Wheeling2Help: Ο Ελπίς έκανε μια βόλτα Λονδίνο – Αθήνα με ποδήλατο και μοιράζεται την εμπειρία του


Ο Ελπίδοφόρος Χρυσοβέργης δεν είναι ποδηλάτης. Κι όμως διέσχυσε την απόσταση Λονδίνο – Αθήνα με ποδήλατο για έναν ξεχωριστό σκοπό: να βοηθήσει το ίδρυμα Φλόγα. Το MyStudentpass.gr μίλησε μαζί του και μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες του ταξιδιού του, για την μαγεία του εθελοντισμού, αλλά και τα φοιτητικά του χρόνια!

Αρχικά ας συστηθούμε… Πες μας λίγα πράγματα για τον εαυτό σου…

Καλησπέρα στην όμορφη παρέα, είμαι ο Ελπιδοφόρος, 26 χρονών, απόφοιτος ΑΣΟΕΕ, και κάνω τα πάντα στη ζωή μου, εκτός από αυτό που έχω σπουδάσει! (γελάει) Βασικά μου αρέσει όσο τίποτα να ταξιδεύω και να βοηθάω τον κόσμο γύρω μου προσφέροντας χαμόγελα όσο μπορώ.

Πρόσφατα αποφάσισες να συμμετέχεις στην εκστρατεία Wheeling2Help, διανύοντας την απόσταση Λονδίνο – Αθήνα με ποδήλατο. Μίλησέ μας για την εκστρατεία αυτή.

Το wheeling2help γεννήθηκε λιγάκι αστεία! Βλέπαμε με την κοπέλα μου την Δώρα τον παγκόσμιο χάρτη και την τεράστια απόσταση που διανύσαμε πέρυσι κατά το AfriQuest, διασχίζοντας την Αφρική σε 6 μήνες με περισσότερα από 350 λεωφορεία, συνειδητοποιήσαμε πως η Ευρώπη είναι τόσο μικρή που μπορείς να τη διασχίσεις και με ποδήλατο! Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησα να το οργανώνω.

SONY DSC

Ακολούθησες κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κι αν ναι, ποιο ήταν αυτό;

Επέλεξα από την αρχή στο περίπου τη διαδρομή, έτσι ώστε να μπορέσω να κανονίσω και φιλοξενίες όσο γίνεται, γιατί η διαμονή θα βασίζεται αποκλειστικά στην καλοσύνη των ντόπιων που θα με φιλοξενούσαν, αλλά και όσο μπορούσα τις ημερομηνίες, ώστε να συμμετάσχουν και άλλοι φίλοι που τους άρεσε η ιδέα.

Αν δεν κάνω λάθος, δεν είσαι επαγγελματίας ποδηλάτης. Το να βρεις τη δύναμη να λάβεις μέρος ήταν κάτι εύκολο για εσένα και πόσο μεγάλο φαίνεται στο μυαλό σου το εγχείρημα αυτό;

Πολύ σωστά, ποδήλατο κάνω όπως όλοι μας το καλοκαίρι στο χωριό, τίποτα παραπάνω. Όλα στο μυαλό είναι όμως, όταν υπάρχει θέληση, καταφέρνεις τα πάντα!

Τι προετοιμασίες είχες κάνει προκειμένου να ξεκινήσεις το ταξίδι σου;

Δυστυχώς δεν πρόλαβα και πολλά. Κλασσικός Έλληνας της τελευταίας στιγμής, έκανα μια προπόνηση 65 χιλιομέτρων στην οποία μου έσκασε και το λάστιχο, και αυτό ήταν.. .Ήμουν έτοιμος για 2,500 χιλιόμετρα! (γελάει)

8

Ο κόσμος σε γνωρίζει και από το ντοκιμαντέρ AfriQuest, στο οποίο εσύ και η Δώρα, ταξιδέψατε από το Cape Town στο Cairo, αποτυπώνοντας όσες πιο πολλές εικόνες και εμπειρίες μπορούσατε. Μοιράσου λίγες σκέψεις σου μαζί μας για την εμπειρία σου αυτή.

