Γνωρίζοντας τον ιδρυτή του ConnectiD.


Το Mystudentpass.gr συνάντησε τον επιχειρηματία Τάσο Παπαντωνίου. Τον ρωτήσαμε για την νέα του εφαρμογή την “ConnectiD

Πριν ξεκινήσουμε την εμβάθυνση στην ιδέα σου για μια start-up στον τεχνολογικό τομέα, θα ήθελα να μου πεις τι πρέπει να ξέρουμε για σένα σαν άτομο.

Είναι λίγο δύσκολο να περιγράφεις τον εαυτό σου. Ένα πράγμα όμως για το οποίο είμαι σίγουρος είναι ότι θέλω να φροντίζω τους ανθρώπους και θέλω να είμαι αυτός που θέτει τη σωστή ατμόσφαιρα για κάθε δημιουργική στιγμή και event εργασίας. Σίγουρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι είμαι ένας άνθρωπος που συναρπάζεται από την ανθρώπινη φύση. Υποθέτω πως μέσα από αυτό το πάθος γεννήθηκε και η ιδέα να συνδέονται οι άνθρωποι μεταξύ τους γρηγορότερα και να μένουν συνδεδεμένοι. Επίσης θα μπορούσα να πω πως είμαι πολύ αποφασισμένο και αφοσιωμένο άτομο στη δουλειά μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου.

Πως σου ήρθε αυτή η ιδέα; Τι ήταν αυτό που οδήγησε στην εφαρμογή του ConnectiD;

Ως νέος στη κοινωνία του Λονδίνου και του Yacht Broker γνωρίζω συχνά εν δυνάμει πελάτες. Εντυπωσιάστηκα από το πόσο δύσκολο είναι στις μέρες μας να μοιραστείς ένα ολοκληρωμένο σετ επικοινωνίας εύκολα και γρήγορα. Οι προσπάθειές μου να διατηρηθούν και να συγχρονίζονται οι επαφές στο κινητό μου μέσα από διάφορες εφαρμογές που είχαν ως σκοπό την οργάνωσή τους, απέτυχαν καθώς η κατάσταση μπερδευόταν περισσότερο. Πολλές πληροφορίες προέκυπταν κάθε μέρα και δεν μπορούσα να τις συγκεντρώσω σε όλες μου τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αντί λοιπόν να συνεχίζω να δοκιμάζω διάφορες εφαρμογές, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το επιχειρηματικό μου πνεύμα και να βάλω τέλος σε αυτό το χάος.Έτσι δημιουργήθηκε το ConnectiD, η πιο απλή και έξυπνη εφαρμογή για την οργάνωση της λίστας επαφών σου, κατάλληλη για κάθε πτυχή της ζωής σου, η οποία είναι επίσης προσβάσιμη για κάθε συσκευή.

Ποιο είναι το όραμά σου για το ConnectiD;

Το ConnectiD έχει ως όραμα να οργανώσει παγκοσμίως όλες τις πληροφορίες των επαφών και να δώσει πίσω τον έλεγχο στον χρήστη, πράγμα που δεν έχει κάνει καμία εφαρμογή εκεί έξω. Επιπρόσθετα, θέλουμε να γίνουμε η λίστα επικοινωνίας που εμπιστεύεται πιο πολύ ο κόσμος, βασισμένη σε cloud με επίκεντρο τον καταναλωτή χωρίς να στέλνουμε spam . Επίσης θέλουμε να κερδίσουμε το σεβασμό των χρηστών εμπεριέχοντας το “ user control” στη κορυφή της στρατηγικής μας.

Άμεσος στόχος για το ConnectiD είναι να παραδώσει την πιο έξυπνη, παγκοσμίως, λίστα επαφών η οποία θα επιτρέπει πρόσβαση, κοινοποίηση και συγχρονισμό στις πληροφορίες των επαφών σου. Φαντάσου να έχεις μια λίστα επικοινωνίας η οποία θα συγχρονίζει τις επαφές σου από μόνη της. Αυτή είναι μια ωραία ιδέα, έτσι δεν είναι; Φαντάσου τώρα και όλα όσα θα μπορείς να κάνεις όταν αυτό θα σου έχει λύσει τα χέρια.

