Οι λόγοι που αυτές οι 10 εταιρείες “χρυσοπληρώνουν” τους μαρκετίστες τους!


O Σωκράτης είχε δήλωσε ότι η ζωή δεν αξίζει να την ζεις αν δεν την εξεταζεις λεπτομερώς (ποιος είμαι, τι κάνω, που πάω, και τα σχετικά). Το ίδιο θα μπορούσε να πει κανείς και για τον κόσμο των επιχειρήσεων. Εάν οι εταιρείες δεν αξιολογούν τακτικά την στρατηγική τους στο marketing, τις δυνάμεις, τις αδυναμίες τους κτλ, τότε κατα πάσα πιθανότητα θα μείνουν πίσω. Για αυτό και οι μεγάλες εταιρείες που το έχουν καταλάβει επενδύουν χωρίς  ιδαίτερες οικονομικές αναστολές στο ανρώπινο δυναμικό που είναι πρόθυμο να κάνει τα πάντα για να δώσει στην εταιρεία τον κατάλληλο στρατηγικό προσανατολισμό της.

No. 10 Cisco Sytems – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 125,409$

cisco_campus

Η Cisco Systems, Inc.  με βάση την Καλιφόρνια σχεδιάζει και εμπορεύεται κυρίως συσκευές δικτύωσης υπολογιστών και προϊόντα και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών. Έχει περισσότερους από 70 χιλιάδες υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, και ετήσια έσοδα της τάξης των 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων! Χρόνια πριν, η φήμη της Cisco έπερνε την ανιούσα όταν όλοι έβλεπαν την θεαματική αύξηση των εσόδων της . Αυτό δεν φαίνεται να ισχύει και στο παρόν βέβαια καθώς  η τιμή της μετοχής της αιωρείται 80% χαμηλότερα σε σχέση  με το 2001 (το έτος που ήταν στην υψηλότερη τιμή της).

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσίευση από το Marketing Analytics Benchmark Report, το 42% των εταιριών λογισμικού επικαλούνται το ένστικτο τους για τις  μη αναλυτικές τύπoυ αποφάσεις τους, πράγμα ακριβώς που έκανε και η ομάδα μαρκετινγ της Cisco. Όταν Karyn Scott (υπεύθυνος μάρκετινγ) και η ομάδα της άρχισαν να ερευνούν το θέμα, ανακάλυψαν ότι οι πελάτες-στόχος της εταιρείας έβρισκαν χρήσιμο μόνο το 3% αυτών που  η ομάδα πωλήσεων είχε να πει ότι ήταν χρήσιμο σε αυτούς! Η  στρατηγική μάρκετινγκ έπρεπε να αλλάξει. Και για το σκοπό αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο η εταιρεία να αύξησε κατά πολύ τα κίνητρα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Διάβασε ακόμα εδώ για: Τα 10 πιο καταστροφικά λάθη διάσημων εταιρειών!

No.9 Microsoft – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 126,821$

1200x-1

Η Microsoft  ιδρύθηκε το 1975 από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Πολ Άλεν, και τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στο Ρέντμοντ της πολιτείας Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. Τα πιο γνωστά προϊόντα της είναι το λειτουργικό σύστημα Microsoft Windows ,το σύνολο εφαρμογών γραφείου Microsoft Office, η κονσόλες παιχνιδιών Xbox, το λογισμικό για κινητά τηλέφωνα, και τώρα  και οι υπηρεσίες και προϊόντα Windows Live, Bing.  Η εταιρεία έχει περίπου 94.290 υπαλλήλους σε 102 χώρες.

Παρά την ισχυρή γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της, το μάρκετινγκ εξακολουθεί να είναι ένας από τους τομείς όπου η Microsoft υστερεί σε σχέση με τους αντιπάλους της γιαυτό και δίνει τόσο μεγάλη έμφαση και “κίνητρα” στο υπεύθυνο ανθρώπινο δυναμικό της. Στο παρελθόν, κάθε ξεχωριστό τμήμα της Microsoft ήταν υπεύθυνο για τη δική τους αγορά. Η ομάδα μαρκετινγ των Windows  σχεδιάζε τον προϋπολογισμό μάρκετινγκ για τη δημιουργία διαφημίσεων που εστιάζαν στα καινούργια λειτουργικά σύστηματα των Windows, ενώ η ομάδα του Office είχε ως στόχο  ειδικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας. Έτσι στο πλαίσιο της καινούργια στρατηγικής marketing   “One Microsoft”  η εταιρεία πρόσφατα  ενοποιησε όλες της ομάδα μάρκετινγκ σε μία.

