς πνευματώδη συζήτηση, ιδανικός για τα νούμερα τηλεθέασης. Και εκείνη τη στιγμή ως τηλεθεάτρια ήμουν έτοιμη να αφεθώ στο παιχνίδι των παραγωγών.

Με την έναρξη του διαλόγου ο παρουσιαστής τράταρε στην καλεσμένη του ένα ποτ πουρί προσβολών που δέχτηκε η τελευταία καθήμενη σε πάνελ πολιτικών προγραμμάτων και τον ανένδοτο τρόπο με τον οποίο τις απέκρουε. Τις περισσότερες φωνές, ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ της φωνής της σε τέτοια επίπεδα καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο τους συνομιλητές της να σκεφτούν συνεκτικά. Όχι βέβαια πως και εκείνοι δεν έκαναν το ίδιο. Συνέχισαν αναλύοντας την σύντομη πολιτική καριέρα και το τατού που χτύπησε η πρώην βουλευτής  προκαλώντας ταχυπαλμία στη μητέρα της, ενώ η κ. Μακρή δέχτηκε την πρόσκληση του παρουσιαστή, κ. Κωστόπουλου, να ταιριάξει φωτογραφίες των πιο ιδεολογικά απομακρυσμένων προσώπων του βουλευτηρίου σε ζευγάρια. Έτσι, απλά για να γελάσει ο κοσμάκης.

Εξάλλου, ποιος δεν περιμένει από τον άνθρωπο που πριν λίγα χρόνια (ή και μήνες) νομίμως εξέλεξε να υποδύεται την προξενήτρα στους μεγάλους πομπούς της εγχώριας τηλεόρασης; Κάπου προς το τέλος, ο δημοσιογράφος – παρουσιαστής – εκδότης – κοσμικό πρόσωπο με το γνωστό υπεροπτικό του βλέμμα καταλήγει «χρειάζονται κάποιον στη Βουλή να φωνάζει και να τους βάζει στη θέση τους». Φυσικά η καλεσμένη το ασπάζεται, λες και ειπώθηκε καμία μεγάλη φιλοφροσύνη.

Αναρωτιέμαι εγώ, όπως και ο κάθε μέσος τηλεθεατής που παρακολούθησε αυτήν την παρωδία: Κατάλαβε η καλεσμένη πως ο κ. Κωστόπουλος περιορίσθηκε στο να μειώνει τις ικανότητες της (ικανότητες που την εξέλεξαν εκπρόσωπο του Λαού) προβάλλοντας αποσπασματικά τηλεοπτικές της αψιμαχίες και υπονοώντας πως χρησίμευε στη Βουλή μόνον ως πρωταγωνίστρια επικών καβγάδων που έτρεφαν τα κενά στα δελτία ειδήσεων; Ή εξέλαβε όλο αυτό ως ένα είδος διεστραμμένης καλοσύνης του κάθε άλλο φιλόφρονου συνδιαλεγομένου της. Όπως και να ‘χει η κ. Μακρή βρίσκεται εκτεθειμένη να κατηγορηθεί πως υπήρξε είτε πολύ αφελής είτε πολύ επηρμένη. Γιατί μόνο η υπέρ το δέον πίστη σε ότι εσύ αντιλαμβάνεσαι ως ικανότητα παρά ως τροχοπέδη και η έπαρση μπορούν να δικαιολογήσουν την απάθεια ως απάντηση στην καλά καμουφλαρισμένη επίθεση που της επιφύλαξαν. Βαριά ηθικά αμαρτήματα αμφότερα. Και η αλήθεια είναι ότι την έπαρση πολλοί εμίσησαν…

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Την έπαρση πολλοί εμίσησαν…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format