Εξεταστική: Η αποτυχία με άλλα μάτια


Ναι, η εξεταστική είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στη ζωή των απανταχού φοιτητών, και ΝΑΙ κοβόμαστε που και που. Για κάποιος τυχερούς ανθρώπους αυτή η αποτυχία δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα κίνητρο για παραπάνω διάβασμα το επόμενο εξάμηνο, και μετά είμαστε και εμείς οι συναισθηματικοί τύποι που πιστεύουμε πως αυτομάτως μας απορρίπτει η κοινωνία και θέλουμε να ανοίξει μία τρύπα στο έδαφος να μας καταπιεί. STOP!

Μόνο και μόνο που αυτή μου η σκέψη μετατράπηκε σε λέξεις είναι έγκλημα. Θα κληθούμε να απαντήσουμε λοιπόν στο εξής ερώτημα: πώς αντιμετωπίζουμε την αποτυχία στην εξεταστική;

  1. Μην πανικοβάλλεσαι: Θα έχεις κι άλλες ευκαιρίες να ξαναδώσει το μάθημα. Δεν ήταν η μοναδική σου ευκαιρία, δεν είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που κόβεται σε μάθημα και στο κάτω κάτω δεν υπάρχει λόγος να νιώθεις ότι η ζωή σου πήρε την κάτω βόλτα.
  2. Μη γίνεσαι δραματικός: Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από άγχος, νεύρα και γενικά είναι συναισθηματικά φορτισμένη. Είχες προσδοκίες και γι αυτόν και μόνο το λόγο έχεις το δικαίωμα να πενθήσεις το μακαρίτη, αλλά για λίγο. Και όταν λέω λίγο εννοώ ένα δίωρο. ΤΙΠΟΤΑ παραπάνω.
  3. Μάθε από αυτό: Κακά τα ψέματα, για να κόπηκες έκανες κάτι λάθος. Αυτά τα λάθη τα κάνουμε όλοι και είναι απόρροια -εν γένει- ενός γεγονότος: δεν πήρες στα σοβαρά το εξάμηνο. Έμαθες λοιπόν ότι η ύλη δε βγαίνει το προηγούμενο βράδυ. Όσο και να θες να το πιστέψεις.
  4. Μη λυγίσεις: Μην εστιάζεις στο αποτέλεσμα αυτό καθαυτό. Προσπάθησες, διάβασες (φαντάζομαι), άρα κάτι έμαθες. Μπορεί οι ερωτήσεις που έπεσαν να μην ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα σου αλλά αποκόμισες κάτι από αυτή τη διαδικασία.
  5. Κάνε πλάνο: Σκέψου τον εαυτό σου σε δύο χρόνια. Τί θα ήθελες να κάνεις; Πώς σε φαντάζεσαι; Θα επηρεάσουν αυτά τα 1-2 μαθήματα το πλάνο σου; Δε νομίζω!
  6. Μετάτρεψε την αποτυχία σου σε κίνητρο: Πλέον ξέρεις τί έκανες λάθος, τί πρέπει να αλλάξεις και τί απαιτήσεις έχει το μάθημα στο οποίο κόπηκες. Διάβασε περισσότερο στο επόμενο εξάμηνο, βάλε πρόγραμμα, βρες τι σε κάνει αποδοτικό.
  7. Κάνε ένα διάλειμμα: Ό,τι και να έγινε, η εξεταστική τελείωσε. Μπορείς να βγεις, να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου, να το ρίξεις λίγο έξω τέλος πάντων. (Με μέτρο πάντα, έμαθα μοιράζονται σε ανύποπτο χρόνο συνδρομές στους Α.Α. και δε νομίζω να είναι αυτό το όνειρο της ζωής σου)
  8. Διατήρησε τις φιλοδοξίες σου: Η σχολή μπορεί να μην πηγαίνει έτσι όπως φανταζόσουν. ΚΑΙ; Η ζωή σου ανήκει, μην απορρίπτεις την επιτυχία, μην τα παρατάς, βρες ένα όνειρο και γύρνα τον κόσμο ανάποδα για να το κάνεις πραγματικότητα. ΜΠΟΡΕΙΣ!

Γράφει η Ευδώρα Πούλη

Δες ακόμα στο mystudentpass.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

1
2 shares, 1 point

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Εξεταστική: Η αποτυχία με άλλα μάτια

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format