Συνέντευξη: Η Μαριτίνα Καραβά στο MyStudentpass.gr!


Είναι μόλις 19 χρονών, λατρεύει τον κόσμο της Διπλωματίας, φοιτήτρια στην Πάτρα και ανάμεσα σε όλα αυτά η Μαριτίνα Καραβά είναι και Media and Social Manager στο Second Digital Forum Athens. Το MyStudentpass.gr μίλησε μαζί της και μας μίλησε για το ρόλο της στην εκδήλωση, τη σχολή της, τη διπλωματία, αλλά και το μέλλον!

Μαριτίνα, σπουδάζεις Επιστήμη της Εκπαίδευσης και παρ΄όλα αυτά ασχολείσαι με διάφορα συνέδρια διπλωματίας. Κατά πόσο αποτελεί εμπόδιο η σχολή σου σε αυτό; Θα ήθελες να σπουδάζεις κάτι διαφορετικό πιο σχετικό ή σε καλύπτει η σχολή σου;

Η αλήθεια είναι ότι εκ΄πρώτης όψεως η σχολή μου δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη διπλωματία, ωστόσο θεωρώ ότι τη σήμερον ημέρα το πεδίο της γνώσης είναι ανοιχτό. Όλοι μπορούν να κάνουν τα πάντα από οποιαδήποτε σχολή αρκεί να βρουν το σωστό τρόπο. Προσωπικά, θεωρώ ότι η συγκεκριμένη σχολή μπορεί να μου προσφέρει πολλές χρήσιμες γνώσεις στον τομέα των παιδιών – που με ενδιαφέρει κατά κύριο λόγο – και στην πορεία να συνδυαστεί με διάφορους ΜΚΟ και γιατί όχι και με τη διπλωματία.

Το γεγονός ότι μένεις Πάτρα, δυσκολεύει τις δραστηριότητες σου στην Αθηνά;

Ευτυχώς οι δραστηριότητες μου, όπως για παράδειγμα οι προετοιμασίες για το Second Digital Forum γίνονται σε μεγάλο βαθμό μέσω διαδικτύου, οπότε η διαμονή στην Πάτρα δεν αποτελεί εμπόδιο. Αλλά, φυσικά, και συνδυάζεται με ταξιδάκια αναψυχής στην αγαπημένη Αθήνα. Αυτό βέβαια δεν αφαιρεί χρόνο από τη σχολή μου, ωστόσο δημιουργεί ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα, το οποίο είναι εξαντλητικό αρκετές φορές πρέπει να ομολογήσω. Αλλά νομίζω πως αξίζει τον κόπο.

Έχουμε διαβάσει ότι έκανες τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της διπλωματίας από το σχολείο, πως πήρες αυτήν την απόφαση;

Όταν ήμουν στη δευτέρα λυκείου υπήρχε ένα πρόγραμμα προσομοίωσης του ΟΗΕ, το οποίο προτάθηκε ως project με προαιρετική συμμετοχή στο συνέδριο. Επέλεξα, λοιπόν, το project και στη συνέχεια θέλησα να συμμετέχω και στο συνέδριο. Και κάπου εδώ θέλω να αναφέρω το ότι έτσι γνώρισα την Ευδώρα, η οποία ήταν η advisor μου εκείνη τη χρονιά. Έτσι, λοιπόν, μετά από αυτή την εξαιρετική εμπειρία αποφάσισα ότι αυτό μου άρεσε, όχι μόνο σαν χόμπι και θέλησα να συνεχίσω.

