Η Αθήνα που κρύβεται- Ακρογιαλιές Δειλινά


Μπήκε ο Μάιος, αλλά ο καιρός δεν λέει να φτιάξει. Για την ακρίβεια θα έλεγα ότι βιώνει μια δική του διπολική διαταραχή, η οποία όμως έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι από εμάς να ταλαιπωρούμαστε την ίδια στιγμή από ανοιξιάτικες αλλεργίες, (χειμωνιάτικο) συνάχι και κυρίως κακή διάθεση.

Επειδή, όμως, ως άνθρωπος υπάρχουν ορισμένες μέρες κατά τις οποίες ξυπνάω αισιόδοξη αποφάσισα σήμερα να σας πάω μια βόλτα σε πιο καλοκαιρινά μέρη. Εκεί που το μάτι χάνεται στη θάλασσα ακόμη κι αν πίσω σου έχεις την Παραλιακή και ακόμη περισσότερο εκεί που ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα και πιστεύεις ότι έχεις πάει διακοπές σε μέρη εξωτικά (ναι ακόμη κι αν χαζεύεις την- όχι και τόσο καθαρή- θάλασσα του Πειραιά). Μαρίνα Φλοίσβου, Μαρίνα Ζέας, Βάρκιζα, Λιμανάκια, Μικρολίμανο ακόμη και Πασαλιμάνι. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές ακόμη και αν λίγοι είναι αυτοί που τις γνωρίζουν. Σήμερα θα εστιάσουμε, βέβαια, σε μερικές από αυτές (κυρίως για οικονομία χώρου).

Ως φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά πολλές φορές έχω αισθανθεί την ανάγκη να ξεφύγω από την καθημερινότητα και ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να το κάνω περπατώντας μόλις λίγα λεπτά (καθ’ ότι είμαι και ορκισμένα αγύμναστη). Κάθε φορά, λοιπόν, που θέλω να ξεσκάσω κατεβαίνω την πολύβουη Γρηγορίου Λαμπράκη (όσοι μένουν Πειραιά, ξέρουν) και φτάνω Πασαλιμάνι. Συνήθως προτιμάω να κάθομαι στα πεζούλια, να παρατηρώ τα ιστιοπλοϊκά και τον κόσμο που περνάει. Είναι περίεργο αλλά σου δίνει την αίσθηση ότι για λίγο απέχεις από τον υπόλοιπο κόσμο και μπορείς να απολαύσεις τα απλά πράγματα της ζωής, που συχνά ξεχνάμε. Άλλες φορές, όταν πραγματικά θέλω να πάω στη θάλασσα περνάω το Πασαλιμάνι και φτάνω σε μια κρυμμένη παραλία με ελάχιστο κόσμο και ιδανικές συνθήκες για περισυλλογή. Εκεί συνήθως βρίσκεις χειμερινούς κολυμβητές ή ανθρώπους που πραγματικά έχουν την ανάγκη να χαθούν.

Είναι μέρη που σε καλούν να βγεις από την καθημερινότητά σου, μέρη που θυμίζουν καλοκαίρι έστω κι αν δεν είναι ιδανικά. Και το πιο σημαντικό είναι μέρη που υπάρχουν δίπλα μας και μέρες σαν κι αυτές μπορούν να μας κάνουν να δούμε τα πράγματα πιο θετικά και να νιώσουμε για λίγο το καλοκαίρι που δεν λέει να έρθει.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η Αθήνα που κρύβεται- Ακρογιαλιές Δειλινά

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format