Εσωτερική πλάνη…


Θυμάμαι εκείνο το βράδυ ξεκάθαρα, μου μιλούσε και είχε ρίξει το βλέμμα της πάνω μου. Είχε γουρλώσει τα μάτια της. Μου κράταγε τα χέρια και προσπαθούσε να ξεφύγει από την αλήθεια της. Και πράγματι το ήθελε. Δε μπορούσε να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Το μόνο που έλεγε ήταν πως όχι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα δεν ήταν υπεύθυνη αυτή. Και κάθε λεπτό που περνούσε έριχνε τις ευθύνες της στο κενό. Σκάλωσα, όχι γιατί δεν παραδεχόταν την αλήθεια αλλά από τον τρόπο που προσπαθούσε να βγει από τον λαβυρινθό της. Και δεν μιλάω για απελευθέρωση. Για αυτήν το να βγει από τον λαβύρινθο δεν ήταν να λυτρωθεί από αυτόν βρίσκοντας την έξοδο. Αντίθετα φαίνεται να λαχταρούσε να μένει εκεί να κάθεται ανάμεσα σε τοίχους και να νιώθει αυτήν την προσωρινή ασφάλεια.

Όμως αυτό δεν είναι ασφάλεια. Αυτό είναι ένα ψέμα που της φαίνεται κάπως βολικό. Πράγματι ο άνθρωπος αγαπάει το ψέμα. Ακόμα και οι σκέψεις του είναι ένα ψέμα και λατρεύει να χάνεται και να βυθίζεται σε αυτές. Μένει σε αυτό το ψέμα που έχει σχηματίσει ο εγκεφαλός του και επιμένει. Πλάθει ιστορίες. Χαίρεται. Χάνεται σε αυτές. Ωστόσο δε σταματά! Συνεχίζει να χάνεται στο ψέμα του εγκεφάλου του. Ίσως και να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει. Τα πράγματα ποτέ δε θα γίνουν έτσι όπως τα θέλει.

Η επιθυμία ποτέ δεν πεθαίνει και ο μόνος τρόπος για να πραγματοποιηθεί είναι μόνο μέρος της φαντασίας. Βασικά η επιθυμία σταματάει προσωρινά όταν ακούει το «μπαμ». Το «μπαμ» της πραγματικότητας! Κάπου εκεί το ψέμα τελειώνει. Δεν υπάρχει επιλογή απόδρασης. Το ψέμα σου καταστρέφεται. Η αλήθεια είναι για τους δυνατούς. Μπα, όλοι αγαπούν το ψέμα. Δυνατοί είναι αυτοί που αγκίζουν την πραγματικότητα πιο γρήγορα. Και οι δυνατοί άνθρωποι έχουν επιθυμίες, και φαντάζονται και χάνονται. Η αλήθεια τελικά ίσως και να είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου.Αγαπώ το ψέμα και όταν έρχεται η στιγμή για το μπαμ της πραγματικότητας πονάω πολύ.

Γράφει η Παναγιώτα Σκυλοδήμου

[[{“fid”:”10783″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Έργο Ιωάννας Ρουμπάνη”,”title”:”Έργο Ιωάννας Ρουμπάνη”,”height”:”480″,”width”:”326″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Εσωτερική πλάνη…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format