Χριστούγεννα χωρίς τον παππού μου!


Από μικρά παιδιά περιμένουμε αυτή την εποχή του χρόνου, και αναφέρομαι φυσικά στα Χριστούγεννα. Είναι η πιο ρομαντική-γλυκιά εποχή, που κάθε παιδί αδημονεί να έρθει, να σταματήσει για δυο εβδομάδες το σχολείο που ήδη το έχει κουράσει. Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα , όλα τα προβλήματα εξαφανίζονται δια μαγείας , και όλα γίνονται ρόδινα. Τα Χριστούγεννα λοιπόν είναι η εποχή που όλα γύρω σου τα βλέπεις όμορφα . Στολισμένα σπίτια ,καταστήματα γεμάτα κόσμο ,χαρούμενα πρόσωπα μικρών παιδιών και όχι μόνο .Είναι οι μέρες του χρόνο που θα μπορούσες να ζεις μόνο με τα μελομακάρονα , καλά εννοείται και με τα παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα πιάτα . Καινούργια ρούχα , παιχνίδια ,οικογενειακές αποδράσεις και ότι άλλο μπορείτε να θυμηθείτε από τα παιδικά σας χρόνια ,την περίοδο των εορτών .Όλα αυτά τα έντονα συναισθήματα  ,χαράς , αγάπης και θαλπωρής που πηγάζουν από τα Χριστούγεννα.

Για κάποιους όμως , συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο . Άλλωστε είναι η μοναδική εποχή του χρόνου , όπου αυξάνονται κατακόρυφα οι αυτοκτονίες και τα τηλεφωνήματα στις γραμμές ψυχολογικής στήριξης. Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό ,γιατί η μοναξιά κορυφώνεται .Η έλλειψη του ζεστού σπιτιού και του στολισμένου δέντρου ,σημαίνει πως δεν είσαι ενταγμένος στους “ευτυχισμένους και τυχερούς.

Δε θέλω να ανοίξω το θέμα σχετικά με τον Άγιο Βασίλη για το αν υπάρχει η όχι ,γιατί υπάρχει και αν δε πιστεύετε σε αυτόν τότε δεν ήσασταν καλά παιδιά . Είναι αυτός που με έκανε να σκέφτομαι τις συνέπειες των πράξεων μου όλο το χρόνο ,γιατί μόνο αν ήμουν καλό παιδί μου έφερνε δώρο .Εγώ κάθε χρόνο είχα το δώρο που ζητούσα ,η μάλλον τα δώρα .Δε θέλω να πω πως ήμουν το καλύτερο παιδί , αλλά προσπάθησα να κάνω τους δικούς μου ανθρώπους χαρούμενους  και περήφανους .Δεν έχει σημασία αν τα κατάφερα η όχι παρά μόνο που προσπάθησα.

Τότε δε με ένοιαζαν και πολλά πράγματα ,παρά μόνο να μου φέρει το δώρο που είχα ζητήσει αυτός ο άγιος άνθρωπος(στη δική μου περίπτωση ήταν ο μπαμπάς ,και οι παππούδες).

Όσο περνάνε τα χρόνια ,αντιλαμβάνομαι ,πως τα Χριστούγεννα δεν είναι όπως τότε ,ξένοιαστα με μόνο άγχος αν θα χιονίσει η αν θα βρω το σωστό δώρο κάτω από το δέντρο .Τα πιο σημαντικά “δώρα” τα θεωρούσα δεδομένα και αναφέρομαι στην υγεία και την οικογένεια μου. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι αλλιώτικα ,”φθηνά”  και πλέον καταλαβαίνω πως μεγάλωσα ,γιατί  όλο και μικραίνει η χριστουγεννιάτικη λίστα δώρων, διότι αυτά που επιθυμώ δεν αγοράζονται πια.

Τα φετινά Χριστούγεννα δε θέλω ένα δώρο μόνο για εμένα ,αλλά για όλη μου την οικογένεια . Θέλω αυτό το ξεχωριστό άτομο που έφυγε , να μη λείπει και φέτος από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας , αλλά να χτυπήσει τη πόρτα , να μπει και να γεμίσει χαρά όλο το σπίτι , έστω για λίγα μόνο λεπτά . Να καθίσει για φαγητό μαζί μας και να τον σφίξω στην αγκαλιά μου . Ξέρω δε θα αρκεστώ  μόνο σε αυτό , αλλά καμιά φορά το λίγο σε σχέση με το καθόλου φαντάζει υπέροχο.

Τα Χριστούγεννα που έπονται γνωρίζω πως θα είναι όλο και πιο ”φθηνά” γιατί έμαθα πως όσο περνάει ο καιρός , από το τραπέζι θα λιγοστεύουν οι καρέκλες . Άλλωστε αυτός είναι ο κύκλος της ζωής.

Γνωρίζω επίσης πως αυτό το δώρο ενδεχομένως να το ζητάμε αρκετά άτομα και δε πρόκειται να μας χαριστεί , όχι γιατί δε το αξίζουμε και γιατί δεν ήμασταν καλά ”παιδιά” κατά τη διάρκεια του χρόνου , αλλά γιατί με αυτόν το τρόπο , ίσως μάθουμε να εκτιμάμε τα άτομα που βρίσκονται δίπλα μας , και μερικά από αυτά δε πρέπει να τα θυμόμαστε μόνο στις γιορτές , αλλά κάθε στιγμή του χρόνου. Αναφέρομαι στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας , που πολλοί από εμάς έχουμε παραμελήσει , όχι εσκεμμένα βέβαια .

Έτσι λοιπόν θα διαβαίνουν τα επόμενα Χριστούγεννα , η κάθε γιορτή αλλά και η κάθε μέρα , με σπουδαίες απώλειες . Γι’αυτό λοιπόν μη χρονοτριβείτε , και προσπαθήστε να ”χορτάσετε” όσο το δυνατό περισσότερο μπορείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα . Θα έρθει η στιγμή που πλέον θα είναι αργά και τότε πραγματικά θα καταλάβετε τι έχετε χάσει .

 

*Το άρθρο στάλθηκε στο Mystudentpass από τον αναγνώστη Πασχάλη Τερζή.

Αν θες κι εσύ να μοιραστείς τις σκέψεις σου με το αναγνωστικό κοινό του mystudentpass στείλε μας το άρθρο σου ΕΔΩ

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

2
267 shares, 2 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
3
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Χριστούγεννα χωρίς τον παππού μου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format