In & Out in 60 Minutes: Το παιχνίδι απόδρασης στην Κοζάνη που λατρεύουν οι φοιτητές!


Στην είσοδο του «In and Out in 60 Minutes» μας περιμένουν ο Δημήτρης Καραμήτσος και ο Φίλιππος Δόλλας, οι δύο δημιουργοί του πρώτου παιχνιδιού απόδρασης στη Δυτική Μακεδονία. Έχουν μόλις χαιρετίσει δύο παρέες φοιτητών που δοκίμασαν την τύχη τους στα δωμάτια και ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν σε έναν κόσμο γεμάτο Σέρλοκ Χολμς, κρυμμένα στοιχεία και ανεξιχνίαστες δολοφονίες.

DSC_0219new

Το πρώτο παιχνίδι απόδρασης στη Δυτική Μακεδονία

«Πρόκειται για ένα φαινόμενο που ξεκίνησε στην Ασία, όπου τα Escape Games έχουν φανατικούς οπαδούς και εξελίσσονται χρόνο με τον χρόνο σε απίστευτο βαθμό. Σιγά σιγά η ιδέα ταξίδεψε στην Αμερική και την Ευρώπη, παρουσιάζοντας αξιοζήλευτα παιχνίδια απόδρασης στο κοινό. Τον Αύγουστο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε στην Κοζάνη το πρώτο παιχνίδι στη Δυτική Μακεδονία, για να χαρίσουμε στην περιοχή έναν εναλλακτικό τρόπο διασκέδασης. Στην ουσία τα δωμάτια αυτά είναι μία γνήσια μορφή ψυχαγωγίας και επιτρέπουν στον επισκέπτη να ξεφύγει για μία ώρα από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Σιγά σιγά το «In & Out in 60 Minutes» αγαπήθηκε και έχουμε, πλέον, επισκέπτες από Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Θεσσαλονίκη αλλά και γειτονικές χώρες, γιατί πρόκειται για δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς», αναφέρει ο Δημήτρης.

DSC_0620

Τα τρία δωμάτια και τα δύο επίπεδα δυσκολίας!

«Στην αρχή δημιουργήσαμε τρία δωμάτια για το κοινό. Τη «Βόμβα», τη «Ληστεία» και τη «Φυλακή». Έχουν αγαπηθεί όλα τους πολύ. Το πιο δύσκολο από όλα είναι σαφώς η «Φυλακή», καθώς τους πρώτους τέσσερις μήνες λειτουργίας μόνο μία ομάδα κατάφερε να αποδράσει», τονίζει ο Φίλιππος και αναφέρεται στην καινοτομία που έχει κάνει το «In & Out in 60 Minutes» το τελευταίο διάστημα. «Πλέον, αναγνωρίζοντας το βαθμό δυσκολίας της «Φυλακής» έχουμε εισάγει δύο επίπεδα δυσκολίας στο δωμάτιο. Έτσι, ο καθένας μπορεί να επιλέξει αν θέλει να παίξει στο εύκολο ή στο δύσκολο επίπεδο με την παρέα του. Το δηλώνει στην κράτηση του δωματίου και ο χώρος διαμορφώνεται αναλόγως. Πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό στην Ελλάδα, καθώς στον χώρο ενός δωματίου λειτουργούν ουσιαστικά δύο ξεχωριστά παιχνίδια και ο παίκτης έχει τον απόλυτο έλεγχο στον βαθμό δυσκολίας».

DSC_0610

Το τέταρτο… Spooky δωμάτιο!

Οι δυο τους ανοίγουν την πόρτα του τέταρτου δωματίου που θα εγκαινιάσουν σε λίγες ημέρες και το οποίο αναμένεται να κλέψει τις εντυπώσεις με τον spooky χαρακτήρα του. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πιο… τρομακτικό δωμάτιο για τους λάτρεις της αδρεναλίνης και των μυστηρίων που κρύβει το σκοτάδι. Έτσι, η ομάδα μας εργάστηκε μεθοδικά το τελευταίο διάστημα και δημιούργησε το «Supernatural». Ουσιαστικά οι παίκτες αποτελούν τους ήρωες της δημοφιλούς σειράς και προσπαθούν να ενώσουν τις υπερδυνάμεις τους για να λύσουν τους μεταφυσικούς γρίφους. Το κοινό, άλλωστε, αναζητεί το κάτι παραπάνω σε τεχνολογία, γρίφους, εξοπλισμό. Θεωρούμε ότι το δωμάτιο αυτό θα είναι η αρχή για να δημιουργήσουμε όλο και πιο διαδραστικά και καινοτόμα δωμάτια. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο στόχος μας. Να προσφέρουμε στη Δυτική Μακεδονία μία μορφή διασκέδασης υψηλού επιπέδου που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την υπόλοιπη Ελλάδα», επισημαίνει ο Δημήτρης.

DSC_0196new

Η πρώτη Λέσχη Ντετέκτιβ σε Escape Game!

Οι καινοτομίες, όμως, δε σταματούν εδώ, καθώς οι άνθρωποι του «In and Out in 60 Minutes» δημιούργησαν και την πρώτη Λέσχη Ντετέκτιβ, όπου ο καθένας μπορεί δωρεάν να γίνει μέλος και να λάβει τα ειδικά προνόμια. «Σε μία από τις τελευταίες μας συναντήσεις με την ομάδα, ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της εταιρείας, ο Ευθύμιος Σαββάκης, δημοσιογράφος και πάροχος περιεχομένου/ιδεών σε μεγάλες εταιρείες της Ελλάδας και του Εξωτερικού, έριξε την ιδέα της δημιουργίας μίας πρότυπης Λέσχης Ντετέκτιβ. Έτσι, ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής στον χώρο μας, να αποκτήσει την ειδική ονομαστική κάρτα μέλους και να λάβει μία σειρά προνομίων. Αρχικά έχει ατομική έκπτωση 15% σε κάθε επίσκεψή του σε δωμάτιο από Δευτέρα έως Παρασκευή (όλη την ημέρα) και Σάββατο – Κυριακή (τις δύο πρώτες ώρες λειτουργίας), ενώ θα έχει προνομιακή μεταχείριση και σε εκδηλώσεις, θεματικές βραδιές και άλλες δράσεις που οργανώνουμε στον χώρο μας. Ήδη, μάλιστα, τα μέλη της Λέσχης ετοιμάζονται να δοκιμάσουν πρώτα το 4ο δωμάτιο, προτού παραδοθεί στο υπόλοιπο κοινό!», προσθέτει ο Φίλιππος.

Εσείς ακόμα να «αποδράσετε» από την καθημερινότητά σας;

Περισσότερες πληροφορίες:

In & Out in 60 Minutes:
Πλατεία Ελευθερίας 2, Κοζάνη
http://www.inandout.gr/,
2461 50 60 70


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

In & Out in 60 Minutes: Το παιχνίδι απόδρασης στην Κοζάνη που λατρεύουν οι φοιτητές!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format