Διεθνής διάκριση στη Φαρμακογνωσία σε Ελληνίδα επιστήμονα


Η Δρ Μαρία Χαλαμπαλάκη, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών στον Τομέα Φαρμακογνωσίας &Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής έλαβε το βραβείο Egon Stahl-Award 2015 with Silver Medal.

Το βραβείο αυτό το οποίο συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο ύψους 3.000 ευρώ, απονέμεται από τη Society for Medicinal Plant and Natural Product Research – GA κάθε 2 χρόνια σε νέους επιστήμονες αναγνωρίζοντας και προωθώντας τη συνεισφορά τους σε διεθνές επίπεδο στο πεδίο της Φαρμακογνωσίας και Αναλυτικής Φυτοχημείας (Pharmacognosy and Analytical Phytochemistry).
 

Η βράβευση αυτή έλαβε χώρα στα πλαίσια του 63ου Διεθνούς Συμποσίου και Ετήσιου Συνεδρίου της GA στη Βουδαπέστη, που πραγματοποιήθηκε στις 23-27 Αυγούστου 2015.
Στα πλαίσια της τελετής βράβευσης, η κα Χαλαμπαλάκη παρουσίασε το ερευνητικό της έργο (award lecture) με θέμα “Integrated Metabolomic approaches in Natural Products Chemistry”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 2η φορά που το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται σε Έλληνα, καθώς το 2009 είχε απονεμηθεί στο Δρ Προκόπιο Μαγιάτη, Επίκουρο Καθηγητή στο ίδιο τμήμα της Φαρμακευτικής Αθηνών.

Το βιογραφικό της Δρ Χαλαμπαλάκη: http://en.pharm.uoa.gr/personnel/laboratory-teaching-personnel/halambalaki-maria.html

πηγή : http://www.goodnews.gr/


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Διεθνής διάκριση στη Φαρμακογνωσία σε Ελληνίδα επιστήμονα

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format