Το ταξίδι αυτό, με τον τρόπο που το κάναμε και το ζήσαμε, μας άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία. Γενικώς, η Αφρική είναι μια ήπειρος που σε βάζει να σκέφτεσαι και να προβληματίζεσαι. Με τα φιλανθρωπικά πρότζεκτ που οργανώσαμε και τα αξιόλογα έργα που κάναμε στις διάφορες περιοχές, δώσαμε και πήραμε αμέτρητα χαμόγελα. Πραγματικά μάθαμε τόσα πολλά πράγματα από αυτούς τους καταπληκτικούς ανθρώπους που γνωρίζαμε κάθε μέρα και μας μάθαιναν τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος.

Τι έχεις σπουδάσει και ποιες είναι οι καλύτερές σου αναμνήσεις από τα φοιτητικά σου χρόνια;

Τελειώσαμε και εγώ και η Δώρα το τμήμα οικονομικής επιστήμης στην ΑΣΟΕΕ. Το καλό με τη σχολή μας ήταν πως ήταν αρκετά δικτυωμένη, οπότε δεν έχασα την ευκαιρία να πάω 6 μήνες Erasmus στο Leuven στο Βέλγιο, αλλά και 6 μήνες με την Αiesec στην Καλκούτα της Ινδίας! Και οι δυο εμπειρίες μου άνοιξαν αρκετά το μυαλό, και τις συνιστώ ασυζητητί στον κάθε φοιτητή!

Τι είναι αυτό που σε τράβηξε να ακολουθήσεις τον δρόμο του εθελοντισμού;

Η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά ασχολήθηκα σοβαρά με τον εθελοντισμό στο Κέιπ Τάουν στη Νότιο Αφρική, όπου βοηθούσαμε σε ένα ορφανοτροφείο στην παραγκούπολη Khayelitsha. Τα συναισθήματα που νιώθεις και η σημασία της προσφοράς ήταν κάτι που μας τάραξε το σύμπαν. Τα χαμόγελα των παιδιών στην τάξη που χτίσαμε στην Κένυα, αλλά και των κατοίκων στο χωριό στο Σουδάν που χτίσαμε το πηγάδι, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μας! 11953008_528931007264485_8119966837041111801_n

Πως μπορεί ο κόσμος να μάθει περισσότερα για το wheeling2help;

Θα χαρώ πολύ να σας δω στην παρουσίαση του βίντεο του ταξιδιού που θα κάνουμε την Κυριακή 29 Νοεμβρίου στις 8μ.μ. στο Booze Cooperativa στο κέντρο της Αθήνας. Το Wheeling2help πλέον γίνεται θεσμός, ήδη έχουμε ξεκινήσει τον σχεδιασμό για τη δράση μας τον επόμενο Σεπτέμβριο και για όποιον θέλει να συμμετέχει, υπάρχουν αρκετές όμορφες ιδέες και σκέψεις!

Ποια συμβουλή θα έδινες στους φοιτητές και στους νέους της χώρας;

Να ακολουθείτε τα όνειρα και την καρδιά σας. Μη φοβάστε να δοκιμάζετε, μόνο αν προσπαθήσετε θα δείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε. Ανοίξτε τα μάτια σας, τα αυτιά σας, γευτείτε, μιλήστε με ανθρώπους, ταξιδέψτε, χαθείτε, ζήστε στη ζωή που πάντα ονειρεύεστε, όπως λέμε και εμείς: Dream.Travel.Live

Ευχαριστούμε πολύ τον Ελπδοφόρο Χρυσοβέργη για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. 8 χώρες, 35 ημέρες, 2.500 χιλιόμετρα και το ποδήλατό του. Ο Ελπιδοφόρος το τόλμησε. Are you wheeling2help?

Συνέντευξη από την Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Wheeling2Help: Ο Ελπίς έκανε μια βόλτα Λονδίνο – Αθήνα με ποδήλατο και μοιράζεται την εμπειρία του

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format