Τα πιο περίεργα της φύσης


Η επιστήμη μας έχει βοηθήσει να βρούμε απαντήσεις σε ερωτήματα για τη φύση που μας απασχολούσαν εδώ και χρόνια. Έχουμε καταφέρει να αποκαλύψoυμε πολλά μυστικά, αλλά πολλά ακόμα  παραμένουν άλυτα.

Η συνεχιζόμενη εξερεύνηση της φύσης των πραγμάτων όμως μας έχει οδηγήσει στο να γνωρίζουμε και πολλά συναρπαστικά γεγονότα και εδώ είναι μια ματιά σε μερικά από τα πιο παράξενα που μας άφησουν έκπληκτους.

  • Αν τα αιμοφόρα αγγεία των ανθρώπων ξετυλίγονταν από άκρη σε άκρη, μαζί θα περιέβαλλαν τη Γη δύο φορές, με μήκος μια απόσταση περίπου 100.000 χιλιομέτρων!
  • Ο ανθρώπινος εγκέφαλος, που αποτελεί τον πυρήνα του κεντρικού νευρικού συστήματος, είναι μια θαυματουργή δημιουργία της φύσης που μπορεί να επεξεργαστεί μέχρι και 70.000 σκέψεις σε μια μέρα!

100_0780_original

  • Στους Ιππόκαμπους τo αρσενικό είναι εκείνo που μένει έγκυος και γεννά απογόνους! Ένας άνδρας ιππόκαμπος μπορεί να γεννήσει από μόλις ένα μέχρι και δύο χιλιάδες μικρά σε ένα χρόνο.
  • Οι πολικές αρκούδες μπορούν να τρέξουν με περίπου 25 μίλια την ώρα και να πηδήξουν μέχρι και 2 μέτρα στον αέρα. Επίσης το εξωτερικό στρώμα τρίχας της πολικής αρκούδας ενώ φαίνετε λευκό, στην πραγματικότητα είναι διαφανές και τις κάνει σχεδόν αόρατες στην υπέρυθρη φωτογραφία!

Arctic-Polar-Bear-Wallpaper-High-Resolution-Photo

  • Η Αφροδίτη, ο δεύτερος πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο συνέχιζε να τραβάει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων για πολλά χρόνια μετά την ανακάλυψή του. Είναι το πιο λαμπρό φυσικό αντικείμενο στον ουρανό τη νύχτα, μετά τη Σελήνη. Περιφέρεται γύρω από τον άξονά με δεξιόστροφη κατεύθυνση, ενώ οι άλλοι πλανήτες περιστρέφονται αριστερόστροφα!
  • Κατά μέσο όρο, ένα άτομο τρώει κατά λάθος περίπου 430 έντομα κάθε χρόνο της ζωής του..
  • Τα Μπαμπού ανήκουν στην κατηγορία των ξυλωδών φυτών. Το ενδιαφέρον, είναι ότι τα μπαμπού είναι τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα ξυλώδη φυτά στον κόσμο. Ορισμένα είδη μπαμπού μεγαλώνουν μέχρι και 1 μέτρο την ημέρα!

Bamboo-Forest-Wallpaper-Windows

  • Το συνολικό μήκος των ριζών του φινλανδικού πεύκου ξεπερνούν τα 48 χιλιόμετρα!!
  • Η Πόρτα προς την κόλαση είναι ένα φυσικό κοίτασμα φυσικού αερίου στην περιοχή Derweze στο Τουρκμενιστάν που είχε ανοιχτεί από Σοβιετικούς μηχανικούς το 1971. Με την πρόθεση της καύσης των αερίων που είχαν απομείνει μηχανικοί αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στην περιοχή. Αυτό που δεν υπολόγισαν όμως είναι το πόσο απόθεμα  φυσικού αερίου είχε απομείνει με αποτέλεσμα η φωτιά να συνεχίσει να καίει ακόμα και σήμερα  40  χρόνια αφότου ξεκίνησε!!

surreal-photos-pt1-door-to-hell-turkmenistan

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα πιο περίεργα της φύσης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format