12140576_1133853956642026_8159031433679414866_n

Ανήκεις στους 500 young leaders απ’ όλο το κόσμο. Είναι μια “δικαίωση” αυτή για σένα που ασχολείσαι από πιο νεαρή ηλικία;

Η εμπειρία μου στο ROMUN2015 θεωρώ πως ήταν ανεκτίμητη και πραγματικά θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας. Δεν ήταν απλά μια δικαίωση, ήταν μια συνειδητοποίηση του πόση αξία μπορεί να αποκτήσει όλη αυτή η προσπάθεια. Το έγγραφο, στου οποίου τη δημιουργία συνέβαλα τόσο εγώ, όσο και η Ευδώρα περνώντας resolutions, παραδόθηκε στον ίδιο τον Ban Ki-Moon, Secretary General του ΟΗΕ. Είναι πραγματικά υπέροχο να νιώθεις ότι οι ιδέες σου έχουν απήχηση και οι σκέψεις σου αποκτούν φωνή. Όσο ρομαντικό και ίσως αφελές να ακούγεται η εμπειρία αυτή με έκανε να καταλάβω ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο αν το προσπαθήσουμε με κόπο και τρόπο.

Όσον αφορά το Second Digital Forum Athens, ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος σου στο συνέδριο και πως προέκυψε;

Στο Second Digital Forum είμαι Media and Social Manager. Αναλαμβάνω, δηλαδή την προώθηση του συνέδριου και τη διαφήμιση του στο Διαδίκτυο. Επίσης, βοηθάω όσο μπορώ σε ο,τιδήποτε άλλο χρειαστούν τα παιδιά του Organizing Team. Επίσης αναλάβαμε ένα σύντομο workshop με την Ευδώρα την τρίτη μέρα του συνέδριου. Φυσικά, θα είμαστε κάθε μέρα εκεί στη διάθεση των participants για ό,τι χρειαστούν. Το συνέδριο αυτό προέκυψε πραγματικά από το πουθενά και είναι τιμή και χαρά μου που είμαι στην ομάδα. Ένας απλός καφές με την Ευδώρα και την Ιωάννα κατέληξε στη συμμετοχή μας σε αυτό το υπέροχο event. Η Ιωάννα μας το ανέφερε και αμέσως θελήσαμε να βοηθήσουμε! Δε νομίζω να είχαμε και περιθώριο να πούμε όχι!

Μετά τη σχολή θα ήθελες να ασχοληθείς με το αντικείμενο σπουδών σου ή με κάτι σχετικό με τη διπλωματία;

Το μετά τη σχολή φαίνεται πολύ μακρινό σε έναν άνθρωπο που δεν ξέρει σε ποια χώρα θα τον βρει ο επόμενος μήνας. Ωστόσο, θα ήθελα με κάποιο τρόπο να τα συνδυάσω. Σίγουρα, όμως, σε ό,τι κάνω θα υπάρχει η διπλωματία, τα συνέδρια, τα ανθρωπινά δικαιώματα, η σημασία της εκπαίδευσης και ακόμα τόσα πράγματα που μου αρέσει να κάνω! Οπότε ποιος ξέρει τι θα γίνει σε 4-5 χρόνια; Είμαστε ανοιχτοί σε όλα!

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να δώσεις στους νέους;

Η μόνη συμβουλή που έχω να δώσω είναι: ονειρευτείτε και ταξιδέψτε! Είμαστε σε μια ηλικία που όλα είναι μπροστά στα πόδια μας. Δεν πρέπει να κολλάμε πουθενά. Μπείτε σε ένα αεροπλάνο, σε ένα τρένο, πηγαίντε παντού! Κάντε τα πάντα. Δε μπορούμε ακόμα να γνωρίζουμε τι μας αρέσει απόλυτα και ίσως να μην μάθουμε ποτέ οπότε κάντε τα πάντα παιδιά! Μα πάνω απ’ όλα ονειρευτείτε. Αλλά μην μένετε εκεί. Κάντε ότι ονειρεύεστε, πάντα υπάρχει τρόπος. Μη βαριέστε! Η ζωή είναι πολύ ωραία για να τη χαραμίζουμε στα κυλικεία.

Ευχαριστούμε πολύ την Μαριτίνα για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε, αλλά και για την όμορφη συμβουλή που μοιράστηκε μαζί μας. Τι λέτε, λοιπόν, να την ακολουθήσουμε;

Δείτε επίσης: Το Second Digital Forum 2015 έρχεται στην Αθήνα!

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Συνέντευξη: Η Μαριτίνα Καραβά στο MyStudentpass.gr!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format