No. 8 Adobe – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 128,459$

Exterior view of Adobe Systems Inc. headquarters in San Jose, Calif., Thursday, June 16, 2005. Adobe Systems Inc. said Thursday, June 16, 2005, that its second-quarter profits rose 37 percent as the maker of Acrobat and Photoshop reported strong sales of its most popular software.(AP Photo/Paul Sakuma)

Η Adobe Systems Incorporated   ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1982 και ασχολείτεαι με λογισμικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που. Έχει την έδρα της στο Σαν Χοσέ, της Καλιφόρνιας  και είναι περισσότερο γνωστή για τα προϊόντα της  όπως το Photoshop, το Portable Document Format (PDF) και  το  Adobe Creative Cloud. Από το 2015, η Adobe Systems έχει περίπου 13.500 υπαλλήλους, και σημαντικές αναπτυξιακές δράσεις σε  Μασαχουσέτη,  Νέα Υόρκη,  Ορλάντο, Φλόριντα,   Μινεάπολη, Μινεσότα,  και σε άλλες πολιτείες.

Πριν από δύο χρόνια, η ομάδα μάρκετινγκ της Adobe ήξερε ότι ο κόσμος του  μάρκετινγκ άλλαζε ριζικά και ότι θα έπρεπε να ακολουθήσουν και αυτοί το καινούργιο μονοπάτι η να μείνουν πίσω. Χρησιμοποιώντας μια στρατηγική  σε ένα οικοσύστημα που ήταν κατακερματισμένο εξέταζαν το ενδεχόμενο εναλλακτικών λύσεων και αποφάσισαν να παρείχουν μια ενοποιημένη λύση για ένα μάρκετινγκ που επέτρεπε την ακριβέστερη τμηματοποίηση και στόχευση και την αυτοματοποίηση των διαφημιστκών εκστρατειών τουςμε θεαματικά αποτελέσματα.

No. 7 Apple – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 129,455$

APPLREND00

Η τεχνολογική καινοτομία σε συνδυασμό με το μινιμαλιστικό σχεδιασμό τις δημιουργικές διαφημίσεις, καθώς και την ηγεσία του Steve Jobs, έχουν κάνει την Apple ένα από τα πιο μεγάλα και πολύτιμα brands στον κόσμο. Η επιτυχία της εταιρείας μεταφράζεται στη μεγάλη εμπιστοσύνη στο σήμα της, καθώς και σε μια άνευ προηγουμένου αύξηση των εσόδων, από 8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2004 σε περισσότερα από 180 δισεκατομμύρια το 2014! Πως λοιπόν να μην αμοίβονται τόσο πολύ οι άνθρωποι του marketing αφού ουσιαστικά είναι εκείνοι που έχουν φτιάξει και δημιουργήσει αυτό που κάνει την εταιρεία μοναδική.

No. 6 Motorola Mobility – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 131,577$

GOOGLE MOTOROLA

Η Motorola Mobility είναι μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας κινητών συσκευών, που εδρεύει στο Σικάγο, Ιλινόις, Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2011 από τη διάσπαση της Motorola Inc, σε δύο ξεχωριστές εταιρείες. Έξι μήνες μετά την αγορά της Motorola Mobility που ήταν στα χέρια της  Google για μόλις 2,9 δισεκατομμύρια $, από την Lenovo, o Yang Yuanqing (Ceo της Lenovo) είδε αντί για μια παλιά και ξεπερασμένη εταιρεία τεχνολογίας μια ακόμα νεαρή εταιρεία ισχύος με ενέργεια, πάθος και πολλές δυνατότητες.  Δεν είναι καθόλουπερίεργο να αναλογιστεί κανείς γιατί όσοι δουλεύουν σκληρά στο να αναστήσουν την εταιρεία μέσα από τις κατάλληλες στρατηγικές marketing και να την επαναφέρουν μέσα στο παιχνίδι πληρώνονται πλουσιοπάροχα.

No. 5 Symantec Corporation – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 136,128$

Symantec_Headquarters_Mountain_View

Η Symantec Corporation  είναι μια αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στο Mountain View της Καλιφόρνια και παράγει λογισμικό για την ασφάλεια, την αποθήκευση, και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας  ενώ  προσφέρει επίσης  υπηρεσίες για την υποστήριξη του λογισμικού του.  Η Symantec ανακοίνωσε το 2014  ένα σχέδιο για το διαχωρισμό της εταιρείας σε δύο, ανεξάρτητες: Μια που θα επικεντρώνονται στην ασφάλεια και μία που θα επικεντρώνεται στη διαχείριση των πληροφοριών. Η Απόφαση αυτή της Symantec  προϋποθέτει φυσικά μια εκτενή ανασκόπηση και αναδιάρθρωση της στρατηγικής της από ικανά στελέχη marketing έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει τις αντίστοιχες ευκαιρίες ανάπτυξης.

No. 4 Oracle – Μέσος μισθός για μαρκετίστες: 136,200$

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Η Oracle Corporation είναι μια αμερικανική παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας υπολογιστών, που εδρεύει στο Redwood City, της Καλιφόρνια και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και την εμπορία  συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών και προϊόντων λογισμικού επιχειρήσεων. Το 2011 η Oracle ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού με βάση τα έσοδα, μετά την Microsoft!

Δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς γιατί αυτή η εταιρία επενδύει τόσο πολύ στο μαρκετινγ  όταν ο Κέβιν Akeroyd, ανώτερος αντιπρόεδρος της Oracle Marketing Cloud  αναφέρει ότι «Ενώ πολλές εταιρείες κάνουν πρόοδο στην υιοθέτηση σύγχρονου μάρκετινγκ, οι περισσότερες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης στρατηγικών και τακτικών γιαυτό και σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζονται να αλλάξουν τελείως την νοοτροπίας τους. Είναι ένα πολύπλοκο εγχείρημα που δεν συμβαίνει εν μία νυκτί, αλλά οι υπεύθυνοι του marketing είναι τελικά οι άνθρωποι κλειδιά που πρέπει να παραδώσουν τα σωστά αποτελέσματα και σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα».

No. 3 VMware – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 136,667$

P1010653

Η VMware, Inc. είναι εταιρεία που παρέχει λογισμικό υπολογιστών και cloud υπηρεσίες. Ιδρύθηκε το 1998 και η έδρα της βρίσκετται στο Palo Alto της Καληφόρνια. Τα προϊόντα της VMware είναι σχεδιασμένα για λειτουργικά συστήματα Microsoft Windows, Linux και Mac OS X.   Πρόσφατα,  η εταιρεία αποφάσισε να ακολουθήσει μια πιο προσανατολισμένη στρατηγική για να δώσει λύσεις σε προβλήματα που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια σχετικά με τον κατακερματισμό της προώθησης των πολλών και διαφορετικών προϊόντων τεχνολογίας που είχε αναπτύξει.   Η μετακίνηση σε αυτό το νέο μοντέλο marketing ωστόσο όντας καθόλου εύκολη υπόθεση ήταν ίσως αυτό  που έκανε την εταιρεία να αμείβει υπέρ του δέοντος αυτούς που θα πρέπει να διαχειριστούν αυτήν την κατάσταση.

No. 2 NetApp – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 144,875$

868d58d2-37d8-4281-8211-d5a634396080

Η NetApp, Inc μια αμερικανική εταιρεία αποθήκευσης και διαχείρισης δεδομένων με έδρα το Sunnyvale της Καλιφόρνιας που ιδρύθηκε το 1992  έλαβε χρηματοδότηση επιχειρηματικών κεφαλαίων από την Sequoia Capital και στα μέσα της δεκαετίας του 1990 έως το 2001 όταν το internet είχε αρχίσει να κάνει την δυναμική του εμφάνιση, η εταιρεία μεγάλωσε σε $ 1 δις ετήσια έσοδα! Παρά το ότι ακολουθεί μια πετυχημένη στρατηγική marketing που ώθει το μήνυμά στα σωστά κανάλια, η NetApp εξακολουθεί να αισθάνεται ότι θα μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα για να φτάσει και να επηρεάσει τους πελάτες της. Έτσι σχεδιάζοντας να επεκτείνει το περιεχόμενο στρατηγικής του marketing της, χρειάζεται τα ικανά στελέχη για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις.

No. 1 Advanced Micro Devices – Μέσος ετήσιος μισθός για μαρκετίστες: 147,667$

amd_lonestar_campus_bizjournals1

Η Advanced Micro Devices ιδρύθηκε το 1969 από μια ομάδα πρώην ανώτερων υπαλλήλων της Fairchild Semiconductor και αυτή την στιγμή είναι ο ο μεγαλύτερος προμηθευτής προϊόντων hardware που έχουν σχέση με τα γραφικά  υπολογιστών, ο δεύτερος στον κόσμο μεγαλύτερος προμηθευτής επεξεργαστών υπολογιστών και απασχολεί συνολικά 16.000 εργαζόμενους.

Το 2011, η AMD κέρδιζε το 75% των εσόδων της από την αγορά των υπολογιστών. Ωστόσο  υπήρχε έλλειψη καινοτομίας στα προϊόντα της  και  ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης στην αγορά των PC, η AMD  παρουσίασε απότομη πτώση των εσόδων της. Η εταιρεία είχε έναν σκληρό χρόνο διατηρώντας τις δραστηριότητές της.  Για αυτό και την άνοιξη του 2012, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης  που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 και επικεντρώνεται στην επαναφορά την εκτέλεση και τη μετατροπή των δραστηριότητές της. Δεν είναι λοιπόν μεγάλη έκπληξη που η AMD χρυσοπληρώνει τους μαρκετίστες της που πρέπει να εφαρμόσουν αυτές τις μεγάλες αλλαγές.

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο τσέκαρε ακόμα: 

To πιο hot spot σημείο του πλανήτη!

Κανόνες Πρόσληψης της Google

Οι 10 εταιρείες που θέλουν να πιάσουν δουλειά οι νέοι της Ελλάδας!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Οι λόγοι που αυτές οι 10 εταιρείες “χρυσοπληρώνουν” τους μαρκετίστες τους!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format