4 εναλλακτικοί χώροι για διάβασμα στην εξεταστική


Λίγο πριν από κάθε εξεταστική τίθεται πάντα το εξής ερώτημα: πως θα περάσω το εξάμηνο; Και κάπου εκεί ξεκινούν οι δικαιολογίες του τύπου είναι άνοιξη και δεν μπορούσα να διαβάσω, δεν με εμπνέει ο χώρος, ο ωροσκόπος μου σήμερα λέει ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος και άλλα συναφή. Και όλα καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα: να μην διαβάζεις και να καταλήγεις στο κλασσικό πλέον «καλός είναι κι ο Σεπτέμβρης» που είναι και κοντά και δεν σου δημιουργεί και τόσες τύψεις. 
Αυτή τη φορά, όμως, επειδή είμαστε ομοιοπαθείς φέτος είπαμε να βοηθήσουμε και να σου βρούμε χώρους που θα εξαφανίσουν τις δικαιολογίες σου και θα σε αναγκάσουν να διαβάσεις.  Γι’ αυτό σου δίνουμε τις δικές μας εναλλακτικές ιδέες για να ξεφύγεις από το τρίπτυχο δωμάτιο, αναγνωστήριο, καφέ και κυρίως για να μην έχεις αγκαλιά στην ξαπλώστρα καμιά οικονομετρία (τυχαίο παράδειγμα). 
1.    Εθνική Βιβλιοθήκη: παρ’ ότι σε λίγο καιρό αλλάζει χώρο, προς το παρόν είναι διαθέσιμη και ανοιχτή στο κοινό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αναγνωστήριο και είναι σίγουρο ότι η ομορφιά του χώρου, η ησυχία και η απομόνωση από τον έξω κόσμο θα βοηθήσουν να συγκεντρωθείς. 
2.    Ο κήπος ο εθνικός: ή γενικά πάρκα τα οποία είναι σχετικά φροντισμένα και προσφέρονται για χαλάρωση και συγκέντρωση. Πήγαινε μόνος σου, πιάσε ένα παγκάκι, άπλωσε τα βιβλία σου και ξεκίνα. Για τους πολύ τολμηρούς υπάρχει και η εναλλακτική του να κάτσεις στο γρασίδι, την οποία ωστόσο προσωπικά, αντιμετωπίζω με επιφύλαξη. Το καλό με αυτή την επιλογή είναι ότι αν έχεις φτάσει μέχρι εκεί θα αναγκαστείς να διαβάσεις γιατί εν τέλει δεν μπορείς να κάνεις και αλλιώς.  Έξτρα μπόνους: μπορείς να έχεις μαζί σου όσο φαί και όσο ποτό (και εννοώ αναψυκτικό, ενεργειακό ποτό ή καφέ) θες και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. 
3.    Μέσα μαζικής μεταφοράς: θα το λέω μέχρι να γεράσω (ή και να πάρω πτυχίο): έχω καταφέρει να περάσω σχεδόν όλα μου τα ανεπιθύμητα αναγκάζοντας τον εαυτό μου να τα διαβάσει μέσα στο τρένο ή το λεωφορείο. Κλείσε για λίγο το facebook, βγάλε τα ακουστικά (ή τέλος πάντων μην έχεις κάτι να σε αποσπά) και πέρνα το χρόνο σου μέχρι να φτάσεις στη σχολή διαβάζοντας εκείνο το μάθημα που διαφορετικά δεν θα έπιανες ποτέ στα χέρια σου! 
4.    (Τσάι με λεμόνι) Στο μπαλκόνι: και γιατί δηλαδή ένας χώρος του σπιτιού να είναι εναλλακτικός; Γιατί αγαπητοί μου όταν τον συνοδεύεις με τελετουργικό ολόκληρο μπορεί να γίνει το δικό σου καταφύγιο για την εξεταστική! Κάνε κατάληψη σε όλο το χώρο, εφοδιάσου με όλα τα απαραίτητα (γλυκά, σνακ, αναψυκτικά, μπύρες, ο,τι δουλεύει σε σένα τέλος πάντων) και φρόντισε να μην έχεις κανένα λόγο να σηκωθείς από τη θέση σου. Βάλε χαλαρή μουσική και ξεκίνα! 
Και μη στενοχωριέστε, εξεταστική είναι και θα περάσει! Εξάλλου όλα θέλουν υπομονή, επιμονή και πρόγραμμα!
 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

4 εναλλακτικοί χώροι για διάβασμα στην εξεταστική

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format