Πανελλήνιες 2016 – Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξετάσεις σύμφωνα με το Υπουργείο


Δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων” είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης  θέλοντας να αποκλείσει έτσι το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις με αφορμή τη σχετική πρόταση του Συντονιστικού Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και τις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθούν την άλλη εβδομάδα.

Σήμερα σε απάντηση δημοσιογράφου σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή για το αν το Υπουργείο διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των Πανελλαδικών εξετάσεων ο Υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης δήλωσε ότι: “Οι εξετάσεις που ξεκινούν την Δευτέρα θα είναι εξετάσεις με διασφαλισμένη την ηρεμία για τα παιδιά. Είναι προετοιμασμένες όπως κάθε χρόνο και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει θέμα υπονόμευσης των εξετάσεων από τέτοιου είδους προτάσεις οι οποίες άλωσε δεν έχουν και βάση διότι οι κινητοποιήσεις γίνονται όταν υπάρχουν καινούργια προβλήματα, εν εξελίξει. Σήμερα λαμβάνονται οι αποφάσεις έτσι ώστε τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη να λειτουργήσουν από την πρώτη μέρα χωρίς προβλήματα και αυτό είναι ένα στοίχημα τριακονταετίας”

Τέλος σε σημερινή συνέντευξη του υπουργού και του Γ. Γραμματέα για τις πανελλαδικές εξετάσεις o Υπουργός Παιδείας ξεκίνησε λέγοντας:

“Είναι όλα έτοιμα για τις εξετάσεις που θα αρχίσουν την Δευτέρα. Πάνω από 100.000 παιδιά θα πάρουν μέρος. Φέτος έχουμε δυο εξετάσεις. Είναι τα παιδιά με το παλαιό σύστημα και με το νέο σύστημα. Έχουν βγει 15 υπουργικές αποφάσεις. Έχουν βγει 6 ΚΥΑ και έχουν γίνει και 5 νομοθετικές ρυθμίσεις.”  και συνέχισε ότι “Σας διαβεβαιώσω ότι και φέτος οι εξετάσεις θα είναι άψογες, θα είναι αδιάβλητες. Όσο υπάρχει αυτός ο θεσμός πρέπει να διασφαλίζουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία κρίνουν την αντικειμενικότητά τους. Όσο υπάρχει.”

Σε σχετική απάντηση δημοσιογράφου είπε ακόμα ότι:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Για τις φήμες που ακούμε για απεργία μέσω των πανελλαδικών;

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα, ποιοι και πως.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν πει ότι θα υπάρξει μια συζήτηση.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μη συζητάμε περί φημών και δεν σεβόμαστε την αγωνία των παιδιών. Οι εξετάσεις θα αρχίσουν τη Δευτέρα και θα τελειώσουν όπως λέει το πρόγραμμα. Τα περί φημών δεν σέβονται αυτά που διακινούνται, την αγωνία των παιδιών σήμερα.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πανελλήνιες 2016 – Κανονικά θα διεξαχθούν οι εξετάσεις σύμφωνα με το Υπουργείο

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format