Χειμωνιάτικες Αποδράσεις


Στην πανέμορφη Ελλάδα μας, πέρα από τα καλοκαίρια που μπορείς να επισκεφτείς πολλά μέρη και παραλίες, βρίσκεις και πολλούς χειμωνιάτικους προορισμούς. Όσοι θέλετε να αποδράσετε για κάποιες μέρες ή έχετε καιρό να δείτε και να χαρείτε χιόνι τότε μπορείτε να πάτε σε κάποιο «κρύο» και ορεινό προορισμό και με λίγα χρήματα να περάσετε αξέχαστες στιγμές. Μέρη που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο, που τα πάντα είναι παγωμένα, που η μυρωδιά του καμμένου ξύλου κυριαρχεί παντού, που ένα ζεστό ρόφημα δίπλα στο τζάκι θα ήταν κάτι ιδανικό. Ονειρεμένα τοπία με χιονοδρομικά κέντρα, που ο χειμώνας και οι γιορτές έχουν άλλη χάρη. Για αυτά τα μέρη, που στην Ελλάδα ευτυχώς είναι αρκετά, θα κάνω λόγο παρακάτω και θα σας τα προτείνω χωρίς καμιά αμφιβολία να πάτε κάπου το χειμώνα! Ας αρχίσουμε λοιπόν..

  1. Αράχωβα

Αράχωβα Γέφυρα

Η Αράχωβα είναι μια ορεινή κωμόπολη του νομού Βοιωτίας που βρίσκεται στο βουνό του Παρνασσού. Είναι γνωστή για το χιονοδρομικό της κέντρο καθώς βρίσκεται και σε μικρή απόσταση από την Αθήνα. Είναι χιονισμένη καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα και τα σπίτια της έχουν μια μοναδική αρχιτεκτονική. Κόντα της βρίσκονται οι Δελφοί. Άρα, πέρα από το χιονοδρομικό κέντρο  θα μπορέσεις να επισκεφτείς και τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών.

  1. Καρπενήσι

3-kedros-village-karpenisi

Το Καρπενήσι είναι η πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας και είναι μια ορεινή περιοχή με εξαιρετική πλούσια βλάστηση. Στην πόλη υπάρχει το μουσείο του Καρπενησίου και σε απόσταση 10 χλμ. βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο του Βελουχιού.

  1. Ζαγοροχώρια

36119-569-1(6)

Τα Ζαγοροχώρια είναι διάσπαρτοι οικισμοί στην  οροσειρά της Πίνδου. Τα χωριά είναι χτισμένα γύρω από μια κεντρική πλατεία και συνδέονται μεταξύ τους μέσω πλακόστρωτων δρομών. Το Φαράγγι του Βίκου και το γεφύρι της Κόνιτσας είναι δύο αξιοθέατα στα Ζαγοροχώρια.

  1. Ελατοχώρι

assets_LARGE_t_183762_54293315

Το Ελατοχώρι Πιερίας βρίσκεται κοντά στην πόλη της Κατερίνης και αποτελεί ένα από τους πιο γνωστούς χειμερινούς προορισμούς και φιλοξενεί ένα χιονοδρομικό κέντρο το οποίο βρίσκεται σε ύψος 1.400 μετρών.

  1. Kαλάβρυτα

kalavryta4

Τα Καλάβρυτα είναι μια κωμόπολη του νομού Αχαϊας και αποτελεί έλξη τουριστών κυρίως κατά την χειμερινή περίοδο λόγω και του χιονοδρομικού κέντρου που βρίσκεται εκεί. Εκτός από το χιονοδρομικό κέντρο, στα Καλάβρυτα υπάρχουν και δύο ιστορικά μοναστήρια της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου όπως επίσης το Σπήλαιο των Λιμνών και το Φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού.

Γράφει η Εριάλντα Μπεντίνη

Διαβάστε επίσης:

5+1 τύποι ανθρώπων που θα κάτσουν δίπλα σου στα ταξίδια.

Καλοκαίρι vs Χειμώνας; Εσύ τι προτιμάς;

Βροχερές μέρες παράνοιας: Τα ευτράπελα της βροχής!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
alda

Χειμωνιάτικες Αποδράσεις

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format