Σαρκασμός: ο τρόπος για να πάρεις την δουλειά!


Ήρθε η ώρα να ΜΗΝ σοβαρευτείς! Είσαι αυτός που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω και σχολιάζεις τα πάντα; ΜΕΙΝΕ έτσι όπως είσαι και άσε τους άλλους τους κομπλεξικούς να παρεξηγούνται με αυτά που λες! Losers!!!!
Εκτός από το καυστικό σου χιούμορ έχεις και τις δουλειές στο τσεπάκι!

Δείτε επίσης: Ένα γέλιο την ημέρα…

Σύμφωνα με μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Organizational Behavior and Human Decision Processes, αναφέρει πως ο σαρκασμός στον εργασιακό χώρο μπορεί να μας κάνει να σκεφτόμαστε πιο δημιουργικά.photo

Ερευνητές του Harvard και του Columbia και το Ευρωπαϊκό επιχειρησιακό σχολείο INSEAD έκαναν προσομοιώσεις συζητήσεων στο εργαστήριο. Στη πρώτη μελέτη, οι συμμετέχοντες έπρεπε να πουν κάτι σαρκαστικό ή ειλικρινές, να ακούσουν κάτι σαρκαστικό ή απλά ειλικρινές ή ακόμα και να έχουν μία απλή ουδέτερη συζήτηση. Στην δεύτερη μελέτη, έπρεπε να θυμηθούν μία στιγμή που είπαν κάτι σαρκαστικό, ειλικρινές ή ουδέτερο και στην τρίτη μελέτη έπρεπε να σκεφτούν κάτι σαρκαστικό, ειλικρινές ή ουδέτερο για ένα αστείο. Στην συνέχεια πήραν μέρος σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες, στις οποίες όπως φάνηκε εκείνοι που είχαν σαρκαστική διάθεση είχαν καλύτερα αποτελέσματα.sarcasm-the-brains-natural-defense-against-the-less-inteligent-380992

Σύμφωνα με τους ερευνητές λέγοντας κάτι σαρκαστικό μπορεί να μας έρθει μία πολύ δημιουργική ιδέα γιατί έτσι σκεφτόμαστε πιο αφηρημένα αλλά συγχρόνως έχουμε τον έλεγχο αυτών που λέμε αφού γνωρίζουμε την κυριολεκτική και μεταφορική έννοιά του. Αυτό ισχύει και όταν δεχόμαστε ένα σαρκαστικό σχόλιο, αρκεί να ξέρουμε ότι ο άλλος το λέει αστειευόμενος και δεν παρεξηγούμαστε!

Και προφανώς μία νέα ιδέα μπορεί να μας φέρει και μία νέα θέση!

Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός είναι σημάδια ότι έχεις χιούμορ, άρα και σημάδια εξυπνάδας!

Γι’αυτό χαλάρωσε το κορμάκι σου! Άσε τους άλλους τους σοβαροφανείς να αναρωτιούνται γιατί έχασαν την δουλειά, το αίσθημα, τα ΠΑΝΤΑ!

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη

Δείτε επίσης:

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Σαρκασμός: ο τρόπος για να πάρεις την δουλειά!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format