Εξεταστική: Ο πρώτος στόχος στη ζωή μας


Η αγαπημένη περίοδος του χρόνου πλησιάζει. Νομίζω πως όλοι μας αισθανόμαστε χαρούμενοι που πάλι θα ‘’κλειστούμε’’ στα σπίτια μας για να διαβάσουμε. Καλά, δεν νομίζω τα πράγματα να είναι τόσο τραγικά και να χρειαστεί να αποσυρθούμε από τον κόσμο. Έχουμε ξαναπεί πως αυτό που πρέπει να πετύχουμε είναι συγκέντρωση, μεθοδικότητα και σωστή οργάνωση του χρόνου. Αυτός ο συνδυασμός εγγυάται σίγουρη επιτυχία. Για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτόν τον συνδυασμό απαιτείται ψυχραιμία και το κυριότερο όρεξη για διάβασμα. Καταλαβαίνω πως σε κάποιους αυτή η λέξη προκαλεί άγχος και ίσως ένα αίσθημα βαρεμάρας. Όμως μήπως ήρθε η στιγμή να δούμε την εξεταστική από μία διαφορετική οπτική γωνία;

Η απάντηση είναι ‘’ΝΑΙ’’. Ναι αγαπητοί μου, ήρθε η ώρα να ωριμάσουμε και να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε για όσα έχουμε να διαβάσουμε. Για να το πετύχουμε αυτό αρκεί να δούμε την εξεταστική ως ένα στόχο. Είναι πολύ απλό και η επιτυχία στην εξεταστική- στόχο προσιτή για όλους. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για μια φορά είναι, να θέσουμε σε δεύτερη μοίρα τις εξόδους και να αφοσιωθούμε στον στόχο μας. Νομίζω πως δεν θα πάθουμε κάτι αν για δύο βδομάδες διαβάσουμε περισσότερο από το να βγούμε.

Ας κάτσουμε λοιπόν να φτιάξουμε αυτό το πρόγραμμα που εδώ και ένα χρόνο λέμε να φτιάξουμε και ευτυχώς προλαβαίνουμε. Ας θέσουμε ο καθένας μικρούς στόχους και ας ξεπεράσουμε τα όριά μας και τη βαρεμάρα μας. Είναι σίγουρο πως άμα καταφέρουμε και πειθαρχήσουμε τους εαυτούς μας θα πετύχουμε το στόχος μας. Και άμα καταφέρουμε και πετύχουμε αυτόν τον στόχο θα αισθανθούμε περήφανοι και το σημαντικότερο θα μάθουμε τις ικανότητες μας και τα όρια μας.  

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Εξεταστική: Ο πρώτος στόχος στη ζωή μας

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format