Οι 10 κορυφαίοι κανόνες για σίγουρη επιτυχία από τον κορυφαίο Steve Jobs


Μερικοί τον θεωρούν ως τον «πατέρας της ψηφιακής επανάστασης,» αλλά και ως τον «άρχοντας της καινοτομίας». Μιλάμε φυσικά για έναν από τους πιο αγαπητούς επιχειρηματίες στον κόσμο με καθαρό εισόδημα το 2010 άνω των 8 δις, μιλάμε για τον Steve Jobs από την Apple τον καταλληλότερο ,ίσως, άνθρωπο για να μας υποδείξει τους 10 σίγουρους κανόνες για να φτάσουμε στην οποιαδήποτε επιτυχία.

Ξεκινώντας :

  • Δεν πρέπει να ζούμε μια «περιορισμένη» ζωή

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο τα πάντα στην ζωή μας έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν καθώς έχουν φτιαχτεί από άτομα της ίδιας νοητικής διαύγειας με εμάς. Επομένως μπορεί ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει να κατασκευάσει ή να τροποποιήσει την ζωή του όπως ο ίδιος επιθυμεί.

 

  • Να έχεις πάθος με αυτό που προσπαθείς να επιτύχεις

 

Και το πάθος λοιπόν αποτελεί ένα ακόμη συστατικό της επιτυχίας καθώς αν το διαθέτεις θα προσπαθήσεις με οποιοδήποτε τρόπο να ανταπεξέλθεις και να καταφέρεις να ολοκληρώσεις το έργο σου στο τέλος. Ενώ αν δεν το διαθέτεις τότε θα είναι πολύ δύσκολο και το μονό σίγουρο είναι ότι θα τα παρατήσεις.

  • Μην πουλάς σκουπίδια

 

Την συγκεκριμένη άποψη την υποστήριξε ο Mark Parker ( president and CEO,NIKE) .Καθώς σε μια συνεργασία τους ενώ ο Steve Jobs του είπε πόσο καλή δουλειά πραγματοποιεί εκείνος περίμενε να τον συμβουλέψει με αποτέλεσμα η μοναδική συμβουλή που δέχτηκε ήταν να μην πουλά σκουπίδια.

  • Κτίσε μια υπέροχη ομάδα

 

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει αυτό που χρειάζεται μια ιδέα , ένα όραμα για να πραγματοποιηθεί είναι μια αξιόλογη ομάδα από πίσω που θα το στηρίξει και θα δουλέψει για αυτό. Μια ομάδα με επαγγελματίες άξιους που θα κατανοούν πλήρως τι πρέπει να κάνουν

  • Μην είναι μοναδικός στόχος τα χρήματα 

 

Σε μια αρκετά παλιά συνέντευξη του τοποθετήθηκε για την σημασία που έχουν γιαυτον τα χρήματα. Η απάντηση του ήταν πως το χρήμα είναι ένα υπέροχο πράγμα καθώς σου δίνει την δυνατότητα να υλοποιήσεις άλλα πράγματα. Ωστόσο τα ποιο σημαντικά πράγματα για τον ίδιο είναι η εταιρία, οι άνθρωποι και τα προϊόντα του.

  • Να είσαι περήφανος για τα προϊόντα σου

 

Η παραγωγή των προϊόντων απαιτεί αρκετούς ανθρώπους που εργάζονται μανιωδώς προκείμενου να τα καταφέρουν και μόνο αυτό θα ήταν αρκετό για είναι περήφανος ο καθένας για αυτά που παράγει. Μπορεί να υπάρχουν λάθη όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υποστηρίζουμε τα προϊόντα που φτιάχνουμε.

  • Κατασκεύασε έχοντας ως επίκεντρο τους πελάτες σου

 

Σε μια από τις χιλιάδες συνεντεύξεις τύπου που έχει δώσει ο Steve Jobs έχει ξεκαθαρίσει πως η λογική που ακλουθεί είναι να βάζει ως πρωταρχικό στόχο οι πελάτες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία που κατασκευάζει , και όχι η τεχνολογία να χρησιμοποιεί τους πελάτες. Δηλαδή θέλει να τονίσει πως είναι ανώφελο να κατασκευάζεις ένα τεχνολογικά πολύπλοκο προϊόν που δεν θα μπορεί να το χρησιμοποιεί το ευρύ κοινό.

  • Η επιχειρηματικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αξίες

 

Μια εταιρία πρέπει να βασίζετε σε θεμελιώδης αξίες και να υπερέχει με βάση αυτές αξίες από τις υπόλοιπες. Στην Apple σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της δουλεύουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν όραμα και πάθος αυτή την δουλειά. Γι`αυτο και η ίδια η εταιρία έχει τόσες επιτυχίες γιατί οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς δόλο.

  • Σχεδίασε πρώτα για τον εαυτό σου

 

Κάθε προϊόν πρέπει πρώτα να χρησιμεύει στον ίδιο του τον δημιουργό. Αυτός ήταν και ο αρχικός στόχος του Steve Jobs , να κατασκευάσει έναν υπολογιστή ώστε να ανταπεξέλθει στις δικές του ανάγκες. Αυτός θα πρέπει να είναι και ο στόχος με ότι και αν ασχολούμαστε να τα καταφέρουμε πρώτα απ΄ολα για τον εαυτό μας.

  • Μείνε «πεινασμένος», μείνε « ανόητος»

Ότι και αν καταφέρνεις στην ζωή σου πρέπει να προσπαθείς για περισσότερα , να μην επαναπαύεσαι στην κατόρθωση ενός μόνο στόχου. Όσο λοιπόν ανώφελο και αν ακούγεται το παραπάνω μήνυμα ίσως να είναι και η πραγματική σημασία της ζωής.

Αυτές λοιπόν ήταν οι 10 συμβουλές της επιτυχίας από τον ιδρυτή της Αpple. Για μερικούς ίσως φανούν ξεπερασμένες αλλά μεταξύ μας μπορεί να έχει και δίκιο γι`αυτό λοιπόν : Stay Hungry, Stay Foolish  

Από τον Γιάννη Παπαχρήστο


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Οι 10 κορυφαίοι κανόνες για σίγουρη επιτυχία από τον κορυφαίο Steve Jobs

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format