Οι γυναίκες δεν διαπραγματεύονται..!


Η Linda Babckock, η συγγραφέας η οποία έδωσε αφορμή για την ‘οι γυναίκες δεν ζητούν’ βιομηχανία, έχει αποδείξει ότι οι γυναίκες δεν διαπραγματεύονται για έναν πολύ απλό λόγο: Αισθάνονται..αισθάνονται ορθά..αισθάνονται ότι θα τις βλάψει.

Η Babcock και οι συνεργάτες της ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες δεν διαπραγματεύονται τους αρχικούς μισθούς τους όσο οι άντρες.
Μια έρευνα του 2006 εξηγεί γιατί οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να το κάνουν.
Όταν αυτό συμβαίνει και οι άντρες και οι γυναίκες είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να συνεργαστούν ή να προσληφθούν.Το μέγεθος των επιδράσεων είναι  μεγάλο.
Οι γυναίκες οι οποίες διαπραγματεύτηκαν αντιμετώπισαν ποινή 5.5 φορές μεγαλύτερη απο εκείνη των ανδρών.

Οι γυναίκες που το κάνουν, προκαλούν αντιδράσεις  για την αποκλίνουσα συμπεριφορά των δύο φύλων.Οι γυναίκες πρέπει να είναι καλές και όχι υπερβολικά απαιτητικές. Εκείνες που το κάνουν, παραβιάζουν αυτές τις εντολές.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι ο τόνος της φωνής  των γυναικών δεν μετράει. Είτε το ζητούν απλά και ευγενικά είτε διεκδικητικά είναι το ίδιο. Βέβαια αυτό είναι περίπλοκο διότι αν οι γυναίκες δρουν με πολύ θηλυκό τρόπο και δεν ζητούν κάποια βασικά πράγματα καταλήγουν να χάνουν κάποια δικαιώματα και να παίρνουν χαμηλότερους μισθούς αλλά όταν συμβαίνει το αντίθετο, όταν απαιτούν δηλαδή υψηλότερο εισόδημα, προκαλούν μια απέχθεια στα άτομα η οποία τα απωθεί να θέλουν να συνεργαστούν μαζί τους.

Οι γυναίκες ακροβατούν στο να είναι πολύ θηλυκές και πολύ πολύ αρσενικές, πράγμα που δεν συμβαίνει με τους άντρες και κάνει την πολιτική του να δουλεύεις σε γραφείο δυσκολότερη για τις γυναίκες.

Επίσης οι γυναίκες δεν διαπραγματεύονται διότι δεν είναι χαζές.Αισθάνονται υποσυνείδητα ένα αίσθημα παράδοσης το οποίο θέλει τον άντρα να είναι σκληρός και δυνατός ενώ τις γυναίκες όχι.
Επομένως υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι που συμβαίνει αυτό και όχι απλά η ικανότητα.

Γράφει : Βλαντή Κατερίνα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Οι γυναίκες δεν διαπραγματεύονται..!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format