Workcamps vs Erasmus+


Εσύ το ήξερες ότι μπορείς να ταξιδέψεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο με ελάχιστα η καθόλου έξοδα και παράλληλα να γνωρίσεις καινούργια άτομα, να αποκτήσεις καινούργιες εμπειρίες και να βελτιώσεις τις ικανότητες σου; Με τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας Workcamps και  youth exchanges και evs του Erasmus + μπορείς. Τι από τα αυτά όμως είναι καλύτερο να επιλέξεις;

Τα workcapms είναι προγράμματα εθελοντικής εργασίας σε χώρες όλου του κόσμου για να αξιοποιήσεις δημιουργικά  τις διακοπές σου και να συνεργαστείς με άλλους εθελοντές από όλο τον κόσμο για να προσφέρεις στην κοινωνία και τους ανθρώπους.

Τα warkcapms επινοήθηκαν το 1920, μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο για να φέρουν κοντά και να αναθερμάνουν τις σχέσεις των  ανθρωπιών από πρώην εχθρικές χώρες.

Έκτοτε το διεθνές αυτό κίνημα εθελοντικής υπηρεσίας έχει εξελιχθεί σε παγκόσμια κλίμακα και έχει προσαρμοστεί σε νέους στόχους για την αειφόρο ανάπτυξη, την εθνική ανεξαρτησία, τα ανθρώπινα δικαιώματα την οικολογία κτλ και πλέον δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 90 χώρες.

Στα wοrkcamps φιλοξενούνται 15-20 εθελοντές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι εργάζονται 5 μέρες τη βδομάδα για 6 ώρες τη μέρα και υπεύθυνοι για το συντονισμό τους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι ομαδάρχες.

Η διάρκεια των workcamps διαφέρει σε κάθε περίπτωση, από δύο εβδομάδες έως και 6 μήνες. Οι συμμετέχοντες πρέπει να πληρώσουν για τα εισιτήρια του ταξιδιού τους, ενώ η διοργανώτρια εταιρεία θα πληρώσει για τη διαμονή και τα γεύματα.

Μια από τις προϋποθέσεις είναι και η δυνατότητα επικοινωνίας στα αγγλικά, εκτός αν αναφέρεται διαφορετική γλώσσα. Μαζί με την αίτησή ο υποψήφιος, καταβάλει ένα ποσό συμμετοχής που διαφοροποιείται ανάλογα με το πρόγραμμα.

Το Erasmus+ δίνει επίσης ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους  να συμμετέχουν σε εθελοντικές δραστηριότητες στο εξωτερικό, μέσα από τα προγράμματα youth exchanges και evs.

  • Τα youth exchanges αφορούν την συμμετοχή νέων σε workshops, trainings, ανοιχτές συζητήσεις και παιχνίδια ρόλων, όλα μέσα στα πλαίσια της «μη τυπικής εκπαίδευσης» σε χώρες εντός και εκτός της ΕΕ με διάρκεια από 5 έως 21 ημέρες. Τα έξοδα είναι σχεδόν όλα καλυμμένα καθώς παρέχεται δωρεάν η διαμονή, η διατροφή και ένα ποσό για την κάλυψη των μεταφορικών έξόδων. Τέτοια προγράμματα τρέχουν όλο τον χρόνο και μπορείς αν θέλεις να αιτηθείς αρκετά εύκολα εάν συνεργάζεσαι με οποιοδήποτε τρόπο με έναν συμμετέχοντα οργανισμό όπως μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, έναν ΜΚΟ, έναν δημόσιο φορέα σε τοπικό, περιφερειακό ή εθνικό επίπεδο, μια κοινωνική επιχείρηση αλλά και άτυπες ομάδες νέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας.
  • Ένα πρόγραμμα EVS αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ δύο ή περισσότερων οργανισμών. Οι οργανισμοί αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση εθελοντών για το έργο τους. Τα ΕVS είναι προγράμματα εθελοντικής εργασίας στο εξωτερικό που διαρκούν από 2 εβδομάδες έως 12 μήνες, και ως εθελοντής μπορείς να εργαστείς σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως ο πολιτισμός, η νεολαία, ο αθλητισμός, τα παιδιά, η πολιτιστική κληρονομιά, οι τέχνες, η καλή διαβίωση των ζώων, το περιβάλλον και άλλα. Οι εθελοντές συμμετέχουν στα EVS μέσω της οργάνωσης αποστολής στη χώρα όπου ζουν και της Οργάνωσης λήψης που δέχεται και τους φιλοξενεί τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

workcamps vs erasmus+


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Workcamps vs Erasmus+

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format