Απεργιακές κινητοποιήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών


Μια ανάσα πριν την έναρξη των φετινών των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Δευτέρα 16 Μαΐου αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η  Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)  θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση – συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 13/5 και ώρα 13.00 μ.μ. και θα προχωρήσουν σε τρίωρη στάση εργασίας  απαιτώντας όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε.

  • Την άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση.
  • Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών.
  • Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως “Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου”.
  • Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.
  • Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.
  • Την πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών στην ειδική αγωγή.

Στην χθεσινή σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ αναφέρεται ότι:

“Η φετινή σχολική χρονιά τελειώνει με 3000 κενά εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι πλέον ολοφάνερες οι συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών, οι οποίες οδηγούν στην έλλειψη διδακτικού προσωπικού, στην υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης και τελικά στην απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου. Για τη νέα σχολική χρονιά η κατάσταση στην παιδεία αναμένεται να χειροτερέψει, καθώς παρά τις εξαγγελίες για 20000 διορισμούς στην 3ετία, φαίνεται ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένας. Το Υπουργείο συστηματικά προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες με εξοικονόμηση ωρών εκπαιδευτικών (κατάργηση υπεύθυνων εργαστηρίων φυσικών επιστημών και πληροφορικής), με διάθεση εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες και τα ΔΙΕΚ, με αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, με συγχωνεύσεις τμημάτων. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη, δηλαδή απόλυση των αναπληρωτών, εκπαιδευτικούς «λάστιχο» να συμπληρώνουν ωράριο σε 4 διαφορετικά σχολεία και βαθμίδες, και πιθανά  πλεονάσματα σε συγκεκριμένες ειδικότητες.”

Απο την άλλη μεριά o Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, που μίλησε σήμερα, Τετάρτη, στον ANT1, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «δεν υπάρχει ενδεχόμενο για απεργία διαρκείας, αλλά κλίμα υπονόμευσης των εξετάσεων»

Πηγή: doe.gr 

olme-attik.att.sch.gr

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Απεργιακές κινητοποιήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format