Να γιατί πρέπει να τρως μόνος σου…


Το ενδεχόμενο να βγει κάποιος να φάει μόνος του σε κάποιο εστιατόριο  φαίνεται τρομακτικό για μας τους social Έλληνες αλλά καθόλου για τους φίλους μας τους Αμερικανούς.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση έρευνας της Open Table, τα μονά τραπέζια έχουν αυξηθεί κατά 62% τα τελευταία δύο χρόνια. Για αυτό, ίσως ευθύνεται το instagram και τα must φαγητά που παρουσιάζονται και πλέον μπορεί να τα βρει κανείς σε κάθε σημείο της πόλης ή ακόμα και μια λαχτάρα που παρουσιάζουμε πλέον να περνάμε κάποιο χρονικό διάστημα με τον εαυτό μας ή ίσως και τα δύο.

Το να τρως μόνος σου μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό απ’ότι νομίζουμε και παρακάτω σας παρουσιάζω κάποια πλεονεκτήματα του.

1.Θα βιώσεις λίγη μοναξιά.

Μόνος δεν σημαίνει μοναξιά και το να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Αρχικά με το να είσαι μόνος σου μπορεί να ενισχύσει την δημιουργηκότητα σου και την αυτοπεποίθηση σου καθώς θα μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς και να αναθεωρήσεις πολλά.

2.Δεν είναι απαραίτητη η ψιλοκουβέντα.

Οι συζητήσεις όταν βγαίνεις με κάποιο φίλο σου για γεύμα είναι αναπόφευκτες.Πως ήταν η μέρα σου, τι έγινε στη σχολή, τι γίνεται γενικά και τα σχετικά είναι λίγα από τα οποία  θίγονται. Είναι ένα κουραστικό τελετουργικό το οποίο είναι σε βαραίνει ακόμα περισσότερο όταν έχεις μια κουραστική μέρα. Κάνοντας ένα διάλειμμα από τις διαδικασίες που απαιτούν ομιλία, δίνει στον εγκέφαλο σου την δυνατότητα να σκεφτεί και να επεξεργαστεί πιο σημαντικά ζητήματα.

3.Ο εγκέφαλος σου θα εστιάσει σε ένα πράγμα.

Είμαστε μια φυλή ελαττωματικά multitasking! Οι περισσότερες έρευνες έχουν δείξει ότι το να είσαι multitasking δεν είναι εφικτό και όταν προσπαθούμε να κάνουμε δύο πράγματα ταυτόχρονα στην πραγματικότητα απλά επιβραδύνουμε την διαδικασία ολοκλήρωσης των δυο καθηκόντων επομένως  απαλαμβάνουμε καλύτερα

4.Διαλογίζεσαι.

Είσαι απλά εσύ και το φαγητό σου. Έχεις τη δυνατότητα να γευτείς και να συγκεντρωθείς στις γεύσεις,τα αρώματα και την απόλαυση του φαγητού.

5.Κάνεις πιο υγιεινές επιλογές.

Δεν έχεις να ανησυχείς και να ντρέπεσαι για τίποτα. Τρως ότι θες και όπως θες. Επίσης δεν παρασύρεσαι από τίποτα και οι τύψεις σου δεν σε αφήνουν να φας υπερβολικά.
Έχει διαπιστωθεί επιστημονικά ότι όταν τρως με παρέα υιοθετείς της συνήθειες της και ξέρουμε καλά ποιες είναι αυτές.

Γράφει : Βλαντή Κατερίνα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Να γιατί πρέπει να τρως μόνος σου…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format