Συνέντευξη: Η Ευδώρα Πούλη στο MyStudentpass.gr!


Η Ευδώρα Πούλη είναι φοιτήτρια Χημείας, λάτρης του MUN, της διπλωματίας και της δημοκρατίας και ως νεαρή leader θέλει να αλλάξει τον κόσμο! Το MyStudentpass.gr μίλησε με την Ευδώρα και μοιράστηκε μαζί μας τις σκέψεις της για τα φοιτητικά της χρόνια, τα ταξίδια της, το μέλλον,αλλά και τη συμμετοχή της στο Second Digital Forum Athens!

Μια μελλοντική Χημικός σε συνέδρια του ΟΗΕ. Πως πήρες τη απόφαση να ασχοληθείς με κάτι το οποίο ουσιαστικά δεν έχει καμία σχέση με το αντικείμενο σπουδών σου;

Από μικρή ήξερα ότι θα ασχοληθώ με τις επιστήμες, ποτέ δε χρειάστηκε να αποφασίσω την κατεύθυνση που θα ακολουθούσα στο λύκειο. Έχοντας γονείς που είναι εξαιρετικοί επιστήμονες, η απόφασή μου αυτή ήταν ακόμα πιο εύκολη. Η χημεία ήταν κάτι που έτυχε, καθώς η φαρμακευτική ήταν η μεγάλη μου αγάπη, αλλά δε μετανιώνω που τελικά έμεινα σε αυτή τη σχολή. Τα συνέδρια του ΟΗΕ ήρθαν στη ζωή μου στο λύκειο. Ήταν κάτι τυχάιο, αλλά πλεόν το χαρακτηρίζω μοιραίο. Η γνώση που αποκτάται κατά τη μελέτη μου για τα συνέδρια είναι ανεκτίμητη και οι εμπειρίες που έχω αποκτήσει είναι αναντικατάστατες. Συνεπώς οι σπουδές μου στο χημικό τμήμα “τρέχουν” παράλληλα με την ενασχόλησή μου με τα συνέδρια και όσο το ένα δεν εμποδίζει την πρόοδό μου στο άλλο, δε θα σταματήσω. Με γεμίζουν και τα δύο αντικείμενα εξίσου, το καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο.

Τι σε παρακινεί στο να ασχολείσαι με θέματα διπλωματίας;

Τα πρώτα μου ερεθίσματα στα θέματα διπλωματίας τα είχα στο πρώτο μου συνέδριο. Ομολογώ πως με γοήτευσε και μου γέννησε ένα αίσθημα δέους ο τρόπος με τον οποίο κάθε χώρα αντιμετωπίζει θέματα που αφορούν την παγκόσμια κοινότητα με το δικό της τρόπο, διαπραγματεύεται και στο τέλος συμβιβάζεται έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι απανταχού ανάγκες, και όχι αποκλειστικά οι δικές της. Επίσης, μέσα από τα συνέδρια συνειδητοποίησα τη δύναμη που έχει η διπλωματία στην επίληση προβλημάτων που μας απασχολούν όλους. Έχει μία άφαντη, και παράλληλα τεράστια ισχύ, χάρη στους ανθρώπους που την ασκούν. Θεωρώ ότι ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει σε αυτόν τον χώρο, και αυτό ακριβώς προσπαθώ να κάνω κι εγώ.

Πότε έκανες το πρώτο σου ταξίδι;

Το πρώτο ταξίδι που έκανα για συνέδριο ήταν τον περασμένο Ιούνιο, όπου πήγα στο Βελιγράδι της Σερβίας. Ήταν μία μοναδική εμπειρία, καθώς ήταν το πρώτο μου ταξίδι εκεί και μαγέυτηκα από την ομορφιά του, αλλά και από τους ανθρώπους του. Στάθηκα τυχερή καθώς η διοργάνωση αυτού του συνεδρίου ήταν στα χέρια όχι μόνο ικανών, αλλά και πολύ ζεστών ανθρώπων που με έκαναν να αισθανθώ μέλος μίας οικογένειας. Έχω ακόμα άριστες σχέσεις με αυτά τα άτομα, τα οποία με έχουν βοηθήσει πολύ στο να εξελιχθώ στο χώρο της διπλωματίας.

12231229_775461029266013_1774348266_n

Είσαι μέσα στους 500 young leaders απ’ όλο το κόσμο. Πώς αισθάνεσαι για αυτό;

Ο τίτλος αυτός είναι πολύ τιμητικός, η αλήθεια όμως είναι ότι αισθάνομαι πολύ μικρή για το βάρος το οποίο φέρει. Ζούμε σε έναν κόσμο που μαστίζεται από πολέμους, που έχει έναν τεράστιο αριθμο ανθρώπων που δε μπορούν να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους διατροφή και υγιεινή, που το ποσοστό αμάθειας είναι ακόμα μεγάλο και τέλος σε έναν κόσμο που τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται καθημερινά και με διάφορους τρόπους. Εμείς, ως Young Leaders, προσπαθήσαμε να προτείνουμε νεανικές και βιώσιμες λύσεις γι αυτά τα θέματα, αλλά απαιτείται παράλληλα ατομική προσπάθεια, αλλά και η συμμόρφωση των απανταχού κυβερνήσεων για να μπορέσουμε να κάνουμε τον κόσμο μας ένα καλύτερο μέρος.

Όσον αφορά το Second Digital Forum, ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος σου στο συνέδριο και πως προέκυψε;

Είμαι η Conference Manager του Second Digital Forum, ένας ρόλος που μου ανατέθηκε από την Ιωάννα Φωτοπούλου. Την Ιωάννα τη γνώρισα μέσω των ανθρώπων που συνάντησα στο Βελιγράδι. Όπως προανέφερα, αυτοί οι άνθρωποι, μαζί με την Ιωάννα, με έχουν στηρίξει πολύ και πρέπει σε αυτό το σημείο να τους ευχαριστήσω για όλα αυτά που έχουν κάνει για εμένα.

Ποιο θα ήθελες να είναι το επόμενο βήμα σου μετά τη σχολή; Θα ήθελες να συνεχίσεις τη καριέρα σου ως Χημικός ή να ασχοληθείς με τη διπλωματία;

Έχω μάθει ότι στη ζωή δε μπορείς να υπολογίζεις τι θα γίνει την επόμενη μέρα. Με βάση αυτό, προσπαθώ να είμαι συνεπής τόσο στη σχολή, όσο και στα συνέδρια στα οποία συμμετέχω. Με ό,τι καταλήξω να ασχολούμαι, ξέρω ότι θα το αγαπάω και οτι θα με κάνει ευτυχισμένη. Ιδανικά, βέβαια, θα μπορούσα να βρω ένα τρόπο να τα συνδυάσω.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στους νέους;

Αυτό που θα ήθελα να πω στους νέους, είναι να μη σταματήσουν ποτέ να ονειρεύονται και να παλεύουν για την υλοποίηση των ονείρων τους. Η ζωή είναι δύσκολη, γεμάτη εμπόδια, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούν ότι τους ανήκει. Ακόμα κι αν αποτύχουμε 100 φορές, πρέπει να ξέρουμε ότι η ζωή θα μας δώσει 101 ευκαιρίες, αρκεί να ξέρουμε να τις διακρίνουμε.

Δείτε επίσης: Το Second Digital Forum 2015 έρχεται στην Αθήνα!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Συνέντευξη: Η Ευδώρα Πούλη στο MyStudentpass.gr!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format