Αν το ConnectiD ήταν άνθρωπος , τι προσωπικότητα θα είχε;

Πιστεύω θα ήταν ένα αξιόπιστο άτομο, έξυπνο, αποτελεσματικό, διασκεδαστικό αλλά και επαγγελματικό. Έξυπνο γιατί  έχει πάντα ενημερώσεις στη λίστα επικοινωνίας καθώς ο καθένας διατηρεί τη δική του. Αποτελεσματικό γιατί αναγνωρίζει όλους τους διάφορους τρόπους που χρησιμοποιείς για να επικοινωνείς με τους ανθρώπους σου και σου επιτρέπει να έχεις γρήγορη πρόσβαση. Επειδή η εφαρμογή υποστηρίζει τα πολύπλευρα προφίλ για τους διάφορους ρόλους στη ζωή σου είναι ταυτόχρονα διασκεδαστική και επαγγελματικη. Επίσης σου δίνει, μόνο εσένα, τον απόλυτο έλεγχο των πληροφοριών των επαφών σου. Σου προσφέρει πολλούς και διάφορους τρόπους για να κοινοποιήσεις τις πληροφορίες αυτές με Android και NFC που είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικοί τρόποι ρίχνοντας τις επικοινωνιακές σου πληροφορίες σε μια ολόκληρη ομάδα σε μια έξοδο.

Τι σε παρακινεί μέχρι το βράδυ; Πώς καταφέρνεις να οργανώνεις το χρόνο σου μεταξύ μιας νέας επιχείρησης, πώλησης yachts και να παρακολουθείς και τις εξελίξεις στη ζωή των φίλων σου;

Όλοι μας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μεγάλη πίεση καθημερινά. Πιθανότατα η δική μου βρίσκεται στο τι πιστεύουν οι χρήστες για το ConnectiD και στο πως θα βελτιώνεται συνεχώς η αρχική έκδοση. Η οικογένειά μου και οι φίλη μου δεν με έχουν αποκληρώσει…ακόμα! Αστειεύομαι… Βλέπεις, αυτή είναι και η ομορφιά, να βρίσκεις τη χρυσή τομή μεταξύ της επαγγελματικής σου ζωής και όσων συμβαίνουν στις ώρες έξω από το γραφείο ( ακόμα και όταν το γραφείο έρχεται μαζί μου όπου και να πηγαίνω). Στην πραγματικότητα, αυτή η εφαρμογή αποτελεί άγκυρα μεταξύ των καθημερινών μου υποχρεώσεων και των ανθρώπων που νοιάζομαι. Ξέρω τις ώρες που μπορώ να τους βλέπω και όποτε θέλω είναι εκεί, συγχρονίζοντας την τοποθεσία μου χωρίς έτσι να τους χάνω.

Βλέπουμε start-ups να μπαίνουν/βγαίνουν στην/από την αγορά κάθε μέρα. Ποια είναι η μεγαλύτερή σου πρόκληση μέχρι σήμερα;

Η κατασκευή αυτής της τεχνολογίας ήταν μεγάλη πρόκληση καθώς η διαχείριση των επαφών είναι πολύ πολύπλοκη. Αρχικά ξεκινήσαμε με μια web εφαρμογή που δούλευε σε όλες τις συσκευές. Ωστόσο , ενώ αυτό ήταν καλό για την προσβασιμότητα, η εμπειρία των χρηστών δεν ήταν αρκετά καλή. Εξελιχθήκαμε πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας καθοδηγήσεις και προτάσεις από τους χρήστες μας και επιλέξαμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα τοπικά συστήματα IOS και Android για το αρχικό μας ξεκίνημα. Η λίστα επαφών διαχειρίζεται και υποστηρίζεται στα smartphones στις μέρες μας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μια λίστα την οποία μπορούμε να την ενημερώσουμε. Ενσωματώνοντας καταχωρημένες πατέντες τεχνολογίας για να κρατάμε τη λίστα αυτή ενημερωμένη, κάτι το οποίο ήταν αρκετά δύσκολο αλλά εμείς το έχουμε κάνει να φαίνεται εύκολο. Έλεγξε τη λίστα επικοινωνίας σου και δες το μόνος σου.

Πες μας μερικά από τα χαρακτηριστικά ατόμων που έχουν πετύχει στην εταιρία σου.

Χμμμ… Η Allison (Allison Wightman, Co-founder) σε έβαλε να μου κάνεις αυτή την ερώτηση; Θα μπορούσε να είναι μια παγίδα ερώτηση αφού όλοι εδώ ξέρουμε πως αυτή οργανώνει την ομάδα. Είναι πολύ αφοσιωμένη και κάθε μέρα κάνει τα μαγικά της για το ConnectiD ως ένα επαναστατικό προϊόν. Έχει μάθει τα μαγικά της μέσα από την πολύχρονη διαχείριση ψηφιακών στη Virgin Atlantic και άλλες εταιρίες blue chip που συνολικά ανέρχονται πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο τομέα της. Αν την δεις πουθενά τριγύρω πες της “ Ευχαριστώ για τη συμμετοχή μου σε αυτή την περιπέτεια.”

