Προς όλους τους Φίλους που με Άφησαν Μόνο Στην Πόλη Χριστουγεννιάτικα: Σας Μισώ!


Σήμερα, λοιπόν, μετά από καμιά πενηνταριά παρακλήσεις της μάνας μου και μετά από μια βδομάδα προσπάθειας να ξυπνήσω πριν της 2 και 30, κατάφερα να πάω στην εφορία να αλλάξω τον τόπο κατοικίας μου…

Μην πείτε τίποτα.Σας καταλαβαίνω απόλυτα.Χριστούγεννα, χαρά, βόλτες έξω, σπασίματα μούτρων στο παγοδρόμιο στην Αριστοτέλους, κανένα εξτρα χαρτζιλίκη. Όλα τέλεια. Όλα τζαμάουα που λέγαν και στα σίξτιζ. Έχετε μπεί για τα καλά στο “πνεύμα” των χριστουγέννων και γουστάρετε την ζωή σας. Μέχρι που… Συνειδητοποιείτε ότι είστε  Μόνιμος.Κάτοικος.Θεσσαλονίκης ( η Αθήνας, το ίδιο κάνει ) . Έλα και έλεγα τι θα γίνε πάλι γιατί πολύ τέλεια είναι όλα.

Αρχίζουν λοιπόν ξαφνικά όλα τα φιλαράκια σας να φεύγουν για τις πόλεις τους σαν αποδημητικά πουλιά και σεις μένετε μόνοι σπίτι με την μάνα σας να σας λέει κάθε τέταρτο να συμαζέψετε το δωμάτιό σας που ΕΣΕΙΣ το βλέπετε να είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Θα μου πείτε καλά ρε τρελέ…οι μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης θα έχουν και παρεές εδώ, αφού εδώ ζουν μια ζωή.!! Έχετε δίκιο…Έχουν..

Εγώ όμως δεν εχώ! Και αυτό γιατί είμαι μόνιμος κάτοικος επίσημα από σήμερα, όπως είπα, και ανεπίσημα εδώ και τρείς μήνες περίπου, όταν οι δικοί μου μετακόμισαν στο δίπλα διαμέρισμα από το δικό μου. Και γαμώ τις φάσεις ε? Είναι λοιπόν τα πρώτα χριστούγεννα που περνάω Θεσσαλονίκη και η αλήθεια είναι ότι βλέπωντας το κύμα φυγής όλων των φίλων έχω ανησυχήσει λίγο για το πως θα περάσουν αυτές οι δύο βδομάδες.

Ακόμα όμως και όσοι ζούν μόνιμα Σαλόνικα (ή Αθήνα) μια ζωή και ίσως έχουν και κάνα δυό φιλαράκια που θα μείνουν εδώ τα χριστούγεννα, πιστέυω λίγο εως πολύ με καταλαβαίνουν..Περιμένετε είπα μόνιμα σαλόνικα? Είπα: “Μόνιμα Σαλόνικα”. Κάνει και ομοιοκαταληξία..Χαλαρά θα μπορούσε να είναι το επόμενο χιτάκι απο τα βόρεια αστέρια. Ελα ρε Lex τρελανέ μας.. Ναι τι έλεγα… Ακόμα όμως και όσοι ζούν μια ζώη μόνιμα Σαλόνικα, λοιπόν, πιστέυω με καταλαβαίνουν. Δεν είναι το ίδιο όταν φέυγουν τα καλύτερα φιλαρακια σας, να το πούμε έτσι. Σίγουρα έχετε δυό τρεις φίλους εδώ αλλά και αυτοί την μια είναι απασχολημένοι, την άλλη έχουν φύγει για λίγο στο χωριό ή απλά τρομπάρουνε γενικότερα και κάθεστε σπίτι όλη μέρα και βαριόσαστε την ζωή σας και έχετε γίνει εξπερ στο να σκοτώνεται μύγες και και και… Φτάνει Όμως!! Ως Εδώ Το Κερατό μου!

Όντως τα χριστούγεννα έτσι είναι βαρετά…Αλλά τι να γίνει; Εφόσoν λοιπόν δεν θα έχετε και πολλά να κάνετε το καλύτερο θα ήταν να ηρεμήσετε και να περάσετε κάποιον ποιοτικό χρόνο με τους δικούς σας ανθρώπους. Να αράξετε με παππούδες, γιαγιάδες, μάνες ,πατεράδες και να θυμηθείτε όλες τις ωραίες στιγμές που έχετε περάσει μαζί, να σας θυμίσουν αυτοί όλες τις χαζομάρες που κάνατε μικροί και να ψευτόμαλωσετε μαζί τους για το ποιος είχε δίκιο τελικά σε πρωτόγονους επικούς καβγάδες, να ξυπνίσουμε μέσα μας εκείνο το παιδί που ήταν ανέμελο και γαμάτο και πολλές φορές το ξεχνάμε. Ίσως να συμμαζέψετε και το δωμάτιο σας έτσι για να δώσετε στην μάνα σας μια χαρά.

Μπορείτε να ξεκινήσετε και καμια γυμναστικούλα γιατί ίσως – ίσως λέω- να έχετε γίνει σαν κουραμπιέδες από την αρχτο-φοιτική ζωή.

Και τέλος, χωρίς να θέλω να μειώσω την σημαντικότητα της οικογένειας, να ψάξετε και για κανένα φιλαράκι που θα έχει ξεμείνει εδώ γιατί καλοί είναι οι γονείς και οι παππούδες αλλά δεν θα βγω μετά τις 12 το βράδυ την πρωτοχρονιά με την μάνα μου βαλαωρίτου να τα σπάσω.

Αυτά από μένα παιδιά…Καλά Χριστούγεννα σε όλους και να μας μπει καλά…το νέο έτος.

Γραφει ο  Ντιέγκο Σάες


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Προς όλους τους Φίλους που με Άφησαν Μόνο Στην Πόλη Χριστουγεννιάτικα: Σας Μισώ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format