Κάνε τη διαφορά σ’ αυτήν την εξεταστική!


Κάθε εξεταστική η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται. Στην αρχή ξεφυσάμε, μετά ζοριζόμαστε και στο τέλος κλαίμε από χαρά ή λύπη. Είτε χαίρεσαι είτε λυπάσαι νιώθεις ανακουφισμένος που επιτέλους τελείωσε αυτό το μαρτύριο που οι ‘’άτιμοι’’ σε αναγκάζουν να περάσεις. Αλλά μην αγχώνεσαι έχεις αρκετό καιρό να αναρρώσεις μέχρι την επόμενη εξεταστική που φυσικά θα αρρωστήσεις πάλι από το διάβασμα. Τώρα βέβαια μην το σκεφτόμαστε αυτό έχουμε μέλλον μέχρι τότε. Ας δούμε πως θα διαγράψουμε όλη αυτή την απελπισία και το άγχος που προκλήθηκε για ενάμιση ολόκληρο μήνα!

Καλά, δεν είναι και τόσο δύσκολο να το ξεπεράσουμε. Με λίγες εξόδους, πάει ξεχάστηκε για ακόμη μια φορά το μαρτύριο. Ξεκινάει και το επόμενο εξάμηνο, θα μπούνε όλα σε μία τάξη. Έχεις άπλετο χρόνο να σκεφτείς τι πήγε στραβά και να υποσχεθείς πάλι στον εαυτό σου ότι την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις! Ξυπνάς όμως ένα όμορφο πρωινό του Μαΐου και συνειδητοποιείς ότι σε τρεις βδομάδες ξεκινά η εξεταστική του δεύτερου εξαμήνου. Δεν πειράζει που μέσα στο Πάσχα δεν πρόλαβες να ασχοληθείς με το διάβασμα, καταλαβαίνω είχες άλλες υποχρεώσεις. Όμως τώρα ήρθε η στιγμή να οργανωθείς και να προγραμματίσεις το διάβασμά σου. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι ούτε να υπερβάλεις, έχεις όσο χρόνο πρέπει για να μελετήσεις όλη την ύλη, ώστε να ανταπεξέλθεις στα θέματα αξιοπρεπέστατα. Όταν λέω αξιοπρεπέστατα, εννοώ με κάλο βαθμό όχι να περάσεις οριακά το μάθημα.

Είναι στο χέρι σου λοιπόν, να κάνεις τη διαφορά σ’ αυτή την εξεταστική. Σκέψου τα λάθη που έκανες στις προηγούμενες και προσπάθησε να πειθαρχήσεις τον εαυτό σου με σκοπό να έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος. Μην αφήσεις αυτές τις τρεις βδομάδες ανεκμετάλλευτες. Απέδειξε στον εαυτό σου πως μπορείς να τα καταφέρεις και μην ξεχνάς πως άμα θες να φτάσεις ψιλά η γνώση είναι το πιο δυνατό σου όπλο.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
1
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Κάνε τη διαφορά σ’ αυτήν την εξεταστική!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format