Συνέντευξη: O 18χρονος Βαλεντίνος Τζέκας μας μιλά για το Near, μία εφαρμογή που μας φέρνει όλους πιο κοντά!


Ο Βαλεντίνος Τζέκας είναι ένας νέος που μας εξέπληξε όλους! Πρωτοετής στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και έχει κιόλας φτιάξει την πρώτη του εφαρμογή, η οποία έχει ήδη εντυπωσιάσει! Το «Near – Check Who’s Nearby» ήρθε για να μείνει! Τι αξία θα έχουν τα check’ins στο facebook μετά από αυτό;

Πως σου ήρθε η ιδέα του «Near – Check Who’s Nearby» και από που εμπνεύστηκες;

Μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις ήθελα να ξοδέψω το καλοκαίρι μου κάνοντας κάτι πραγματικά δημιουργικό! Τότε παρατήρησα πως τα check’ins στο facebook, που ειναι πολύ της μόδας, ειδικά στην Ελλάδα, είχαν ένα σημαντικό πρόβλημα.. Ήταν πολύ γενικά! “Ο Ανδρέας ήταν με τον Διονύση στην τοποθεσία ‘τάδε'”! Αν είσαι όμως καινούργιος στην πόλη δεν ξέρεις τα μέρη… οπότε πρέπει να ψάξεις…ΠΟΛΥ! Επίσης, μέσα στον χαμό του news feed είναι πλέον αδύνατο να εντοπίσεις τα check’ins των φίλων σου άρα πρέπει να τους τηλεφωνήσεις! Το ‘Near – Check Who’s Nearby’ έχει στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, απλά και γρήγορα! Είσαι έξω σε μια πλατεία,σε ένα πάρκο,σε ένα συνέδριο.. ανοίγεις το ‘Near’ και αμέσως βλέπεις στον χάρτη ποια άτομα είναι κοντά σου!

Τι είναι λοιπόν το «Near – Check Who’s Nearby» και ποιά είναι η λειτουργία του;

Το ‘Near – Check Who’s Nearby’ έχει έναν απλό σκοπό: να 11903695_10204587689521978_4128531262269127917_nφέρει τους ανθρώπους εύκολα και γρήγορα κοντά μεταξύ τους ώστε να μην χάνουν την ώρα τους ψάχνοντας check’ins στο facebook και κάνοντας “εκατοντάδες” τηλέφωνα για να δουν ποιος είναι που!
Με το ‘Near’ μπορείς να δεις στον χάρτη ποιος βρίσκεται κοντά σου σε μια συγκεκριμένη απόσταση!
Δεν ξέρεις καλά τις περιοχές?! Μπορείς άμεσα και εύκολα να βρεθείς με τους φίλους σου παίρνoντας οδηγίες μέσω των χαρτών της google! Επίσης, μπορείς να δεις κάποιες βασικές πληροφορίες για τους γνωστούς & αγνώστους που βρίσκονται κοντά σου… και αν δεν καλυφθείς… μπορείς να δεις τα προφίλ τους στα κοινωνικά δίκτυα! Επίσης σε κάθε πόλη θα μπορείς να δεις τα 10 πιο “συζητημένα” άτομα, δηλαδή τους 10 αυτούς με τα περισσότερα likes!

Τι εμπόδια συνάντησες και πως τα αντιμετώπισες;

Η διαδικασία είναι τεράστια διότι είμαι εντελώς μόνος μου! Αρχικά, άρχισα να σκέφτομαι το τι θα ήθελα να κάνει η εφαρμογή για εμένα! Στη συνέχεια, μετά από πολύ σκέψη, σχεδίασα ένα πρώτυπο στο photoshop ώστε να δω περίπου πως και που θα μπει το κάθε στοιχείο στην οθόνη! Μετά τα ατελείωτα edits..αλλά και τις άπειρες πίτσες αποφάσισα να ξεκινήσω να φτίαχνω την εφαρμογή στο android studio! Ατελείωτες ώρες…απορίες… και δυσκολίες εμφανίστηκαν! Ωραία πράγματα όμως! Τέλος, όταν έφτασα το ‘Near’ σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, άρχισα να ασχολούμαι με την Pre-Launch ιστοσελίδα και να σχεδιάζω δειλά δειλά τα screenshots όπως και το επίσημο εικονίδιο της εφαρμογής,τα οποία θα υπάρχουν στο Google Play Store! Τώρα δηλαδή 2 βδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της εφαρμογής προσπαθώ να στήσω κάποιες στρατηγικά βασισμένες διαφημίσεις και να κανονίσω τις τελευταίες λεπτομέρειες!

