Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε!


Αλλαντάλα της Παρασκευής το γάλα! Αυτή η φράση είναι η απόλυτη περιγραφή του “μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε”. Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά για κάποιο λόγο χάνεται η επικοινωνία μεταξύ μας κάποιες φορές. Έτσι, λοιπόν, καταλήγουμε στο “άλλα λέει η γιαγιά μου, αλλά ακούν τα αυτιά μου¨.

Δείτε επίσης: Τι εννοείς έχω νεύρα; ΕΓΩ;_

Και τώρα που είπα για την γιαγιά μου, η τρίτη ηλικία παίρνει βραβείο ασυνεννοησίας. Όχι μόνο με εμάς τους νεότερους, αλλά και μεταξύ τους! Κλασσική εικόνα σε λεωφορείο: Μπαίνει ο παππούς και καθώς χτυπάει το εισητηριάκι αρχίζει και μουρμουράει για την σύνταξη. Οι παππούδες του λεωφορείου σηκώνουν κεραίες! Και αρχίζουν και λένε λένε λένε. Τα ίδια αλλά ΟΧΙ. Σιγά μην το παραδεχτούν. Καταλήγουν να τσακώνονται. Συμφωνούν αλλά μάλλον κάπου χάθηκε το σήμα και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.
Ήρεμα ρε παιδιά! Παιδιά…λέμε τώρα.

ding-ding-breaking-bad

Και εμείς όμως δεν πάμε πίσω!
Η επικοινωνία στα social media είναι κάπως έτσι: Πληκτρολογεί. Χαίρεσαι. Διαβάζεις. Σταματάς να χαίρεσαι. Ξαναδιαβάζεις. Δεν καταλαβαίνεις τίποτα! Καταργιέσαι την αυτόματη διόρθωση και αυτόν που σου γράφει χωρίς να προσέχει! Κοιτάς πάλι το μήνυμα! Και ναι! Έχει βάλει φατσούλα με γλώσσα! Γράφεις χαχαχα! Άμα έχεις κέφια βάζεις και ένα αυτοκόλλητο, κάπως ουδέτερο φυσικά για να μην δώσεις στόχο. Και έτοιμος!

GIFS-What

Και φυσικά η ασυνεννοησία υπάρχει και στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι καλύτερες συζητήσεις είναι αυτές που δεν έχεις παρακολουθήσει ούτε λέξη απ’όσα έχει πει ο άλλος. Κουνάς το κεφάλι συγκαταβατικά μία στο τόσο και εσύ σκέφτεσαι τι ωραία που ήταν τα σουτζουκάκια που έφαγες το μεσημέρι αλλά τα άτιμα σου έκατσαν βαριά. Δεν φταις εσύ φυσικά. Η ακατάπαυστη πολυλογία του σε κάνει να ταξιδεύεις στα ουράνια και ξαφνικά ΜΠΟΥΜ. Πέφτεις! Μόλις σε ρωτάει την γνώμη σου, προσγειώνεσαι ανώμαλα στο έδαφος! “Ναι ναι, έχεις απόλυτο δίκιο”, έχεις συμφωνήσει στην ύπαρξη ανθρωποειδούς εξωγήινου με 3 μάτια και 5 αυτιά και δεν το έχεις καταλάβει!

giphy
Μην δείξεις όμως αδυναμία. Κάνε ότι τα έχεις καταλάβει όλα! Απλά άλλαξε θέμα γρήγορα! Πες για τα σουτζουκάκια καλύτερα! Πες κάτι τέλος πάντων!

Και αρχίζετε και μιλάτε και καλά σοβαρά! Λέει ο ένας τα δικά του, λέει και ο άλλος τα ίδια με άλλα λόγια. “Οοο τι σου’πε;” . Τι να του είπε ρε παιδιά; Τα ίδια λένε!

tumblr_n9sp2upTRV1rzgy8no1_500
Συμπέρασμα; Ή στραβός είν’ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε!

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη

Δείτε επίσης:

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαινόμαστε!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format