Κυνήγησε το όνειρό σου


Γενικότερα ως κοινωνία έχουμε πολλά ‘’ταμπού’’. Κρίνουμε και κατακρίνουμε τους ανθρώπους πολύ εύκολα και το καλύτερο, υιοθετούμε κάποιες πρωτόγονες θεωρίες. Η αγαπημένη μου θεωρία είναι η εξής : ‘’ Για να επιτύχεις στη ζωή σου και να αποκτήσεις χρήματα πρέπει να γίνεις γιατρός ή δικηγόρος ή αρχιτέκτονας.’’ Ευτυχώς όσο περνάνε τα χρόνια τέτοιου είδους θεωρίες αρχίζουν και εξαλείφονται. Ακόμη μην ξεχνάμε πως συνδέουμε την επιτυχία και την ευτυχία με τα χρήματα. Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει όμως είναι το ότι για να επιτύχει κάποιος επαγγελματικά απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αγαπάει το επάγγελμα του. Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν έχει φτάσει ψιλά επειδή έκανε κάτι με αγγαρεία και μισή καρδιά. Ας στραφούμε τώρα στους φοιτητές που αναγκάζονται να κάνουν επιλογές για να ικανοποιήσουν τους γονείς τους.

Ναι! Ακόμα και σήμερα υπάρχουν γονείς που κατευθύνουν τα παιδιά τους σε σχολές, είτε επειδή εκείνοι δεν μπόρεσαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα είτε γιατί πιστεύουν πως είναι για τα παιδιά τους ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία. Έτσι με την πίεση καταφέρνουν να δημιουργήσουν άβουλους και δυστυχισμένους  ανθρώπους.

Υπάρχει κι άλλη μια κατηγορία γονέων που δεν αφήνουν τα παιδιά τους να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Υπάρχουν πολλοί νέοι με ταλέντα, και που θα ήθελαν να ασχοληθούν με επαγγέλματα όπως το τραγούδι, το θέατρο, ο χορός ή η μαγειρική. Όμως φοβούνται γιατί ποτέ οι γονείς τους δεν τους παρότρυναν ούτε τους υποστήριξαν στο να εξελίξουν το ταλέντο τους και αργότερα να το κάνουν επάγγελμα.  

Δυστυχώς για κάποια ζητήματα οι γνώμη των γονέων μας, μας επηρεάζει αρκετά, ανεξαρτήτως ηλικίας . Όμως είναι κρίμα να θυσιάσουμε τις ζωές μας πραγματοποιώντας όνειρα άλλων. Άμα όμως πιστέψεις εσύ ο ίδιος στον εαυτό σου είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρεις. Κυνήγα το όνειρό σου όσο τρελό και αν ακούγεται στους γύρω, εάν είναι αυτό που θες και αγαπάς πραγματικά η επιτυχία είναι σίγουρη. 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Κυνήγησε το όνειρό σου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format