TEDx Patras: Ένα ταξίδι στον κόσμο των ευκαιριών


Η ώρα είναι 9.30 το πρωί. Το MyStudentPass.gr καταφθάνει στο Royal Theater της Πάτρας όπου λαμβάνει χώρα το TEDx 2016. Ο κόσμος έχει μαζευτεί, τα φώτα χαμηλώνουν και μετά το πρώτο καλωσόρισμα η “ευκαιρία” χορογραφείται στη σκηνή. Το TEDx έχει ξεκινήσει! Η πρώτη ομιλήτρια, Μαρία Χατζηνικολάκη, μας μίλησε για τις πραγματικές ευκαιρίες που δίνουν οι ΜΚΟ. Τέτοιοι οργανισμοί αντιπροσωπεύουν τη συλλογική σκέψη και την αλληλεγγύη με σκοπό ένα καλύτερο κόσμο. Πώς όμως μπορεί κανείς να ελπίζει για το καλύτερο στην Ελλάδα της κρίσης; Το ερώτημα έρχεται να απαντήσει ο Ηλίας Μαμαλάκης, που τονίζει ότι ο Έλληνας πρέπει να δουλέψει μια ώρα παραπάνω, ο Έλληνας πρέπει να στηρίξει τους τοπικούς μικροπαραγωγούς, ο Έλληνας πρέπει να πάρει το μέλλον στα χέρια του. Ο επόμενος ομιλητής που ανεβαίνει στην σκηνή του TEDx είναι ο Μενέλαος Μυρίλλας. Ο αντισυμβατικός φωτογράφος υποστήριξε ότι τελικά οι ευκαιρίες υπάρχουν εκεί που πιστεύεις ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει. «Αυτό είναι ευκαιρία, να έχεις ένα όραμα και να το κάνεις να συμβεί!. Κλείνοντας με αυτό το ηχηρό μήνυμα, ο κ. Μυρίλλας παραδίδει τη σκυτάλη στο Δημήτρη Γλέζο, για τον οποίο η ευκαιρία είναι μια πρόκληση προς τον εαυτό σου. Πρέπει να προκαλεί κανείς τον εαυτό του πέρα από τα στενά όρια του comfort zone του, για να φτάσει εκεί που πραγματικά θέλει…

To δεύτερο μέρος του TEDx άνοιξαν οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυνθος με μαγευτικά κομμάτια από τα Ζακυνθινά Μουσικά Ανάλεκτα. Τους διαδέχεται ο Στάθης Καλύβας, που μοιράστηκε με το κοινό του ΤΕDx πέντε προσωπικές του αποτυχίες, τονίζοντας το θετικό αντίκτυπό τους στη ζωή του. Ο δρόμος για την επιτυχία είναι πάντα στρωμένος με αποτυχίες, όπως τόνισε. Οι επόμενοι ομιλητές δεν μιλάνε για αποτυχία. Η Μαρία Ρούσση και ο Θοδωρής Ντουνιάς  αναλύουν την έννοια του debate και εξηγούν πως αυτό ειναι μια ευκαιρία ακόμα και στην καθημερινότητα. Ο Βασίλης Τσακίρογλου όμως έχει διαφορετική άποψη και θεωρεί τις ευκαιρίες έναν αστικό μύθο. Οι ευκαιρίες, όπως τόνισε ο κ. Τσακίρογλου είμαστε εμείς οι ίδιοι και εμείς πρέπει να τις δημιουργούμε εξετάζοντας κάθε παράμετρο της ζωής μας. Και ακριβώς αυτό έκανε και η Αγγελική Παππά, η επόμενη ομιλήτρια η οποία αμφισβητήθηκε πολύ στην προσπάθεια της. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε στο να δημιουργήσει μόνη της τις ευκαιρίες της για κάτι διαφορετικό. Το δεύτερο μέρος του TEDx ολοκληρώνεται με έναν ιδιαίτερο και υπέροχο τρόπο. Οι θεατές γράφουν σε χρωματιστές σαΐτες την πρώτη λέξη που τους έρχεται στο μυαλό και γεμίζουν την αίθουσα με μοναδικές ιδέες!

Το τρίτο και τελευταίο μέρος ανοίγει ο Μπάμπης Κουλούρας, χαρίζοντας στο κοινό στιγμές συγκίνησης με τη μουσική του και την απαγγελία της “Ιθάκης” του Καβάφη, τον οποίο ταξιδεύει με στους ομογενείς σε όλο τον κόσμο. Ο Διονύσης Κολοκοτσάς, έπειτα, παρουσιάζει στη σκηνή τις ευκαιρίες που μπορεί να δημιουργήσει το διαδίκτυο. Η ευκαιρία, όπως ανέφερε, είναι ένα εργαλείο που πρέπει να επενδύει στον ανθρώπινο παράγοντα. Για την σωστή αξιοποίηση αυτών των εργαλείων, δηλαδή των ευκαιριών, μίλησε στη συνέχεια ο Άγγελος Βουρλίδας, παρουσιάζοντας στο κοινό του ΤΕDx μια στρατηγική έξι βημάτων. Φτάνοντας προ το τέλος μια ιδιαίτερη ομάδα φτάνει στη σκηνή. Οι Science Reactors έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό να έρθει σε επαφή με την επιστήμη με έναν απλό και διασκεδαστικό τρόπο. Με τον τρόπο αυτό μπορεί κανείς να γνωρίσει και τον κόσμο αλλά και τον εαυτό του, όπως δήλωσαν. Το ΤEDx Patras δεν μπορούσε να κλείσει καλύτερα, παρά με την ομιλία της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ. Τα πράγματα συμβαίνουν είτε τα αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, το θέμα είναι πως τα ερμηνεύουμε, είπε χαρακτηριστικά η κ.Αγγελάκη-Ρουκ και στη συνέχεια διάβασε δύο ποιήματά της. Το κοινό χειροκροτά όρθιο στις θέσεις του και βαθιά συγκινημένο τη λαμπρή αυτή ομιλήτρια ενώ ταυτόχρονα αποχαιρετά το ΤΕDx 2016.

Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο των “ευκαιριών” έφτασε στο τέλος του. Το TEDx Patras 2016 ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε, να ενημερωθούμε, να επικοινωνήσουμε. Το MyStudentPass ήταν εκεί για να ταξιδέψετε μαζί του στον “κόσμο των ευκαιριών”… Γιατί τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται! Μέχρι την επόμενη ευκαιρία λοιπόν!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

TEDx Patras: Ένα ταξίδι στον κόσμο των ευκαιριών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format