Γιατί η μαμά σου είναι ηρωίδα


Δε θα πολυλογήσω σήμερα, γιορτάζει η μαμά μου και θέλω να περάσω όσο περισσότερο χρόνο μπορώ μαζί της. Όμως της αξίζει μία αφιέρωση, όπως και στη δική σου, όπως και σε όλες τις μητέρες του κόσμου. Θα προσπαθήσω, λοιπόν, να σου πω γιατί η μαμά σου είναι η μεγαλύτερη ηρωίδα του κόσμου.

1. Γιατί πριν καν σε αντικρίσει, σε αγαπούσε. Περισσότερο από ότι θα αγαπήσει το οτιδήποτε άλλο.

2. Γιατί την κράτησες άγρυπνη αμέτρητα βράδια, από τότε που ήσουν νεογέννητο, μέχρι και σήμερα για να σε φροντίζει, για να σου μετράει τον πυρετό, για να ακούσει για τα προβλήματά σου.

3. Γιατί για εσένα άφησε πολλά. Ίσως να άφησε τον εαυτό της για λίγο, ίσως έβαλε σε δεύτερη μοίρα την καριέρα της, τους φίλους της, ίσως να παραμέλησε τη δική της τη μαμά.

4. Γιατί σε ανέχεται. Δε θέλω να σε τρομάξω, αλλά καθόλου υποχρεωμένη δεν είναι να «πληρώνει» τα νεύρα σου, να τακτοποιεί αυτό το χάος που εσύ αποκαλείς δωμάτιο ή να παθαίνει εγκεφαλικά όταν μετά από τις 5 κλήσεις δεν έχεις σηκώσει ακόμα το τηλέφωνο (αποδέξου το, δε θα σταματήσει να παίρνει τηλέφωνα, ποτέ, οπότε ζήσε με αυτό).

5. Γιατί ό,τι κι αν χρειαστείς, θα είναι εκεί για σένα. Δηλαδή οτιδήποτε. Ακόμα κι αν αυτό το «κάτι» είναι να στείλει τα αγαπημένα σου κεφτεδάκια από Αθήνα-Αλεξανδρούπολη, για να καλύψει τη σούπερ έκτακτη λιγούρα σου.

6. Γιατί όταν τσακώνεστε, καταφέρνει πάντα να έχει δίκιο και όταν το αποδείξει, θα σου πετάξει το γνωστό και μη εξαιρετέο «Αφού το ξέρεις ότι η μαμά σε λατρεύει» και θα σε στείλει αδιάβαστο.

7. Γιατί μάνα, είναι μόνο μία. Έχει κουσούρια, αλλά έχεις κι εσύ. Το μόνο που σου ζητάει είναι να την αγαπάς. Δε νομίζω να ζητάει πολλά…

 

Στη μαμά μου

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Γιατί η μαμά σου είναι ηρωίδα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format