Γνωρίζοντας τους εαυτούς μας…


Τα φοιτητικά χρόνια λένε πως είναι από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας. Δεν έχουν και άδικο! Έχουμε τη δυνατότητα να οργανώνουμε την καθημερινότητά μας όπως εμείς θέλουμε, να κάνουμε ελεύθεροι τις επιλογές μας και να αποκτήσουμε την ανεξαρτησία μας. Ξεφεύγουμε από τα ‘’πρέπει’’ που κάποτε ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθούμε και πλέον ήμαστε οι μόνοι που καθορίζουμε τη ζωή μας. Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως, έρχεται η στιγμή που γνωρίζουμε τον εαυτό μας.

Μέχρι στιγμής δεν μας είχε δοθεί η ευκαιρία να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, να ασχοληθούμε με δραστηριότητες οι οποίες μας γεμίζουν πνευματικά και μας βοηθούν να αναπτυχθούμε ως άνθρωποι. Τώρα, όντας φοιτητές έχουμε τη δυνατότητα να ανοίξουμε μόνοι μας εκείνα τα παράθυρα τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν στο να ολοκληρωθούμε ως προσωπικότητες. Είναι σημαντικό λοιπόν να συνειδητοποιήσουμε πως τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να σκεφτούμε σε τι κατηγορία ανθρώπων θέλουμε να ανήκουμε. Η κάθε επιλογή που κάνουμε πλέον καθορίζει το ποίοι είμαστε και το ποίοι θέλουμε να γίνουμε.

Για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας πρέπει να δοκιμάσουμε πολλά και διαφορετικά πράγματα. Αρκεί να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Πέρα από τη σχολή τι άλλο μας ενδιαφέρει; Ως μέλη μιας κοινωνίας σε τι θα θέλαμε να συμβάλλουμε; Μόνο εάν καταφέρουμε να διακρίνουμε τι είναι σημαντικό για εμάς, τι μας κάνει ευτυχισμένους και τι μας τραβάει πίσω θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε ποίοι είμαστε πραγματικά.

Γι’ αυτό ας εκμεταλλευτούμε σωστά τα φοιτητικά μας χρόνια, ας ξεφύγουμε από τις συνηθισμένες ασχολίες και ας προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τους εαυτούς μας. Εάν καταφέρουμε να μάθουμε ποίοι είμαστε τότε θα αποφύγουμε σίγουρα λάθη στο μέλλον και θα γίνουμε πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι.

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Γνωρίζοντας τους εαυτούς μας…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format