Άνθρωποι της συνήθειας Vs Άνθρωποι των αλλαγών!


Κοίτα γύρω σου! Όλοι οι άνθρωποι είναι τόσο διαφορετικοί. Άλλοι έχουν βρει τον τρόπο που θέλουν να ζήσουν (ή έτσι νομίζουν) και άλλοι βρίσκονται συνεχόμενα σε μία αναζητήση. Οι πρώτοι είναι οι άνθρωποι της συνήθειας και οι άλλοι οι άνθρωποι των αλλαγών. Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις;

Άνθρωποι της συνήθειας ή αλλιώς άνθρωποι-ρομπότ. Όλα γύρω λειτουργούν με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Έχουν δημιουγήσει έναν τρόπο ζωής που θεωρητικά τους βολεύει και τους εξυπηρετεί. Τα καθημερινά πράγματα γίνονται με ένα μηχανικό τρόπο. Σκέψου πόσο πολύ θα σε ενοχλούσε αν θα έπρεπε να αλλάξεις το δρόμο σου για να πας στη δουλειά ή στη σχολή! Μία απρόοπτη αλλαγή που θα σε έβγαζε εκτός προγράμματος, θα σε πείραζε; ( Να σου πω κάτι; Εγώ θα έκλαιγα λίγο).

Όταν η συνήθεια αυτή όμως υπάρχει και στις ανθρώπινες σχέσεις τους; Πόσες φορές έχεις ακούσει το “Αυτός είναι μαζί της από συνήθεια”; Αυτό λέγεται βέβαια γιατί βλέπεις ότι κάποιος δεν περνάει καλά, όποτε κατακρίνεις το γεγονός ότι κάποιος συνεχίζει κάτι επειδή έτσι έχει συνηθίσει. Η δύναμη της συνήθειας είναι τόσο ισχυρή που η αλλαγή είναι ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ!

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν θέλουν πραγματικά να αλλάξουν. Γιατί; Γιατί έχουν βρει την συνήθεια που τους κάνει ευτυχισμένους. Όσο για την συμπεριφορά μας; Όλοι μας μπορούμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο και να σταματήσουμε τις κακιές μας συνήθειες. Πόσοι όμως είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν τον εαυτό τους και να πάνε κόντρα στην δύναμη της συνήθειας; Ο πιο εύκολος δρόμος είναι να προσπαθείς να αλλάξεις τους άλλους γύρω σου για να τους προσαρμόσεις στην ζωή που ήδη έχεις ρυθμίσει για σένα. Η λύση είναι είτε να αποδεκτείς τον εαυτό σου και τους γύρω σου έτσι όπως είναι είτε να προσπαθήσεις να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Βασική προϋπόθεση για μία πετυχημένη αλλαγή όμως είναι να το θες πολύ, να το κάνεις για σένα και να συνειδητοποιήσεις ότι ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ!

Από την άλλη είναι οι άνθρωποι των αλλαγών ή αλλιώς αυτοί που τρώγονται με τα ρούχα τους συνέχεια. Επιζητούν πάντα κάτι διαφορετικό. Από την πρώτη στιγμή που θα νιώσουν ότι ρουτινιάζουν προσπαθούν να κάνουν τα πάντα για να νιώσουν την αλλαγή. Θα είναι μία αλλαγή στα μαλλιά; 2-3 καινούργια ρούχα; Θα είναι κάτι πάντως που θα τους κάνει να νιώσουν διαφορετικά! Πόσο όμως θα κρατήσει η ικανοποίηση από μία τέτοια αλλαγή; Το πιθανότερο είναι ότι σε ελάχιστο διάστημα θα νιώθουν την ανάγκη να αλλάξουν κάτι για μία ακόμη φορά γιατί απλά και αυτά θα έχουν γίνει μέρος της ρουτίνας που μισούν. Οι επιφανειακές αλλαγές έχουν δυστυχώς παροδικά αποτελέσματα.

Συνήθως έχουμε ανάγκη να αλλάξουμε κάτι μετά από μία κακή περίοδο. Ένας χωρισμός ή μία αποτυχία μας κάνουν να θέλουμε να ζήσουμε κάτι διαφορετικό. Μία ριζική αλλαγή που θα μας κάνει να ξεχάσουμε και να νιώσουμε καλύτερα! Ψάχνουμε απεγνωσμένα να βρούμε πράγματα που θα μας κάνουν και πάλι να νιώθουμε ωραία. Ένα καινούργιο άθλημα; Ένα ταξίδι; Μία νέα σχέση; Μήπως όμως πρώτα πρέπει να τα βρεις με τον εαυτό σου και μετά να αναζητήσεις τι σου αρέσει να κάνεις και τι πραγματικά θες εκείνη την περίοδο της ζωής σου; Οι αλλαγές πρέπει να είναι συνειδητές για να είναι πετυχημένες.

Τότε μόνο οι αλλαγές που θα κάνεις θα σε ευχαριστήσουν και θα μετατραπούν σε κάτι που θέλεις να το επαναλαμβάνεις, να γίνουν μέρος της ζωής σου, να γίνουν μία ακόμα (καλή) συνήθεια. Μήπως τελικά όλοι μας κρύβουμε και τους δύο τύπους ανθρώπων μέσα μας; Η συνήθεια έχει ανάγκη από μία αλλαγή για να ξεφύγει και η αλλάγη έχει ανάγκη να φτάσει σε μία συνήθεια που θα μας κάνει ευτυχισμένους. Άρα; Συνήθεια vs Αλλαγή 1-1.

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη Δείτε επίσης

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Άνθρωποι της συνήθειας Vs Άνθρωποι των αλλαγών!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format