Η εξεταστική μου και εγώ


Εξεταστική: Μία λέξη – άπειρα συναισθήματα. Για κάποιους φοιτητές είναι η ευκαιρία να αποδείξουν πως μπορούν να περάσουν επιτυχώς τα μαθήματα και να προχωρήσουν ακάθεκτοι το δρόμο τους προς το πτυχίο. Για κάποιους άλλους βέβαια, αποτελεί περίοδο κατάθλιψης και απολογισμού αφού σκέφτονται τι θα έπρεπε να είχαν κάνει κατά τη διάρκεια του εξαμήνου και αναλώνουν το χρόνο τους σκεφτόμενοι πως δεν προλαβαίνουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Υπάρχει και η κατηγορία των φοιτητών που προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους ότι πρέπει να διαβάσουν, αυτό διαρκεί καμιά βδομάδα… και δυστυχώς δεν καταφέρνουν πάντα να φτάσουν στο στάδιο διαβάσματος και μένουν με τη σκέψη, τη στεναχώρια και τις τύψεις. Τώρα ας επικεντρωθούμε στη τελευταία κατηγορία.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

23 Δεκεμβρίου- Επιτέλους τελείωσε το εξάμηνο!!

Έχεις δύο με τρείς βδομάδες να ξεκουραστείς και φυσικά να αρχίσεις την αγαπημένη σου ασχολία, ξέρεις πολύ καλά για τι μιλάω, το διάβασμα. Η πρώτη εβδομάδα περνάει χωρίς να το καταλάβεις, είναι Χριστούγεννα και δικαιολογημένα έκανες τα ψώνια σου και πήγες τις βόλτες σου. Σαν σωστός φοιτητής που (ΔΕΝ) είσαι από τη δεύτερη κιόλας εβδομάδα πρέπει να κάνεις πρόγραμμα ώστε να ξεκινήσεις διάβασμα. Αλλά αντί γι’ αυτό εσύ τι κάνεις; Ενημερώνεις όλο σου τον περίγυρο για το διάβασμα που έχεις να αντιμετωπίσεις. Σε δικαιολογώ αυτό σε βοηθάει να συνειδητοποιήσεις πως πρέπει να αρχίσεις να διαβάζεις άμα θέλεις να περάσεις τα μαθήματα αυτής της εξεταστικής.

Αρχές – Μέσα  Ιανουαρίου

Ευτυχώς έχεις καταλάβει και έχεις αποδεχτεί το ότι σε λίγο πλησιάζει η μέρα που θα δώσεις το πρώτο σου μάθημα, προλαβαίνεις ακόμα να οργανώσεις εκείνο το προγραμματάκι και να το εφαρμόσεις επιτυχώς και έτσι κάνεις την πρώτη σου απόπειρα διαβάσματος. Με το που βλέπεις την ύλη λες: ‘’εντάξει μπορεί και να προλαβαίνω’’, όντως προλαβαίνεις αλλά βαριέσαι. Έτσι περνάνε οι μέρες και εκεί που είχες μια βδομάδα γεμάτη να κατακτήσεις τη γνώση, χωρίς να το καταλάβεις έχεις μόνο τρείς μέρες. Στο σημείο αυτό αρχίζεις να έχεις τύψεις, άγχος και φυσικά τη μάνα σου να σου λέει: ‘’ Τόσο καιρό διάβαζες παιδί μου, μια χαρά θα γράψεις’’, άντε να της εξηγήσεις πως τόσο καιρό δούλευες όχι μόνο τον κόσμο αλλά και τον εαυτό σου.

3 μέρες πριν δώσεις

Εγώ και ο φίλος μου το βιβλίο προσπαθούμε να συνεργαστούμε. Κάποιοι το καταφέρνουν και εντέλει τελειώνουν κάπως την ύλη και κάποιοι άλλοι αποχαιρετάνε το βιβλίο με καμάρι και λένε: ‘’ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ’’. Βέβαια έχεις και άλλα μαθήματα να δώσεις οπότε βάζεις τα δυνατά σου να διαβάσεις ή να πας ‘’αδιάβαστος’’ με σκοπό να αυτοσχεδιάσεις (κάποιες φορές πιάνει και αυτό).

Τέλος εξεταστικής

Επιτέλους, τελείωσε και αυτό. Όσοι διαβάσανε αισθάνονται ανακουφισμένοι και περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα και όσοι δεν διαβάσανε αισθάνονται εξαντλημένοι αφού η ψυχολογική φθορά που υπέστησαν ήταν σοβαρή, στη προσπάθεια τους να αρχίσουν το διάβασμα. Σε όποια κατηγορία και να ανήκεις δικαιούσαι χαλάρωση και ξεκούραση!

Αυτή λοιπόν ήταν η ιστορία που επαναλαμβάνεται σε κάθε εξεταστική. Όσον αφορά εσένα ψυχολογικά εξαντλημένε φοιτητή, πίστεψε με είναι προτιμότερο να οργανώνεσαι και να κάνεις πρόγραμμα λίγο πιο νωρίς, γιατί έτσι θα αισθανθείς όχι μόνο ικανοποιημένος με τον εαυτό σου αλλά και θα γλυτώσεις όλο το άγχος και τις τύψεις. Στην επόμενη εξεταστική ξέρεις τι να κάνεις: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (το οποίο θα τηρήσεις!).

Γράφει η Ελένη Φαναριώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
4 shares

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Η εξεταστική μου και εγώ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format