Όλα τα πράγματα έχουν 2 όψεις, μία θετική και μία αρνητική. Εσύ πως θα αντιδρούσες αν η εφαρμογή σου είχε τα αντίθετα αποτελέσματα και σε εντόπιζε κάποιος που δεν θα ήθελες;

Αν υπάρχει κάτι να κρύψει κάποιος όταν θα βρεθεί έξω πολύ απλά δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει το Near! Προσωπικά, θα μου άρεσε όταν οι άνθρωποι είναι έξω και βλέπουν πως είμαι κοντά τους μέσω του Near να έρχονται και να μου λένε ένα γεια!
Δεν πρέπει να ξεχν11889701_10204601501187261_706262733852427745_nάμε πως πρέπει να έχουμε την τεχνολογία σαν εργαλείο ώστε να μπορέσουμε να βελτιώσουμε την πραγματική μας ζωή και όχι να βιώνουμε μια εικονική πραγματικότητα! Το ‘Near’ επιδιώκω να φέρει πιο κοντά τους ανθρώπους όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται, με την ελάχιστη χρήση της τεχνολογίας!

Υπάρχει κάποιος στο χώρο της Τεχνολογίας που θεωρείς πρότυπο;

Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που θαυμάζω και διαβάζω καθημερινά τις συμβουλές τους! Ένας από αυτούς είναι ο Elon Musk που κάθε φορά με εντυπωσιάζει! Είναι ένας leader στον χώρο της τεχνολογίας αλλά και της καινοτομίας!

Γενικά παρατηρείται δισταγμός από τους νέους να δράσουν και να πάρουν μέρος σε κάτι διαφορετικό και καινοτόμο όπως έκανες εσύ. Πολλοί φοβούνται την αποτυχία και άλλοι θεωρούν ότι δεν έχουν αρκετούς οικονομικούς πόρους για να ξεκινήσουν κάτι. Ποιά είναι η δική σου άποψη;

Λίγο η οικονομική κατάσταση της χώρας, λίγο η έλλειψη γνώσεων, περί προγραμματισμού και όχι μόνο, στην Ελλάδα κάνει τους νέους διστακτικούς!
Όλο και πιο πολύ οι νέοι χάνουν την όρεξη τους και συμβιβάζονται με μια απλή δουλειά, με μια απλή ζωή ενός μεσο-αστού!
Φταίει το σχολείο, φταίει η κάκιστη χρήση του ίντερνετ αλλά και η τηλεόραση! Χάνεται η νέα γενιά μαζί με αυτήν και η καινοτομία!

Τι θα έλεγες σε αυτά τα παιδιά για να τα εμψυχώσεις;

Μην αφήνεται κανένας να σας πει πως δεν μπορείτε να κάνετε αυτό που θέλετε! Προσωπικά ξεκίνησα το Near με λιγοστές γνώσεις και πάρα πολύ λίγα λεφτά από την τσέπη μου… και τώρα, 2 μήνες μετά, έχω φτάσει κάπου που ποτέ δεν φανταζόμουν! Όπως είπε και ο Steve Jobs, “Stay Hungry, Stay Foolish!”

Ευχαριστούμε πολύ τον Βαλεντίνο Τζέκα για την συνέντευξή του, η οποία μας εμψύχωσε και μας έκανε να λέμε πως και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Για να μένεις πάντα ενημερωμένος για το Near μπες στην ιστοσελίδα του κάνοντας κλικ εδώ, αλλά και στην σελίδα του στο facebook εδώ.

Συνέντευξη από την Αργυρώ Σαμιώτη

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Συνέντευξη: O 18χρονος Βαλεντίνος Τζέκας μας μιλά για το Near, μία εφαρμογή που μας φέρνει όλους πιο κοντά!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format