Είμαι εξαιρετικά τυχερός που περιτριγυρίζομαι από αξιόπιστα και υπεύθυνα άτομα που έχουν δουλέψει σκληρά και για αρκετούς μήνες για να δημιουργηθεί αυτή η εφαρμογή. Συμβαίνει να έχουμε μαζί μας και έναν καθηγητή με PhD πάνω σε Statistical Signal Processing. Ο Fotios είναι ο CTO και συνδυάζει το πάθος του για την ακαδημαϊκή έρευνα με τη δουλειά η οποία συμπεριλαμβάνει ένα ισχυρό R&D σε high tech sturtups. Θα μπορούσα να μετρήσω στα δάχτυλα των χεριών μου τα μέλη της ομάδας μας, αλλά το μέγεθος δεν ήταν ποτέ θέμα. Ο καθένας είναι έμπειρος στο “multi-tasking”, εμπεριέχοντας ευλυγισία, ανοιχτό μυαλό και ενθάρρυνση να μοιράζεται τις ιδέες του με τους υπολοίπους. Για τον λόγο αυτό έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

Είστε έξυπνοι, δραστήριοι και νέοι. Γιατί το κάνετε αυτό; Γιατί δεν μπαίνετε σε μια μεγάλη εταιρία ή δεν γίνεστε πολιτικοί ή κάτι τέτοιο; Έχετε κάποια tips που μπορείτε να πείτε σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους start-up;

Φυσικά, μια εταιρία μπορεί (αρχικά) να πληρώνει περισσότερα απ’ότι μια start-up και να έχει πολλά οικονομικά οφέλη, αλλά έχω κάποιους πραγματικούς και career-defining λόγους για τους οποίους ίδρυσα την start-up μου. Ήθελα να δημιουργήσω τη δική μου εταιρία μαθαίνοντας από αληθινούς καινοτόμους χωρίς να μένω κολλημένος με ένα συγκεκριμένο έργο για μέρες. Επίσης θα ήθελα να γίνω ανεξάρτητος, το οποίο μεγεθύνεται σε μια start-up . Υπάρχει, έπειτα, η νοοτροπία do-or-die που έχω σήμερα η οποία ελπίζω να σηματοδοτήσει τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

Η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω είναι να μην εγκαταλείπουν την ιδέα τους και να βγάλουν την εφαρμογή στην αγορά όσο το δυνατόν συντομότερα, και να μην σκέφτονται μια κίνηση για μέρες. Ουσιαστικά θα πρέπει να δημιουργηθεί  ένα ζωτικό προϊόν αντί για μια βασική έκδοση ώστε να βγει απλά γρήγορα. Να είναι έτοιμοι να ακούσουν τα feedback και την εμπειρία των ανθρώπων μιας και αυτοί είναι που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθεί το προϊόν τους.

Οκ, τώρα η ερώτηση παγίδα. Πως θα προφέρω το ConnectiD όταν το συστήνω στους φίλους μου;

Κοίτα, δεν υπάρχει σωστή απάντηση για αυτό ακόμα. Αυτό το κάναμε επίτηδες ώστε να αφήσουμε τους χρήστες να αποφασίσουν. Οι άνθρωποι συνήθως το προφέρουν ως Connect-eye-d ή Connect-ed. Και οι δυο εκδοχές έχουν ένα βασικό νόημα για μας και για όσους χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Έχεις τη δυνατότητα να Connect τα ID όταν χρησιμοποιείς το ConnectiD και την ίδια στιγμή είσαι περισσότερο από κάθε άλλη φορά connected και ενημερωμένος για τις επαφές σου. Ανεξάρτητα από το τρόπο που προφέρετε το όνομα , οι φίλοι σας δεν θα σας κρίνουν μιας και κρατάτε τις πληροφορίες της επαφής τους ενημερωμένες.

Ποια θα είναι η μεγαλύτερη ένδειξη από την οποία θα καταλάβετε ότι κάνετε το σωστό πράγμα;

Αυτό θα είναι εύκολο! Βλέποντας τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν τον παλιό τρόπο κοινοποίησης πληροφοριών των επαφών τους με το να πληκτρολογούν τον αριθμό τους και μοιράζοντας επαγγελματικές κάρτες. Κανένα από τα δυο δεν σου δίνει συνεχώς πρόσφατες λεπτομέρειες επικοινωνίας. Θέλουμε ο κόσμος να σκέφτεται τις λεπτομέρειες αυτές…να σκέφτεται ConnectiD ( “think contact details….think ConnectiD”). Αυτά αφορούν τη διαδικασία ανάληψης ελέγχου από αυτόν επενδύοντας έτσι πολύτιμο χρόνο σε άλλα πράγματα.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Γνωρίζοντας τον ιδρυτή του ConnectiD.

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format