Τι παροχές προσφέρει το ΤΕΙ Κρήτης στους φοιτητές του; | Part 1


Το ΤΕΙ Κρήτης ιδρύθηκε το 1983 προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των νέων της Ελλάδας σε θέματα εκπαίδευσης. Τον Ιούνιο του 2013 ανανεώθηκε το πρόγραμμα σπουδών του, και πλέον προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές μέσα από τις ακόλουθες σχολές:

Επιπλεόν, το ίδρυμα προσφέρει μια σειρά από παροχές στους φοιτητές του, μερικές από τις οποίες θα παρουσιαστούν στη συνέχεια του άρθρου:

ΣΙΤΙΣΗ:

Το ΤΕΙ Κρήτης προσφέρει δωρεάν σίτιση στους φοιτητές του, όχι μόνο στο κεντρικό ΤΕΙ στο Ηράκλειο, αλλά και στα παραρτήματά του στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαο, Ιεράπετρα και Σητεία.

Δικαίωμα δωρεάν σίτισης έχουν όλοι οι προπτυχιακοί φοιτητές, που δεν έχουν υπερβεί το 12ο εξάμηνο. Χρήση της κάρτας σίτισης μπορεί να κάνει μόνο ο φοιτητής για τον οποίο έχει εκδοθεί η κάρτα.

Στα εστιατόρια προσφέρονται 3 γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο) στις εξής ώρες:

  • 07:30 π.μ. – 09:00 π.μ.
  • 12:00 μ. – 16:00 μ.μ.
  • 19:00μ.μ. – 22:00 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της φοιτητικής μέριμνας: www.teicrete.gr/merimna

ΣΤΕΓΑΣΗ:

Η Φοιτητική Εστία του ιδρύματος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 342 φοιτητές (296 φοιτητές του Ηρακλείου και 46 φοιτητές των υπόλοιπων πόλεων).

Υπάρχουν 56 θέσεις σε δίκλινα, 4 θέσεις ειδικά διαμορφωμένες για άτομα με ειδικές ανάγκες ΑμΕΑ και 236 θέσεις σε μονόκλινα.

Το κόστος διαμονής είναι 30€ το μήνα για τα δίκλινα και 45€ για τα μονόκλινα, ενώ οι πολύτεκνοι δεν πληρώνουν αν επιλέξουν δίκλινο δωμάτιο. Τα παραπάνω έσοδα καλύπτουν ως επί το πλείστον εκδηλώσεις των σπουδαστών και ένα μικρό μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της φοιτητικής μέριμνας: www.teicrete.gr/merimna

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ:

Μέσα από το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας, οι φοιτητές του ΤΕΙ μπορούν να εκδόσουν βιβλιάριο περίθαλψης για κάλυψη Νοσοκομειακής, Ιατροφαρμακευτικής & Οδοντιατρικής περίθαλψης, αρκεί να μην είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοση του σπουδαστικού βιβλιαρίου είναι:

  • Βεβαίωση διαγραφής από τον αφαλιστικό φορέα.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986.
  • Δύο φωτογραφίες.

Επιπλεόν, για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης που είναι ασφαλισμένοι στο ίδρυμα και επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μέσω κάποιου εκπαιδευτικού προγράμματος, υπάρχει η ικανότητα έκδοσης Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας (Ε.Κ.Α.Α.).

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Τμήμα Περίθαλψης και Κοινωνικής Μέριμνας: 2810-379166

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ:

Το ΚΕ.ΣΥ.ΨΥ. (Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχοκοινωνικής Στήριξης ) πρόκειται για μια νέα παροχή του ΤΕΙ Κρήτης, η οποία προσφέρεται στους σπουδαστές, τους καθηγητές και το διοικητικού προσωπικό του ιδρύματος, με σκοπό λειτουργίας την στήριξη και την προσφορά βοήθειας σε όσα άτομα την έχουν ανάγκη.

Το Κέντρο διαθέτει μια ομάδα στήριξης που αποτελείται από τον Ιατρό του Ιδρύματος, από Ψυχολόγους, Κοινωνικό Λειτουργό και όπου χρήζει Νοσηλευτή.

Οι υπηρεσίες του Κέντρου παρέχονται εντελώς δωρεάν, καθόλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους.

Ώρες λειτουργίας του κέντρου: 09:30 – 13 :30, Δευτέρα έως και Παρασκευή, κατόπιν ραντευβού, εκτός εκτάκτων περιπτώσεων.

Οι υπηρεσίες παρέχονται εντελώς δωρεάν και διέπονται από αυστηρό πρωτόκολλο εχεμύθειας και Ιατρικού απορρήτου. Λειτουργεί όλη την διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους από τις

Βρίσκεται πίσω από το Ιατρείο του ΤΕΙ. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2810-379541.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Στο ΤΕΙ Κρήτης λειτουργεί και Βιβλιοθήκη με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών σε θέματα εκπαίδευσης και έρευνας.

Διαθέτει πλούσια και πλήρως αυτοματοποιημένη έντυπη και ψηφιακή συλλογή, οργανωμένη σύμφωνα με τα διεθνή βιβλιοθηκονομικά πρότυπα.

Η Βιβλιοθήκη είναι δανειστική και η έκδοση κάρτας μέλους είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τον τρόπο εξυπηρέτησης των φοιτητών, τις υπηρεσίες που προσφέρει, τις προϋποθέσεις για την έκδοση κάρτας βιβλιοθήκης κ.α., επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης: www.lib.teicrete.gr

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ:

Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί με σκοπό την στήριξη φοιτητών και απόφοιτων του ιδρύματος πάνω σε θέματα της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Το Γραφείο λειτουργεί υπό την αιγίδα και τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάθε περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Γραφείου στην επίσημη ιστοσελίδα: career.teicrete.gr

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα, βασισμένο σε πληροφορίες από το www.teicrete.gr

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι παροχές προσφέρει το ΤΕΙ Κρήτης στους φοιτητές του; | Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format