4+1 πράγματα που όλοι κάναμε στα κάλαντα.


 

Χριστούγεννα! Η αγαπημένη μου εποχή από μικρή. Όλα είναι τέλεια. Μυρίζει παντού φαγητό, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, στολίδια όπου και να στρίψεις το κεφάλι σου, αυτοί είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους αγαπάω αυτή την εποχή. Όσο περνάνε όμως τα χρόνια όλο και λιγότερα πράγματα σε γοητεύουν, μάλλον επειδή τα συνηθίζεις (εκτός από τα μελομακάρονα, αυτό δεν τα συνηθίζεις ΠΟΤΕ!!! ). Όταν όμως ήμουν μικρή περίμενα για ακόμη έναν βασικό λόγο τα Χριστούγεννα. Για να πω τα κάλαντα.!

Οι περισσότεροι από μας (μεταξύ μας τώρα) κάναμε κάποια πράγματα , από εκείνα που νομίζεις πως μόνο εσύ κάνεις αλλά τελικά τα κάνουμε όλοι!

1) “Συ σ’ αρχόντισσα κυρία”

tumblr_inline_n5clvxEJ5s1r64lalΈλα πες την αλήθεια, νόμιζες πως ήταν μια λέξη και μάλιστα δεν μπορούσες να καταλάβεις τι σήμαινε και γιατί το λέγαμε. Απλά το έλεγε το τραγούδι και εσύ το επαναλάμβανες και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

 

2) “Το καλαμάρι”

tumblr_inline_mqyjyd9k3B1qz4rgpΕίμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από μας όταν λέγαμε τη τρίτη ενότητα από τα κάλαντα:
“ Άγιος Βασίλης έρχεται, από τη Καισάρεια. Βαστά εικόνα και χαρτί, ζαχαροκάντιο, ζυμωτή, (χαρτί) χαρτί και καλαμάρι, (δες κι εμε) δες και με το παλικάρι”
Όταν λέγαμε καλαμάρι σκεφτόμασταν όλοι το κανονικό καλαμάρι, αυτό που βρίσκεται στη θάλασσα. Σωστά; Τα πράγματα όμως είναι λίγο διαφορετικά αφού “καλαμάρι” λέμε το μελανοδοχείο και οι στοίχοι αυτοί αναφέρονται στη μνήμη του άγιου Βασίλη ο οποίος παρότρυνε τους γονείς να μορφώνουν τα παιδιά τους.

3) “Πρέπει να το πω όλο;”

anigif_enhanced-14338-1400192577-2Μετά από κάποια ώρα και αφού σου είχαν ρίξει άκυρο ορισμένοι, ήθελες απλά να πηγαίνεις στα σπίτια , να τους έκανες ένα νόημα με το μάτι και να καταλάβουν, χωρίς να χρειαστεί να το πεις το τραγουδάκι. Αυτό όμως δεν γινόταν οπότε χαιρόσουν με κάποιους που σου λέγανε “Εντάξει παιδάκι μου, μην το πεις όλο”. Ορισμένες από εκείνες τις φορές σκεφτόμουν πόσο χάλια φωνή είχα που μου έδιναν αμέσως τα λεφτά για να με ξεφορτωθούν.!

4) Ώρα για μέτρημα.
My_precious_gollum_lord_or_the_rings_oh_yes_mine_all_mine_go_awayΗ αγαπημένη ώρα όλων μας ήταν όταν καθόμασταν με τους φίλους μας για να μετρήσουμε πόσα μαζέψαμε. Αχχχ, πόσο μου έχει λείψει αυτό το συναίσθημα, αυτή η διαδικασία του μετρήματος και το καμάρι όταν πήγαινα στη μαμά μου και της έλεγα πόσα είχα μαζέψει καθώς και όταν της έλεγα τι θα τα κάνω και της περιέγραφα τα περίεργα της ημέρας.

5) “Τι να πεις;”
tumblr_inline_n2m1ha4EnX1rr9amdΔεν ξέρω αν σας έχει συμβεί και εσάς αυτό αλλά εμένα μου τύχαινε ΣΥΝΕΧΕΙΑ. Η σκηνή κλασική και πάντα η ίδια:
– Να τα πούμε ;
-Ποια να πείτε;
-Τα κάλαντα
-Α! όχι μας τα είπαν άλλοι!
(Κλείνει η πόρτα)
Δεν χρειάζεται να πω κάτι για αυτό. Μάλλον ήταν ερώτηση παγίδα και περίμεναν να τους πω κάτι άλλο γιαυτό μου έλεγαν “όχι”.

Ελπίζω να τα κάνατε και εσείς αυτά και να μην ήμουν μόνο εγώ η τρελή που τα σκεφτόταν και τα έκανε. Αυτά λοιπόν και για σήμερα αγαπητά μου παιδιά, καλή συνέχεια και να τρώτε πολλά μελομακάρονα, μια φορά έχουμε Χριστούγεννα!!!

Για το Mystudentpass.gr Ερβίσα Μπέιντο

Για δες και αυτό: 

Μελομακάρονο LOADING…

Να πώς μπορείτε να εντοπίζετε τους «συμφεροντολόγους»!

Σχολή και Χριστούγεννα : Μπορείς να τα συνδυάσεις!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
eri

4+1 πράγματα που όλοι κάναμε στα κάλαντα.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format