Συνέντευξη με τη Βίκυ Γουβάλα, Content Coordinator του TEDxUniversityofPiraeus 2016


Το 4ο TEDx University of Piraeus θα είναι διαφορετικό από ότι άλλο έχετε ξαναδεί. Θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαίου πάνω σε ένα πλοίο και θα έχει θέμα το «spectrum». Μιλήσαμε με την Content Coordinatoor, Βίκυ Γουβάλα, για να μάθουμε πως είναι η εμπειρία ενός TEDx από μέσα, ποια είναι η γνώμη της για τη σημερινή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και κυρίως τι άλλες εκπλήξεις κρύβει το TEDx University of Piraeus 2016.

  1. Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το TEDx
    Η πρώτη μου επαφή με το TEDx  ήταν πέρσι που πήρα μέρος στο event ως εθελόντρια. Εκεί είδα πόσο ωραίο είναι να είσαι μέρος ενός τέτοιου event, για αυτό φέτος είπα να το πάρω πιο σοβαρά και να μπω στην οργανωτική ομάδα και συγκεκριμένα στο τμήμα περιεχομένου.
     
  2. Θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας κάποιες στιγμές από την εμπειρία σου;
    Όλη αυτή η εμπειρία ήταν μοναδική για εμένα. Στιγμές που μου έχουν μείνει είναι κάθε φορά που κλείναμε κάποιον ομιλητή ή Performance και βλέπαμε ότι το περιεχόμενο μας γεμίζει με άτομα που έχουν να μοιραστούν κάτι και είναι ενθουσιασμένοι να συμμετάσχουν .Η καλύτερη στιγμή όμως θα είναι με διαφορά την ημέρα του event που επιτέλους θα βλέπουμε αυτό που φτιάχνουμε τόσο καιρό να πραγματοποιείται.

    [[{“fid”:”10672″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”TEDx University of Piraeus 2016 – Content Team”,”title”:”TEDx University of Piraeus 2016 – Content Team”,”height”:”639″,”width”:”960″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]
     

  3. Πιστεύεις ότι το ελληνικό Πανεπιστήμιο σήμερα δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να ανακαλύψουν το πάθος τους;
    Σίγουρα δίνει κάποιες ευκαιρίες απλά πιστεύω ότι από τη μια δεν υπάρχει καλή ενημέρωση από την μεριά των πανεπιστημίων και από την άλλη ίσως και εμείς να μην το ψάχνουμε τόσο .
     
  4. Η αγορά εργασίας αλλάζει και πλέον πολλοί λένε πως ένα πτυχίο δεν είναι αρκετό. Θεωρείς πως πρωτοβουλίες όπως το TEDx βοηθούν τους φοιτητές να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και να αναπτύξουν δεξιότητες πέρα από τις θεωρητικές γνώσεις του Πανεπιστημίου;
    Ναι , το πανεπιστήμιο σου δίνει ότι θεωρητική γνώση χρειάζεσαι αλλά ειδικά σήμερα αυτό δεν φτάνει .Μέσα από την διοργάνωση ενός event όπως το TEDx μπορείς να πάρεις πιο πρακτικές γνώσεις και εμπειρίες που θα σε βοηθήσουν σε κάποια μελλοντική δουλειά και σίγουρα είναι ένα συν για το βιογραφικό σου.
     
  5. Τι σημαίνει spectrum για σένα; Πιστεύεις πώς σήμερα ένας νέος οφείλει να βλέπει την πραγματικότητα του μέσα από διαφορετικές οπτικές;
    Spectrum για μένα σημαίνει οτιδήποτε διαφορετικό συμβαίνει στην ζωή μας .Οι διαφορετικές αποφάσεις που πρέπει καθημερινά να πάρουμε , από την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη  έχουν μέσα τους το spectrum , δηλαδή μια γκάμα διαφορετικών επιλογών. Οι νέοι σήμερα είναι αναγκαίο πιστεύω να βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από διαφορετικές όψεις και να μην μένουν σε μια συγκεκριμένη αντίληψη των πραγμάτων .
     
  6. Θεωρείς, λοιπόν, πως ένας τρόπος για να το πετύχει αυτό, θα ήταν να ασχοληθεί με δραστηριότητες όπως το TEDx;
    Με οτιδήποτε τον κάνει χαρούμενο και βρίσκει ενδιαφέρον σε αυτό είτε αυτό είναι δραστηριότητες όπως το TEDx είτε οτιδήποτε άλλο τον εμπνέει.
     
  7. Τι να περιμένουμε να δούμε στο φετινό TEDx University of Piraeus;
    Φέτος έχουμε προσπαθήσει να βγάλουμε ένα event λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα ,θα θίξουμε πολλά θέματα από κοινωνικά μέχρι σεξουαλικά .Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλο το event έχει να προσφέρει κάτι στους θεατές του και ελπίζουμε να μην υπάρξει στιγμή που κάποιος θα βαρεθεί .

Συνέντευξη στην αρθρογράφο του MyStudentPass.gr, Αλεξάνδρα Νικοπούλου.

 

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Συνέντευξη με τη Βίκυ Γουβάλα, Content Coordinator του TEDxUniversityofPiraeus 2016

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format