Είσαι φοιτητής; Άρπαξε τις ευκαιρίες


Οι περισσότεροι από εμάς μπαίνοντας στο πανεπιστήμιο αισθανόμαστε ελεύθεροι . Ελεύθεροι αφού αφήνουμε πίσω ένα κομμάτι της ζωής μας και ξεκινάμε κάτι καινούργιο μέσα στο οποίο δεν έχουμε πια την πίεση και τον έλεγχο από κανέναν. Ας περιγράψουμε λοιπόν την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα φοιτητή.

Το πρώτο εξάμηνο στο πανεπιστήμιο για τους περισσότερους αποτελεί περίοδο προσαρμογής ,αφού γνωρίζουμε καινούργια άτομα και προσπαθούμε να φτιάξουμε έναν καινούργιο περίγυρο. Πηγαίνουμε στο πανεπιστήμιο για να παρακολουθήσουμε μαθήματα και φυσικά πάντα καταλήγουμε στην καφετέρια . Αυτό όσο περνάνε οι μέρες γίνεται η καινούργια μας καθημερινότητα. Ένα πρωί χωρίς να το καταλάβουμε έχει τελειώσει ο πρώτος χρόνος στο πανεπιστήμιο και εμείς έχουμε καταφέρει να γυρίσουμε όλες τις καφετέριες και να σπαταλήσουμε πολύτιμο χρόνο . Όμως όταν το συνειδητοποιούμε αυτό καθησυχάζουμε τον εαυτό μας με τη γνωστή σκέψη : ‘’ Δεν πειράζει πρωτοετής φοιτητής ήμουν έπρεπε να ξεκουραστώ. Από το δεύτερο έτος όμως θα σοβαρευτώ και θα φτιάξω πρόγραμμα.’’. Δυστυχώς αυτό δεν πραγματοποιείται ποτέ.

Αυτό που δεν έχουμε συνειδητοποιήσει είναι πως βρισκόμαστε σε μία δημιουργική ηλικία. Το ότι σπουδάζουμε  είναι μία βάση για το μέλλον μας, όμως στόχος μας δεν θα έπρεπε να είναι μόνο το να περνάμε μαθήματα στην εξεταστική ώστε να αποφοιτήσουμε κάποια στιγμή. Ο καθένας από εμάς έχει δυνατότητες και ταλέντα που ίσως δεν έχει αναπτύξει ακόμα, και τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή να τα εκμεταλλευτεί. Για παράδειγμα, υπάρχουν σεμινάρια πάνω σε άπειρα θέματα, μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις για θέματα που σε ενδιαφέρουν και δεν είναι απαραίτητο να είναι σχετικά με το αντικείμενο που σπουδάζεις. Ακόμη, μπορείς να συνεχίσεις ένα χόμπι  που έκανες παλιά και άμα δεν έκανες δεν είναι αργά να ξεκινήσεις τώρα, ποτέ δεν ξέρεις μπορεί  να ανακαλύψεις κάποιο ταλέντο σου.

Ως φοιτητής λοιπόν έχεις την δυνατότητα να κάνεις πολλά και διαφορετικά πράγματα. Να ανακαλύψεις τον εαυτό σου , να καλλιεργήσεις και να αναπτύξεις τις γνώσεις σου και πίστεψε με αυτό θα σε βοηθήσει όχι μόνο να γίνεις καλύτερος αλλά και να είσαι πιο ανταγωνιστικός σε σχέση με τους υπόλοιπους όταν βγεις στην αγορά εργασίας. Βέβαια μην ξεχνιόμαστε , ο καφές με την παρέα σου θα είναι πάντα μια από τις ασχολίες σου μέσα στη μέρα, αλλά είναι στο χέρι σου να μην είναι  η μόνη.

Γράφει η Ελένη Φαναριώτη

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Είσαι φοιτητής; Άρπαξε τις ευκαιρίες

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format