EVS – Ευκαιρίες υπάρχουν!


Και όμως, ακόμα και με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, και με τις φαινομενικά λιγοστές επιλογές που έχουν οι φοιτητές και οι νέοι σήμερα για επαγγελματική αποκατάσταση, υπάρχουν ακόμα αρκετές ευκαιρίες, αρκεί βέβαια κάποιος να τις εντοπίσει αλλά και να διευρύνει τους ορίζοντες του σχετικά με την εύρεση εργασίας και την έννοια της απασχόλησης.

Μια από αυτές τις ευκαιρίες λοιπόν είναι και η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (European Voluntary Service – EVS)  του “ERASMUS+” που προσφέρει τη δυνατότητα σε νέους 18-30 να ζήσουν σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα προσφέροντας εθελοντική εργασία, από 2 ως 12 μήνες σε τομείς όπως περιβάλλον, αγροτική ανάπτυξη, πολιτισμός, ανεργία των νέων, τέχνες,  μέσα ενημέρωσης και επικοινωνίας, κοινωνική πολιτική, ισότητα των φύλων, παιδιά με αναπηρία, πληροφόρηση νέων και πολλά άλλα.

Δες εδώ: Η εμπειρία μου σε ένα «Youth Exchange»

Στο EVS θα έχεις δωρεάν σίτιση και στέγαση, ασφαλιστική κάλυψη, επιδότηση για τη διάρκεια του προγράμματος και μια πρόσθετη οικονομική στήριξη για την εκμάθηση της τοπικής γλώσσαςγια αν επιλέξεις πρόγραμμα με διάρκεια πάνω από δύο μήνες . Πέρα όμως από τις οικονομικές παροχές, το EVS παρέχει επίσης  σεμινάρια προετοιμασίας σχετικά με τις αναμενόμενες εμπειρίες και δυσκολίες, ένα καθοδηγητή στην οργάνωση υποδοχής για να σε συμβουλεύει και να σε υποστηρίζει σε οτιδήποτε προκύπτει, καθώς και οργανωτική και προσωπική υποστήριξη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πρόγραμμα.

Πού μπορείς να κάνεις ένα EVS; Σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης! Συγκεκριμένα, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συν τις: Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Τουρκία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), Σερβία και Μαυροβούνιο, σε πρωτεύουσες ή μεγάλες πόλεις, χωριά και αγροτικές περιοχές.evs

Για να βρεις μια ευκαιρία EVS μπορείς να μπεις  στην βάση δεδομένων και να αναζητήσεις ανάλογα με την χώρα στην οποία σε ενδιαφέρει να μείνεις, τις ημερομηνίες έναρξης και λήξης του προγράμματος αλλά και την θεματολογία του.

Στην Ελλάδα βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο εθελοντισμός παρά την άνοδο που έχει σημειώσει τα τελευταία χρόνια έχει ακόμα μια παρεξηγημένη έννοια της λογικής, εργασίας δίχως πληρωμή και χάσιμο πολύτιμου χρόνου που μπορούσε να αξιοποιηθεί διαφορετικά. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα καθώς τα οφέλη που αποκτάει κανείς μέσα από τέτοια προγράμματα  ανοίγουν τον δρόμο για μια πετυχημένη μελλοντική επαγγελματική πορεία.

Δες επίσης: Οι σχέσεις που αναπτύσσονται στο Erasmus!

και το νέο project για φοιτητές του mystudentpass:  mystudentproject

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

EVS – Ευκαιρίες υπάρχουν!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format