Second Digital Forum: Ο Απολογισμός


Σίγουρα έχει περάσει αρκετός καιρός από τη λήξη του Second Digital Forum, όμως τώρα πιστεύω πως είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω μια αντικειμενική σύνοψη του συνεδρίου. Το SDF έγινε στην Αθήνα, αφού φιλοξενήθηκε από το Impact Hub Athens, και κράτησε από τις 10 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2015.

Όντας μαθητής λυκείου, έτυχε να έρθω σε επαφή με άτομα που διοργάνωσαν το φόρουμ μέσω του σχολείου μου, και έτσι πήρα την ευκαιρία να συμμετέχω. Βεβαίως, δεν περίμενα ποτέ να έχει τέτοια εξέλιξη η όλη διαδικασία.

Η θεματολογία του συνεδρίου είχε σχέση με την τεχνολογία, την επιχειρηματικότητα και τις νέες εταιρίες, την οικονομία, την πολιτική, καθώς και την μίξη μερικών απ’ αυτών. Η agenda περιλάμβανε κάποια panels στα οποία γινόταν συζήτηση με άτομα που είχαν κάτι να μοιραστούν, μια ιδέα, την ιστορία τους, την επιχείρηση τους, και πάντα έβρισκες τον εαυτό σου σε έκπληξη. «Wow”, είπα πολλές φορές από μέσα μου, αυτό το άτομο έχει κάνει κάτι τόσο αξιόλογο, και είναι ακόμα τόσο νέος. Φυσικά το συνέδριο ενίσχυε την δραστηριοποίηση όλων και μας έκανε να θέλουμε να ρωτήσουμε, να μάθουμε, να γνωρίσουμε νέο κόσμο ακόμα και από ξεχωριστά μέρη της γης. Ακόμα έγιναν και κάποια workshops, μέσω των οποίων μπορέσαμε όλοι να παρουσιάσουμε τις δικές μας ιδέες.

Η αλληλεπίδραση με τόσα άτομα που θέλουν να μάθουν νέα πράγματα, να μιλήσουν και να μοιραστούν ένα κομμάτι από τον εαυτό τους με πρακτικά ξένα σ’ αυτούς άτομα, με προκάλεσε θαυμασμό. Σαν άτομο, κατάφερα μέσα από το SDF να οδηγηθώ σε πολλές απαντήσεις σχετικά με ερωτήσεις που με κυριεύουν καθημερινά, όπως για το μέλλον μου. Συνομιλώντας με τόσους ανθρώπους και γνωρίζοντας το πάθος του καθενός, κατάλαβα πως ότι και να κάνω θα πρέπει να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ χωρίς να σταματήσω, γιατί τότε θα είμαι απλά χαρούμενος με ‘μένα, όπως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Τελικά, το σλόγκαν του φόρουμ “Disrupt our Future” ήταν πραγματικά το κατάλληλο για το SDF.

Γράφει ο Βασίλης Τσενές


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Second Digital Forum: Ο Απολογισμός

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format