Καθηγητές και κόμπλεξ!


Σήμερα αγαπητοί μου αναλύουμε ένα από τα πιο συχνά φαινόμενα στην ιστορία των φοιτητικών μας χρόνων, και αυτό είναι οι καθηγητές μας και η συμπεριφορά τους. Όπως όλοι οι άνθρωποι έτσι και αυτοί δεν είναι όλοι ίδιοι. Όσων αφορά το θέμα του χρόνου και τη φασαρία, ο καθένας το διαχειρίζεται με το δικό του τρόπο.
Αρχικά υπάρχουν οι καθηγητές που εάν μπουν στο μάθημα δεν αφήνουν κανένα άλλον να μπει έπειτα από αυτούς. Το καταλαβαίνω πως η συγκέντρωση και ο ειρμός είναι δυο λεπτά ζητήματα και δεν θέλει να τα χάσει, άλλα πρέπει να καταλάβουμε πως όταν το μάθημα είναι πρωινό, όπως και να το κάνουμε είμαστε άνθρωποι και ίσως να κοιμηθούμε λίγο παραπάνω το οποίο ίσως μας κοστίσει να χάσουμε το λεωφορείο και πάει λέγοντας. Ενώ από την άλλη υπάρχουν καθηγητές οι οποίοι κάνουν κανονικά τη διάλεξή τους με τις πόρτες ανοιχτές και όποιος αργεί λίγο παραπάνω απλά εισέρχεται στην αίθουσα αθόρυβα χωρίς να ενοχλήσει κανέναν.

Οπ! Κάτι ξέχασες να διαβάσεις: Τα 10 πράγματα που κάνει ένας ευτυχισμένος άνθρωπος!
Συνεχίζοντας θα ήθελα να θίξω ένα ζήτημα το οποίο συλλογιζόμουν πριν από λίγες μέρες ενώ γυρνούσα σπίτι από τη σχολή και έτσι όπως ήμουν χαμένη στις σκέψεις μου, τσουπ θυμήθηκα έναν καθηγητή μου (ονόματα δεν λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε ). Όπως και να έχει, με αφορμή αυτόν θα ήθελα να αναφερθώ στους καθηγητές οι οποίοι σταματούν το μάθημα κάθε τρις και λίγο ( πραγματικά κάθε τρις και λίγο) απλά για να πουν πόσο σημαντικό είναι το μάθημά τους και πως θα έπρεπε να ντρέπονται οι φοιτητές που δεν προσέχουν. Συμφωνώ εν μέρη με αυτή τη συμπεριφορά αφού ναι, κάθε μάθημα έχει τη δική του βαρύτητά και αν δεν είναι υποχρεωτικό απλά δεν μπαίνεις και δεν ενοχλείς αυτούς που όντως ενδιαφέρονται γιατί, μεταξύ μας τώρα, όλοι έχουμε βρεθεί στη θέση να θέλουμε όντως να προσέξουμε και να κάθετε πίσω μια παρέα που να ενοχλεί αφάνταστα. Φυσικά δεν εννοώ απλά να μιλάς με τον διπλανό σου αλλά μην ενοχλείς τους υπολοίπους.

Για τσέκαρε και αυτό: Οι Κατακουζήνες της σχολής μας! Σίγουρα έχεις και εσύ!
Έπειτα υπάρχουν οι καθηγητές « του λυκείου » οι οποίοι βγάζουν έξω παιδιά με το καλημέρα σας. Νομίζω πως το να βγάλει έξω κάποιον φοιτητή δείχνει απλά την ανικανότητα να τον αντιμετωπίσει. Αν δεν μπορεί να επιβληθεί ως καθηγητής πανεπιστημίου (που από μόνο του έχει ένα κύρος) τότε κάτι γίνεται λάθος. Δεν είμαστε οι καθηγητές και οι φοιτητές στο παιχνίδι αυτό, είμαστε τα πρότυπα και οι μαθητευόμενοι. Το πιο σημαντικό πέρα από το να βγάλει μια ύλη ο καθηγητής είναι να αναπτύξει κάλες σχέσεις με τον φοιτητή και να τον παρακινήσει να κινητοποιηθεί να κυνηγήσει τα όνειρά του και τους στόχους του. Με το να σου φέρονται σαν να είσαι στο γυμνάσιο δεν είναι λύση και σαφώς δεν εμπνέει κανέναν φοιτητή να πάει να μιλήσει και να ξεδιαλύνει θέματα που αφορούν τη καριέρα , τη σχολή κοκ.
Αυτά λοιπόν και για σήμερα αγαπητοί μου. Μέχρι το επόμενο μας άρθρο τα θερμά φιλιά μου…
That’ s all folks !!!
Για το Mystudentpass.gr Ερβίσα Μπέιντο!

Σίγουρα θες να δεις και αυτά :

1)Φοιτητικά Party

2)mystudentproject

3)Η #MystudentWelcomeBag15 έρχεται γεμάτη δώρα στην σχολή σου.Έλα να πάρεις κι εσύ το δώρο σου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
eri

Καθηγητές και κόμπλεξ!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format